• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Rotodrljače, freze, tanjuraće...

Mike

Član
Tu od
6 Sij 2009
Poruka
967
dgeceg kaže:
zanima me koja bi bila taman rotodrljača za traktor od 65 ks?zemlja je dosta teška, nije orano skoro 10 godina
2,5 metri...moral bi vleči bez brige,jedino preporučam cjevasti valjak, jer s pakirom bi imal problema v prevozu(mislim da bi mu podigalo prvi kraj,ako nema prednji pogon)

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Mike kaže:
dgeceg kaže:
zanima me koja bi bila taman rotodrljača za traktor od 65 ks?zemlja je dosta teška, nije orano skoro 10 godina
2,5 metri...moral bi vleči bez brige,jedino preporučam cjevasti valjak, jer s pakirom bi imal problema v prevozu(mislim da bi mu podigalo prvi kraj,ako nema prednji pogon)
Nemoj da mu getriba van iskoči :D
Koji je traktor u pitaju :?:

D

dgeceg

Guest
fendt 105 s farmer, ima 3.5 tone bez utovarivača, još utovarivač ima oko 600-700 kg
evo slike

Mike

Član
Tu od
6 Sij 2009
Poruka
967
bi on to teral,sam polako nesmeš ga ganjati i nebu problema...ja svoju teram sa zekom 57ks i ide bez brige,v lakšoj zemlji 4 spora,v tvrđoj 3 spora :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Jaga

Član
Tu od
28 Velj 2009
Poruka
330
2 m ili 2.2 m i super! Iz skromnog iskustva! 2.5 m i ako je zemlja teža nebu išlo! Moj traktor ima 100 ks pa kad naiđe na vlažno samo promjeni zvuk i to dosta!

D

dgeceg

Guest
tata je prije 2 godine posudio od susjeda rotodrljače 3.0 m i nije dizala traktor na zadnje kotače, samo ga je izmučila u polju, gas je cijelo vrijeme bio na 2000 okretaja, a zemlja je bila sabita i tvrda ko kamen, traktor se malo mučio ali je išo,jednostavno mu fali snage, samo smo 1,5 hektara s tom rotodrljačom radili, svako malo je zvukove mjenjo, :mrgreen:

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
evo ja sam pripremao zemlju za sjtvu ječma i tritikalea prošli tjedan.
evo izorano odma poslije žetve, i rotirano ujutro s tim da je navečer napadalo kiše i to dosta
dokaz rotodrljača 3 metra 2 puta po mjestu a grude su letjele iz njih kao loptice na bubnju dok izvlače za loto :shock: .
evo ovo je jedan komad gdje je je jako teška zemlja masna ilovača. dolje uz šumu nekoliko metara vidjet čete na slici skoro pepeo a kako se ide uz brijeg ide sve tvrđe i točno kao da rotiraš kamenje a ne zemlju.
ova gruda koju držim u ruci je srednje velika kakvih večih još ima nakon drugog prolaza rotodrljačom.
dok je nekoliko metra niže uz šumu jako sipka kao pepeo.
9abd6965.jpg
44f0cc45.jpg
a4cad6d2.jpg

589fb2ba.jpg
40e22687.jpg
33fc18b8.jpg

c4eacf4c.jpg
736c5053.jpg

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
nemoj se zamarati oko toga koliko ti je zemlja fino urađena jer će priroda učiniti svoje kada padne malo jača kiša.

P

pixa93

Guest
istina nemoj se zamarat s tim.nevazno kak je obradena.bitn oda se moze posijat. nemoj da ti bude zemlja ko pepel jer se onda skori i to je *****.nece van

Sasha63

Član
Tu od
23 Kol 2009
Poruka
136
Nedavno sam kupio traktor pa me zanima vas savet ,koju bih roto-frezu mogao da nabavim za njega.treba mi za obradu vocnjaka. Traktor je Vladimirec T25A.

V

VTZ

Guest
Ako je kod tebe u voćnjaku lagano tlo, koje ćeš redovito obrađivati, onda možeš koristiti frezu širine 160 cm. Na tvojem traktoru ti možeš ograničiti dubinu ulaska noževa u zemlju, u slučaju da ćeš nakon zime morati razbijati pokoricu i slegnuto tlo.

Ja već godinama sa MTK Goldoni frezam vinograd, u kojem je ilovasto tlo. Nakon zime zemlja je dosta ulegnuta, sljepljena i tvrda, tek u drugom prohodu zemlja se donekle usitni. Kasnije bi taj isti motor mogao vrtjeti i duplo širu frezu, a manje bi se mučio nego prvi puta.

Ako bi se pokazala potreba, s freze se mogu skinuti noževi, i tako se smanji širina zahvata, ali na usku frezu dodatni noževi se ne mogu montirati..

V

VTZ

Guest
Sasha63 kaže:
Nedavno sam kupio traktor pa me zanima vas savet ,koju bih roto-frezu mogao da nabavim za njega.treba mi za obradu vocnjaka. Traktor je Vladimirec T25A.

Pronašao sam na netu tvornički podatak, za T-25 preporuča se freza do 150 cm, dubina zahvata do 20 cm, broj okretaja osovine s noževima 120-150 rpm. kardan sa spojkom preopterećenja. Ovo je izgleda njihova originalna freza:

fn12.jpg

A ovo je SSM izvedba za traktor od 16 KS, osovina diferencijala od nekog auta (vjerojatno Lade)

2_17_0.jpg

D

dgeceg

Guest
jel može traktor od 65 ks,nosit i radit s nošenom tanjuračom 28 diskova?traktor ima 3.5 t

breza

Član
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
744
kod nas ti to ne bude išlo ,pogotovo kad je zemlja malo vlažnija,ja sam imal 24 diska i zetor 68 ks i to mu je bilo sasvim dosta. a bilo je prilika kad sam moral uključit prednju vuču da bi na mjestima uz jarak izašel iz blata,tak da ono -"ne treba pretjerivati".

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Dok sam imao imta 577 (70ks) vukao je oltovu tanjuracu s 28 diskova ko od sale, islo je cak i 2 brzi hod a za njom je ostajao masakr. Sada tu istu tanjuracu vuce rakovica 65 i 1 brzom ima se dobro znojit a 2 brza nema sanse ni pomislit.

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,894
@dgeceg
bolji učinak bit će ti s 24 diska

@Kićo
izdržljiva Rakovica s premalo brzina jedina mana na traktoru

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797
IMT 560+OLT 24 diska stajeo prašina iza 2 brza i sam gas,sad za 28 diskova neznam kak bi išlo al sused veli da bolje ide sa 24diska.

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
najbolje rotodrljaču 2,25m i sa njom će raditi dobar posao ako ti radi kardan. :)

D

dgeceg

Guest
josip123 kaže:
najbolje rotodrljaču 2,25m i sa njom će raditi dobar posao ako ti radi kardan. :)
ako se to odnosi na mene , naravno da mi radi kardan :)

Najnoviji postovi

Na vrh