• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Jednom sa vidio na yt film gdje su rušili stablo i jedan kratki komadičak grane otpao i probušio kacigu,srećom pa je bilo iza glave i prošlo bez ozljeda
Opreza u šumi nikad previše

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,996
Mislim da je taj video bio nedavno prikazan baš ovdje na forumu, ako se dobro sjećam bila je zima, na kraju je taj čovjek koji je obarao drvo pokazao gdje je točno grana probila kacigu.

Spaceman

Dobro znana faca
Tu od
24 Ožu 2020
Poruka
184
Ali ako ne postaviš sliku svake cjepanice iz više kuteva ,kao da nisi na forumu :ROFLMAO:
Slažem se, slika govori tisuću riječi 😁

Pa kažu "Ja znam radit, šta će mi kaciga!"

Mora da je karma 😏
Koliko puta sam imao sreću, jedanput grana pala metar i pol od mene, napeta grana cca 10cm otpustila se taman pored lica, mislim da bi gadno završilo, ove godina mala granica dok hodas kroz šumu isto napeta direkt po oku, opet sreća da nije ništa, a kaciga tamo pored 😕 veliki furek prehitio na nogu, uspio proc samo ogrebotinom... Ma opasna je šuma ko vrag, najgore je dok si nekog zoveš da malo pomogne a nije baš nauceni na šumu, tog me uvijek strah

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,996
Mora da je karma 😏
Koliko puta sam imao sreću, jedanput grana pala metar i pol od mene, napeta grana cca 10cm otpustila se taman pored lica, mislim da bi gadno završilo, ove godina mala granica dok hodas kroz šumu isto napeta direkt po oku, opet sreća da nije ništa, a kaciga tamo pored 😕 veliki furek prehitio na nogu, uspio proc samo ogrebotinom... Ma opasna je šuma ko vrag, najgore je dok si nekog zoveš da malo pomogne a nije baš nauceni na šumu, tog me uvijek strah
Opasna je šuma da, uvijek treba biti na oprezu, iz tog razloga nikad ne idem sam, posebno kada se obara, izvlače trupci itd. Nikad ne znaš što se može desiti, a tako ti uvijek netko može uskočiti u pomoć, imao sam loše iskustvo kad sam imao sa sobom čovjeka koji se baš i nije snalazio u šumi i od onda više ne riskiram, šogor ima volju za poslom, pokazao sam mu sve što treba znati, radi se polako, bez žurbe, nema galame, svatko zna svoje i k tome težimo da uvijek bude tako, a greška se može desiti, toga je bilo i bit će uvijek. Imao sam jednog vrhunskog majstora od kojeg sam ja učio, stvarno profesionalac u šumi, nažalost, danas je pokojni, ali bit ću mu vječno zahvalan na svemu.

Posljednje uređivanje:

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
Baš iz razloga što nije svatko za šumu ja sam uglavnom radio sam, dok sam radio sa nekim uvijek sam morao paziti i na sebe i na njega...prije evo skoro 3 godine iz razgovora, više iz šale pitao me jedan klinac da bi išao samnom raditi, završio je srednju šumarsku školu, prakse nigdje, stažiranja nigdje...reko ajde, par dana pa ćemo vidjet iako sam bio malo skeptičan jer dečko do tada osim škole nije imao nikakvih obaveza. Kad sam ga prvi dan pitao da li hoće radit sa pilom bio je malo bojažljiv, ne zna da li bi ili ne bi, zapravo radio bi ali nije siguran kako će on to, reko samo lagano i opušteno...danas, tri godine kasnije siguran sam u njega poslati ga gdje god u bilo kakav posao i dati mu bilo koji uređaj. Problem današnje mladeži, po meni, je bahatost, arogancija, neozbiljnost...prošle godine bilo ih je par koji bi išli sa nama raditi, uglavnom dečki odrade, ne mogu reći, ali dan-dva dobije malo novaca i onda ujutro kad treba krenuti raditi...on pronalazi milijun razloga zašto ne može ić. Šuma je težak kruh i ja mislim da se taj posao ne može raditi samo zbog novca, taj posao moraš volit. Poštujem svačiju snalažljvost, svačiji način rada, ja sam osobno radio svakako i svašta, na kraju sam shvatio da ipak ono što je netko nekad napisao o PS za sigurno obaranje da nije pisano bez veze, možeš ti raditi kako želiš ali ne od toga radti standard i pokušavati naučiti nekoga da radi na način rizika, jer netko će najebat pa ćeš ga nosit na duši. Dva puta u mjesec dana sam skoro ostao bez oka, mislim da sam i stavio sliku na forum, svaki puta nakon toga nosim zaštitne naočale dok radim...3-5-7 dana i onda mi počnu smetat dok opet ne najebem, tako i sa kacigom, općenito sigurnosna oprema i standardi nisu tu bez veze, nitko ne može jamčiti 100% sigurnost ali bar se mogućnosti ozljeda trebaju svesti na najmanju moguću razinu.

Ok, sad sam stvarno nadrobio svašta ali evo...htio sam samo reći ono što često govorim
"Sranja se događaju ali to nije razlog da potežemo vraga za rogove!"

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,996
I tako, malo smo se danas napričali. Kod mene prva runda završena. Uz pomoć cjepača i sjekira završeno i složeno. Kad uhvatim vremena krećem u nove radne pobjede. Zasad malo odmora od šumarstva.

Prilozi

• IMG_20220503_142613.jpg
    IMG_20220503_142613.jpg
    44.5 KB · Pregleda: 28
  • IMG_20220503_142555.jpg
    IMG_20220503_142555.jpg
    59.2 KB · Pregleda: 27
  • IMG_20220503_142514.jpg
    IMG_20220503_142514.jpg
    65.8 KB · Pregleda: 28

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
Evo to je ono što ja govorim, lik je siguran da je profesionalac i to je po njihovom mišljenju sigurno obaranje a to je u stvari obaranje na sreću...doslovno...i taj video će pogledati neki nadobudni klinac, uzet motorku u ruke i otić obarat nešto, povest dva-tri prijatelja i ubit nekoga.

zagorje

Aktivni član
Tu od
4 Lis 2011
Poruka
360
Sreća kaj je ekipa još uopće živa , kad kaže " najsigurniji način rušenja bušenjem " nisam siguran dal se tip šali ili stvarno za bolje ne znaju . Pogledao sam još nekoliko njihovih videa pa to je čudo da nitko nije poginuo koje su to akrobacije .

Najnoviji postovi

Na vrh