Sa sjetvenom linijom se mozda malo duze, sporije okreces i namjestas, ali.. Stavi na papir koliko ti traje jedan odlazak na polje sa sporijim okretanjem (u radu je brzina ista) , a koliko traju dva odlaska na polje, dva okretanja, prekopcavanje prikljucka + gorivo za sjetvu. Na neku povrsinu se i toga skupi.
Ako su 2 sofera onda nema gubitka vremena ali trebaju biti slobodna 2 sofera i 2 traktora u tom trenutku.
Po meni je svakako prednost na strani sjetvene linije. Kad probate vidjet cete.
Druga stvar je rd+sijacica za kukuruz. To se ni meni ne svidja. Ali nisam probao, samo sam gledao u radu..
Evo par slika. Cini mi se da su ti zupcanici jednaki. Moze mala pomocObično nema ništa možeš RD kad nije za traktorom nagnuti prema napred da ti ne curi uje skines poklopac videces dva velika zupcanika gornji i donji, izbroji zube na njima da vidiš možda je već ubrzana, znaci ako hoćeš da se brže vrti gornji zupcanik mora biti veći tj imati vise zuba a donji manji, zupcanike skidas lako samo ih svuces sa osovine i tako ih vraćas nazad gledaj da su u istoj vertikalnoj ravnini jer prilikom okretanja zupcanika može se zupcanik zarotirati za 180 stupnja ili na nekim ima distanca pa gledaj kad ih vratis da su na jednakoj ravnini jer poklopac ili deklin ti ujedno i drži te zupcanike umjesto matice ili Segera znaci mozes ih obiljeziti se necim,pripazi kad vraćas poklopac da dihtung dobro sjedne da ne curi ulje na njemu uostalom kad skines poklopac sve će ti biti jasnije
Budem probao. Samo mi ona stanga iza smeta da skinem poklopac. Morat cu je maknutDiabola ,samo zamijeni mjesta zupčanicima ovaj zupčanik što ti je prišerafljen šerafom stavi tamo na mjesto onog drugog zupčanika i to ti je to posao od 10 min imam takvu istu rotodrljaču tako da to nije problem .
Ova Maschio rd je posuđena ili si se ti to ponovio? Koji model, koja širina?? ..