Moja je i lani bila bez 3x15 ali je zato dobila malo više kana i ja sam bio super zadovoljan s prinosom, s obzirom kakva je ono suša i žega bila.
Kaj meni preporučate za prihranu? Kod sjetve je gnojeno sa 100 kg UREA i 175 kg 7-20-30.
Sad mi je svugdje tolko mokro da još minimum desetak dana nemogu na polje.
Kaj meni preporučate za prihranu? Kod sjetve je gnojeno sa 100 kg UREA i 175 kg 7-20-30.
Sad mi je svugdje tolko mokro da još minimum desetak dana nemogu na polje.
Ma nemaš brige,prihranjuj ak možeš.Dal će mi kiša u narednih par dana isprat KAN ako ga danas bacim, strah me da mi pola toga ne ode, a ako sad ne prihranim tko zna kada ću moć.......
Ma pa sada ju baš treba prihraiti,jel ne dijeluje gnojivo odma čim ga baciš,a to neki ljudi ne kuže,pa trebe do deset dana nekada proči da to počme dijelovati.Mi smo u utorak prihranili 50 ha i jučer 10
Danas me kolega zove da kaj sam tak bedast da prihranjivam da nije krenula vegetacija da tek slavonci prihranjuju da je pre rano kod nas i kombinata je prihranili prije snijega i tak se ljepo digla u dva dana psenica
Neće se pšenici ništa desiti ako to odjednom baciš ali bi bilo dobro to podijeliti na dva dijela, kan djeluje oko 45 dana a urea polako "otpušta" dušik, pa bi bilo možda bolje sad prehraniti ureom a za mjesec i pol kanomPitanje jedno! Dali bi valjalo baciti odjednom 100 kg kana i 100 kg ureje na hektar. da nemoram ić onda u drugu prihranu?
Imam posijano dvije vrste psenice,renan i gabi,gabi izgleda odlicno,a renan mi izgleda malo gusce,pa me je strah prihranjivati ga da nebi polego. Posto bas nemam iskustva sa psenicom molio bi za pomoc. Prije sijanja pod tanjuracu sam bacio 50kila 15-15-15 i 50kila uree pa me zanima kad da sad krenem sa prihranom i koliko i sa cime??? I kad se treba spricati protiv bolesti,i dali pomaze regulator rasta sta
Imam posijano dvije vrste psenice,renan i gabi,gabi izgleda odlicno,a renan mi izgleda malo gusce,pa me je strah prihranjivati ga da nebi polego. Posto bas nemam iskustva sa psenicom molio bi za pomoc. Prije sijanja pod tanjuracu sam bacio 50kila 15-15-15 i 50kila uree pa me zanima kad da sad krenem sa prihranom i koliko i sa cime??? I kad se treba spricati protiv bolesti,i dali pomaze regulator rasta sta
Renan sijem vec godinama i regulator rasta ti je prava stvar samo treba odrediti pravo vrijeme primjene ..
Ja inace idem sa Modusom i ako negdje masim prskanje vidi se razlika u visini a regulator pojacava snagu fungicida tako da ga se stavlja manje........