lijep stroj i nek te dugo služi bez kvarova ,samo mislim da je kombinacija lošija,bude on brzo propirio
-koliko će godišnje drljati?
nije da pametujem al meni je RD od 2,5 m unistila traktor od 72ks
tu kod nas jedan je tera zekanom 70ks ,2,2 m -obićan valjak-cjevasti -a zeko se teli 2 spora gas odo 2000ob i crni dim u po dužini njive ,baca ulje na iberlauf i mora pazit temperaturu -znaći gotov je
- znam da ovisi i o zemlji ,većinom je teška žutulja i crnica,al je ona još i dobra ako se preore u jesen pa izmrzne preko zime
Znaci ja treba da se zabrinem za svoj traktor(70 hp) prosle godine sam uzeo maschio 2,5m,samo sam uradio nekih 0,5 h za psenicu ali nisam primjetio da se nesto muci,zemlja nije bas lagana,islo je 3raspolovljenom uz njivu -4 raspolovljenom niz njivu na nekih 1500 ob motora
nepretjerum ni po cemu! isao sam u 2.sporoj,pod punim gasom, ni preduboko, a i masina traktora je bila u OK stanju ispocetka.... a kasnije osla totalno. dve god je bilo OK, a trece je propusio,
Adis zasto si mjenjao frezu za RD? ja mozd kupim frezu pa me zanima? sta, neradi dobro?
ma radi ona odlicno,cak i bolje po gledanju sitnjenja od rd,ali za rad s njom treba i gasa samo sto ti je kretanje dosta sporije u odnosu na rad sa rd, ja sam imo dvije freze na veci i manji traktor tj manju jos imam i bit ce uvije jer za spremanje baste(povrtlarstvo) nema joj premca.