Baš iz razloga što nije svatko za šumu ja sam uglavnom radio sam, dok sam radio sa nekim uvijek sam morao paziti i na sebe i na njega...prije evo skoro 3 godine iz razgovora, više iz šale pitao me jedan klinac da bi išao samnom raditi, završio je srednju šumarsku školu, prakse nigdje, stažiranja nigdje...reko ajde, par dana pa ćemo vidjet iako sam bio malo skeptičan jer dečko do tada osim škole nije imao nikakvih obaveza. Kad sam ga prvi dan pitao da li hoće radit sa pilom bio je malo bojažljiv, ne zna da li bi ili ne bi, zapravo radio bi ali nije siguran kako će on to, reko samo lagano i opušteno...danas, tri godine kasnije siguran sam u njega poslati ga gdje god u bilo kakav posao i dati mu bilo koji uređaj. Problem današnje mladeži, po meni, je bahatost, arogancija, neozbiljnost...prošle godine bilo ih je par koji bi išli sa nama raditi, uglavnom dečki odrade, ne mogu reći, ali dan-dva dobije malo novaca i onda ujutro kad treba krenuti raditi...on pronalazi milijun razloga zašto ne može ić. Šuma je težak kruh i ja mislim da se taj posao ne može raditi samo zbog novca, taj posao moraš volit. Poštujem svačiju snalažljvost, svačiji način rada, ja sam osobno radio svakako i svašta, na kraju sam shvatio da ipak ono što je netko nekad napisao o PS za sigurno obaranje da nije pisano bez veze, možeš ti raditi kako želiš ali ne od toga radti standard i pokušavati naučiti nekoga da radi na način rizika, jer netko će najebat pa ćeš ga nosit na duši. Dva puta u mjesec dana sam skoro ostao bez oka, mislim da sam i stavio sliku na forum, svaki puta nakon toga nosim zaštitne naočale dok radim...3-5-7 dana i onda mi počnu smetat dok opet ne najebem, tako i sa kacigom, općenito sigurnosna oprema i standardi nisu tu bez veze, nitko ne može jamčiti 100% sigurnost ali bar se mogućnosti ozljeda trebaju svesti na najmanju moguću razinu.
Ok, sad sam stvarno nadrobio svašta ali evo...htio sam samo reći ono što često govorim
"Sranja se događaju ali to nije razlog da potežemo vraga za rogove!"