Deda Marek
Iskusan lik
- Tu od
- 25 Pro 2021
- Poruka
- 2,539
A jeger je krenul prema šumi ili čeka bolje dane 🤔
Krenul je prema ražnju...manje važno gdjeA jeger je krenul prema šumi ili čeka bolje dane 🤔
Ali prazne nisu za upotrebu. Takvima je bil bitan sadržaj.Kao da je neki problem pokupiti prazne limenke. Ipak su lakše nego su bile kad se išlo u šumu.
Pa nije baš tako, nekad su pogonske bile rađene od zadnjeg difa od traktora...znači u 0 pogođeno razlika dođe samo kod skretanja, a nove sve imaju reduktore i tvde gume da se čak ni tu ne dešava velika razlika, a po meni to bi trebo imat svaki koji se bavi šumom.Postoje al nijedna nije ko npr tvoja na koltivatoru, ovo je sve prva pomoć.
U mom kraju ih ima vjerujem više nego u cijeloj hrvatskoj skupa i to govorim baš za prikolice od traktor ne racunam i mtk još..samo mene to žalosti, gledam videa di se strojevi ubijaju čupaju, putevi i šume sve se raskopa a za metar drva, ovo sjedneš i ideš ne moraš cekat suho ni proljeće kad ne možeš u polje ideš u šumu.Ja jos uvek ne mogu da verujem koliko je to dobra stvar. Jeste 4x4 mocan, ali 6x6 je prava moc. Ja sam koliko znam prvi i jedini koji je napravio kardansku prikolicu u mom kraju, a mnogima bi dobro dosla.
Dodatna oprema je daska za ulazak u kabinu, da si ne zaliješ čižmeStane se u grabu sa vodom do 1 m dubine i onda se sa brega utovaraju drva.