• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

milanf

Aktivni član
Tu od
22 Sij 2022
Poruka
95
Pozdrav svima! Gledam videe na prosloj stranici gdje ovi obaraju hrast, i pitam jel ima kakva prednost u rezanju hrasta tako nisko i bez podsjeka, jel to stvarno sprecava da se raskoli ili sta?

Cisto me zanima teorija iza toga... Ne bavim se sumom, ali mi je interesantno znati- pogledao sam seriju videa na yt autora Terry Halea( shorturl.at/grtyY ) gdje inzinjerski objasnjava teoriju rusenja, i cini mi se da ovi u prije spomenutim videima rade sve suprotno

Posljednje uređivanje:

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
2,126
Nisam gledao seriju autora Terry Halea tako da ne znam na koji način je objašnjeno, ako je stručno i školski onda je tako ispravno i točno, a ovaj video prethodni koji pokazuje obaranje hrasta dotičnih gospoda to je primjer kako se NE SMIJE raditi, tako da bolje da ovakav primjer obaranja ne koristiš u praksi.

Atppt

Aktivni član
Tu od
10 Sij 2021
Poruka
275
Gledam malo te taj kanal i nije mi baš jasno kakve to tehnike rušenja ljudi koriste…
Ovaj nije za drugo nego da mu se doživotno zabrani obaranje drva u šumi. Takav ljepi trupac hrasta raskolit do 3metra je stvarno umjetnost

Najnoviji postovi

Na vrh