• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Rotodrljače, freze, tanjuraće...

Denis01

Novi član
Tu od
24 Lip 2009
Poruka
14
planiram kupit frezu za imt 539, vele da gramip nije bas nesto zanima me dal ima netko mashio w165 i kao radi

K

KRESO

Guest
tanjuraaagroservis.jpg

inaće tanjuraču pravi agroservis virovitica diskovi 560mm 32 diska zahvat 3,2m 23000 kn dosta masivno je napravljena i konkretno sam zainteresiran za tu , e sad pitanje dali bi torpedo 90 mogao raditi sa njom nekako ni se čini pre teška neznam koliko je teška nisu mi znali reći ali ja mislim da je preko 1000 kg ,

H

Hurlimann86

Guest
ja mislim da bi ju torpedo malo teško vukao.
Mi imamo ferocop 2.8 m zahvat i radimo sa njom sa rusom 105 ks i ide bez problema, ali ga malo diže jer je jako dugačka.

K

KRESO

Guest
Hurlimann86 kaže:
ja mislim da bi ju torpedo malo teško vukao.
Mi imamo ferocop 2.8 m zahvat i radimo sa njom sa rusom 105 ks i ide bez problema, ali ga malo diže jer je jako dugačka.

i ja sam razmišljao o 2,8 , imaju i tu 28 diskova 2,8 zahvat cijena 19500 kn ....možda bi bila bolji izbor

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
KRESO je da je to nova tanjurača ali mislim da bi ti ipak bilo bolje da kupiš neku zapadnu pa makar i polovnu.
nedavno sam vidio jednu rabe tanjuraču u bebrini kod SB,bila je stvarno u fantastičnom stanju,a cijena joj je bila 15000kn.
mislim da takva rabe mora barem dva puta da nadživi ovu naše proizvodnje.ova naša ne izgleda loše na slici,ali da pogledaš u nju i neku zapadnu sigurno bi razlika bila itekako vidljiva.uvijek sam bio za Hrvatski proizvod ali kada vidim da će me taj proizvod poslije puno više koštati onda se ipak prije odlučim za nešto zapadno.

K

KRESO

Guest
josip123 kaže:
KRESO je da je to nova tanjurača ali mislim da bi ti ipak bilo bolje da kupiš neku zapadnu pa makar i polovnu.
nedavno sam vidio jednu rabe tanjuraču u bebrini kod SB,bila je stvarno u fantastičnom stanju,a cijena joj je bila 15000kn.
mislim da takva rabe mora barem dva puta da nadživi ovu naše proizvodnje.ova naša ne izgleda loše na slici,ali da pogledaš u nju i neku zapadnu sigurno bi razlika bila itekako vidljiva.uvijek sam bio za Hrvatski proizvod ali kada vidim da će me taj proizvod poslije puno više koštati onda se ipak prije odlučim za nešto zapadno.

a ta rabe je takvih nekakvih karakteristika? vućena ili nošena? ...ma ja koju god sam polovnu vidio ima istrošene diskove ili su cijele nekakve posavijane ,i onda traže za njih po 3000€

B

Bobo

Guest
Hurlimann86 kaže:
KRESO a za što koristiš tanjuraču :?:

Kako sam skuzio, treba mu da tanjura njive s njom... ;) ;) ;)

R

Rajtek

Guest
To je ista ko Ferocopova kod Slafka... ista, sam je ova zelena.Cijene se istto tu negdje. Ja sam ovo prolječe uzel kod Slafka Ferocop 28 diskova i vučem ju s rusom 820, nije teška za vuč, sam malo ziba za nosit...

H

Hurlimann86

Guest
Bobo kaže:
Hurlimann86 kaže:

Kako sam skuzio, treba mu da tanjura njive s njom... ;) ;) ;)

To sam i ja skužio, ali ako mu služi za predsjetvenu pripremu bolje da ne kupuje tanjuraču.
Bolje je kupiti sjetvospremač ili rotodrljaču jer je ljepša priprema i brža.
Mi koristimo tanjuraču samo za strništa ili ako ko da kakav drač za potanjurati.

K

KRESO

Guest
Hurlimann86 kaže:

najviše bi služila za prašenje strništa i razbijanje busa iza podrivača , eventualno gdje je neka teška zemlja ta predsjetvenu pripremu

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
KRESO kaže:
josip123 kaže:

a ta rabe je takvih nekakvih karakteristika? vućena ili nošena? ...ma ja koju god sam polovnu vidio ima istrošene diskove ili su cijele nekakve posavijane ,i onda traže za njih po 3000€
mislim da je ta rabe bila 28 ili 32 diska i bila je negdje kao i ova sa slike.tanjuri su joj bili stvarno dobri,a što se tiče potrebne snage traktora ovaj je rekao 80-90ks.

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
Kojom brzinom vozite roto drljacu u pripremi za sjetvu kukuruza (jedan prohod).

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,906
ja idem od 5-8 km/h...zavisi od zemlje...

jedanput sam išao 2 km/h...jako tvrda zemlja priprema u jesen je bila...

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
sada u proljeće kada idem u izmrzlu brazdu brzina ni bude 8km/h,ali u jesen zna biti i 4km/h,i nikada mi nije ispod toga padala.

F

Fendt 309

Guest
Fendt 309 i roto drljača lemken 2,5m + amazonka na hidro liftu.Nisam vjerovo dok nisam probao

Najnoviji postovi

Na vrh