Imam osjecaj da se to neko glupiral....
Kaj ti znači ispred to voziti kad pogaziš odmah zemlju s traktorom....
Zupčanici pogone klinove
hvala jos jednom.slagao sam frezu za imt539,pa sam mislio neku malu rd za njega. neznam dal bi tjeral neku od 150-160. freza je 135,imas u temi freze
Rotodrljace koriste ljudi koji imaju puno zemlje i jake traktore.
Nemojte se zamarat s njima ak imate malo zemlje i stare slabe traktore,do 10rali tanjurace i freza su zakon.
A sa rd cete si te stare traktore rasturit i nebute nis imali na kraju.:icon_idea:
za malpog ferca nemreš niti pomišljati za RD... po njegovoj snagi on može tjerati svega 1 m a to je premalo i za njegovu širinu..za dobro dubinsku obradu i malo teže tlo,računa se 35-40 ks po 1 m..slično kak i za plug 1 brazda=35-40 ks
Za plug se nebi slozil,jer plugova ima sa raznim zahvatima (colima).
Tak da 12cola 2 brazde vuce traktor od 60ks bez vece muke.
Baš to i kažem jer ljudi koji rade s njima imaju traktore najmanje 60ks....
Za plug se nebi slozil,jer plugova ima sa raznim zahvatima (colima).
Tak da 12cola 2 brazde vuce traktor od 60ks bez vece muke.
sve vredu da ima raznih zahvata..ali pod jednu brazdu se misli na standardne jednobrazdne plugove od 14 cola i 16 cola...i ako očeš na dobroj dubini izorati onda max 16 cola...i kak kolega kaže sve je to relativno..kak u kojoj zemlji...
a kaj se tiče RD i 539...ako me oči ne varaju on tolko nekaj da opče i piše po zemlji,tj samo zameče tragove...po takvom bi i ja za svoj mogao zakačiti 4 m RD i isto bi išel tak,al da ga dublje pustil mislim da bi stal na mjestu...tj.krepal motor od muke