Kao prvo, zetor 6340 nema 75 ks nego nekih 68 ks, ali ima dobre prijenose i radi s rotodrljačom od 2,5m bez ikakvih problema (kod mene su dosta lagane zemlje i traktori od 70-100 ks rade s 2,5m, a iznad 100 ks rade s 3m)
Imt 560 koji je nekih 53 ks radi s 2,1m bez ikakve frke u 2.-3. sporoj.
Samo za takve slabije traktore je poželjnije birati rotodrljače lakše konstrukciej, jer ove teške budu brzo satrale hidrauliku. Nož se lakše tjera od klina, ali u vlažnom se za nož lijepi zemlja i trava i napravi se takav debeo sloj zemlje na nožu da je to čudo, vidio na vlastite oči. Zato se meni najviše sviđa POLU-NOŽ opcija
Neznam kakve su to vama rotodrljače potrgale 70 ks traktore, ili su ti traktori več bili pri kraju pa je RD samo to ubrzala, jer 70 ks se igra s 2,5m u skoro pa svakoj zemlji, ali nema divljanja,u nekoj tvrdici polako i pametno, a u super laganoj zemlji ako je jesensko oranje u prolječe nemate potrebe koristiti RD, samo dobar sjetvospremač, šparate i naftu i vrijeme!
Kaj se tiće freze. Po meni ona u ratarstvu netreba, to je za povrtlarstvo. Koliko sam ja shvatio i zaključio, freza voli više okretaja i manju brzinu od RD i mislim da ju je teže tjerati od RD.