Kapetan_broda_Kupljenec
Iskusan lik
- Tu od
- 6 Tra 2017
- Poruka
- 16,293
Baš je super biti profesionalni pomoćni šumar 🍻🙂
Slažem se, slika govori tisuću riječi 😁Ali ako ne postaviš sliku svake cjepanice iz više kuteva ,kao da nisi na forumu![]()
Mora da je karma 😏
Opasna je šuma da, uvijek treba biti na oprezu, iz tog razloga nikad ne idem sam, posebno kada se obara, izvlače trupci itd. Nikad ne znaš što se može desiti, a tako ti uvijek netko može uskočiti u pomoć, imao sam loše iskustvo kad sam imao sa sobom čovjeka koji se baš i nije snalazio u šumi i od onda više ne riskiram, šogor ima volju za poslom, pokazao sam mu sve što treba znati, radi se polako, bez žurbe, nema galame, svatko zna svoje i k tome težimo da uvijek bude tako, a greška se može desiti, toga je bilo i bit će uvijek. Imao sam jednog vrhunskog majstora od kojeg sam ja učio, stvarno profesionalac u šumi, nažalost, danas je pokojni, ali bit ću mu vječno zahvalan na svemu.Mora da je karma 😏
Koliko puta sam imao sreću, jedanput grana pala metar i pol od mene, napeta grana cca 10cm otpustila se taman pored lica, mislim da bi gadno završilo, ove godina mala granica dok hodas kroz šumu isto napeta direkt po oku, opet sreća da nije ništa, a kaciga tamo pored 😕 veliki furek prehitio na nogu, uspio proc samo ogrebotinom... Ma opasna je šuma ko vrag, najgore je dok si nekog zoveš da malo pomogne a nije baš nauceni na šumu, tog me uvijek strah
Pa da, još mi je najbolje bilo kad sam bil pomoćni šumar, a sad je ovo daleko veća odgovornost. 🙂Meni je to baš gušt i odmor. Danas nebum kalal jer ne stignem.Samo ti više odmaraš a manje kalaš🤫
![]()
IsuseEvo još jednog slučaja da nije htel pasti.
Pojedinci samo čekaju da neko napravi malu greškicu, pa da ga ponize.Za onog neznam o šumi nist, za onog neznam zavarit, za onog neznam tokarit, za onog neznam napravit cjepač, za onog nemam veze o struji, za onog neznam kak se prvi freza, za onog neznam kak se pravi prikolica, za onog neznam kako se motorka popravlja, za onog neznam kako se pravi malčer, za onog neznam kako se, za onog neznam šta je vitlo.
A ne nije tako.