• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Pumpa za bunar

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
4,751
Ili svijeća ili kanarinac vu krletki.
Ovo sa CO2 je točno. Pripoveda se da je zbog toga Ben Afleck i ostavil Jenifer Lopez. Nije više to mogel izdržati, a ni nakupovati toliko svijeća i kanarinaca.

Posljednje uređivanje:

Axial

Član
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
96
Zašto uopće spuštati čovijeka skroz dole u bunar? To bi se sve trebalo moći izvaditi van odozgora, čovijek možda samo par metara unutra, da otkopča vodove - ako su ukopani u zemlji i direktno ulaze u bunar ispod površine tla.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,350
Pumpa.je zasarafljena dolje na postolju ali je izvan.vode. korpa sa nepovratnim ventilom je cca metar ispod pumpe da bude uvijek dovoljno u vodi..od pumpe dolje do tanka gore je alkatenka...nije bas jednostavno to sve izvaditi...

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
3,014
Ja imam dva bunara svaki oko 23 metra i u svakom je potopna pumpa sa plovkom pošto nema previše vode a dosta se troši.
Visinski stup im je oko 75 -80 metara.Jedna se isključuje na 4 bara a druga na 3,3 pošto mi netreba veči pritisak.
Snaga im je mislim 1.1kw i jednofazne su i svaka ima na sebi oko 25 m kabla
Kupite takovu jednu takovu i bez brige ste,košta vam kod nas u dučanu okvirno 450 eura.
Samo morate znati koliki imate visinski stup i koliko imate pitisak u tom vašem hidroforu.
Znači cijevi imate,struju imate sve imate,i koliko imate vode metara.
Majstor vam to sve posloži za jedno popodne

Najnoviji postovi

Na vrh