• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Rasipači

Imt 542 De lux

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2010
Poruka
1,166
imam rasipač ino ferti 30 i baca mi 10 m široko,zanima me jel bi ga mogao namjestit da baca 12 m siroko jer su grane na prskalica 6 m

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Ovo je rasipač

[YT]http://www.youtube.com/watch?v=vP1hE2-H0cQ[/YT]

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Evo zavrsen je prije 20dana al sam zaboravil stavit slike pa evo par komada.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
U pitanju je stariji rasipač AMAZONE od 400kg sa dva diska , zanima me ima li možda kakav sistem razbijanja grudvastog đubriva a da je to kao dodatak , djeluje mi kao da se još nešto montira na dno koša tamo gdje se okreće onaj pipak koji mrda đubrivo da silazi dole

Inače šurak je skoro kupio ovaj rasipač pa smo ga generalno remontovali

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Neznam dali ima šta za razbijanje grudvastog đubriva. Za to se montira rešetka ili mreža negdje pri samom vrhu pa ti grudve ostanu na njoj, a onda ih ručno usitniš. Dodatak ima da se montira ali je on namjenjen za praškaste materijale koji se rasipaju. Obično je to šipka sa zglobom na kraju i točkićem na vrhu, pa kad se rasipač vrti ona sa točkićem lupka po obodu i pomaže da prašak spada na dno.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
A imaš li možda sliku tog dodatka za praškaste materijale

luka009

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2013
Poruka
1,322
Imam Vicon sa klatećom rukom, on na dnu ima dio kao velika krunasta matica koji se vrti i usitnjava gnojivo.
Vidio sam da neki četvrtasti imaju gore rešetku na koju se sipa gnojivo.
Pogledaj dali tvoj od vrha prema dolje na nekih 20 cm ima horizontalno zavarene "L" profile za sito.

Posljednje uređivanje:

IMT555

Član
Tu od
11 Srp 2013
Poruka
821
Stvarno zakon rasipač, veči je od traktora!
Od kud si ga nabavil i kolko stane u njega?

Imt 542 De lux

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2010
Poruka
1,166
traktor je od firme u kojoj radim a rasipač je od jedne druge firme mi smo ga samo posudili,stane oko7-8 tona gnojiva,mi smo tovarili 5,baca široko 24 metra i na drugoj strani ima mali kotač koji se spusti na veliki kotač i baca jednako bez obzira kojom brzinom ideš

crni

Član
Tu od
25 Stu 2007
Poruka
164
zanima me dal netko mozda zna jel je problem preuredit vučeni rasipač majevica 2000kg s diskom na sistem kao što ima creina,vicon klateću ruku?

P.S. imam mehanizam s klatećom rukom od nošenog pa bi možda stavio na takav vučeni

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
A zakaj bi to mijenjal?
Nije problem preurediti ak imaš mjesta za kardan za pogon Vicona. Pretpostavljam da u prikolici postoji dodavanje gnoja do samog rasipača.
Obrati pozornost da ti klateća cijev bude niže nego kaj je sad disk, pa bude možda problem s visinom cijevi od tla, kao i s širinom razbacivanja.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Pa rasipač ko rasipač. Ima mi tetak takvog i ja i on sijemo rasipačem ječam i pšenicu kad nemamo sijačicu, ali sijemo dosta malo. Mana je što ne baca jednako obje strane pa treba jedna ručica biti niža od druge i puno više sjemena ode ako se ne sije sa sijačicom. Tako da može poslužiti ali za 20-ak ha definitivno treba sijačica.

goran007

Član
Tu od
12 Sij 2014
Poruka
80
aha...pa vidim da rasipac pokriva 12 mefara...a sijacice 2-3m...pa reko bolje ovo..
a kad se sije rasipacem,znaci samo se prodje sa njim..ili treba jos nesto poslje proci?

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
I uz medu ti je malo problem s rasipacem a moras kasnije proc da malo sakrijes sjeme!!

luka009

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2013
Poruka
1,322
Ja ječam i zob sijem Vicon-creina sa klatećom rukom, a poslije toga prijeđem valjkom.
Sijem male površine.

Najnoviji postovi

Na vrh