• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Rotodrljače, freze, tanjuraće...

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Evo ti slika pa vidi kako je kod mene ta daska spuštena,tako je od kad smo kupili rotodrljači,nismo je ni dizali ni spuštali,noževi su još jedno 4cm niže od ove zelene zaštite sa strane.

http://imageshack.us

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,303
Koja je to rotodrljača koliko je široka koliko si je platio?
Pa ni ja svoju nisam dirao otkad sam kupio jer nema potrebe ona meni gura zemlji točno onoliko koliko treba.

Posljednje uređivanje od moderatora:

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,303
ak se ne varam maschio su onda skuplje. Ali ovaj jedan kod mene je dovezao 2.30 daino iz Italije u auto prikolici. Kako ti se pokazala ta rotodrljača? Koja je najveća dubina? Za šta uređuješ i koliko duboko?

Posljednje uređivanje od moderatora:

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Da maschio su skuplje. Ovu nez kak bi dovezao u auto prikolici jer ima nešto preko 800kg,packer valjak je dosta težak ali zato napravi odličan posao neostane ni jedna velika kvrga iza njega.Rotodrljača je odlična,dosta lako se tera u jesen idem do 6,5km/h a u prolječe i preko 8km/h u zimskoj brazdi,nisam mjerio dubinu,spuštam ju uvjek do kraja,ali opet ti ovisi kako ti je naštelana topling poluga. Koristimo ju za sve,kukuruz,pšenicu,ječam,zob,umjetnu travu za sve,tanjuraču smo izbacili iz upotrebe,sjetvospremač smo imali samo dva puta posuđenog i više nikad jer rd je zakon.

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,375
Da, malo je skuplja Maschio, ali mislim da je kvalitetnije napravljena, bolji materijal.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,303
Da maschio su skuplje. Ovu nez kak bi dovezao u auto prikolici jer ima nešto preko 800kg,packer valjak je dosta težak ali zato napravi odličan posao neostane ni jedna velika kvrga iza njega.Rotodrljača je odlična,dosta lako se tera u jesen idem do 6,5km/h a u prolječe i preko 8km/h u zimskoj brazdi,nisam mjerio dubinu,spuštam ju uvjek do kraja,ali opet ti ovisi kako ti je naštelana topling poluga. Koristimo ju za sve,kukuruz,pšenicu,ječam,zob,umjetnu travu za sve,tanjuraču smo izbacili iz upotrebe,sjetvospremač smo imali samo dva puta posuđenog i više nikad jer rd je zakon.

Da uspio ju je dovesti. Ja sam tražio packer valjak ali nešto je trgo gea zeznula tako da sam dobio cjevasti. Da i to ovisi o toplingeru koliko je zavrnut.

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Trebao si se bunit i sačekat na packer valjak ako ti nije bila hitna rd,i ako si platio ju jesu li ti onda vratili taj novac za packer valjak
jedno brzinsko rotodrljanje
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=v-91UmEit1U[/YT]

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,303
Kod tebe je lagana zemlja imam i ja tako jednu parcelu mogu ići 2 brzom i čak i brže traktor ništa ne osjeti :D

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Srednje teška je zemlja,ovo je bila zimska brazda i zato je išlo tako lagano,imamo i mi teže zemlje gdje moram ič 6km/h a sada u jesen kada je napadala kiša za sjetvu pšenice,onda mi se na klinove zaljepila zemlja i morao sam iči mjestima i 4km/h jer mi se nije dalo na svakom jutru silazit dolje i čistit klinove.
evo ovdje je malo teža zemlja ali tuj sam radio na 540E i gas na 1600-1700ok jer je ovo bila proba po prvi put sam radio sa njom

[YT]http://www.youtube.com/watch?v=2zrRg5md_oE[/YT]

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,303
Srednje teška je zemlja,ovo je bila zimska brazda i zato je išlo tako lagano,imamo i mi teže zemlje gdje moram ič 6km/h a sada u jesen kada je napadala kiša za sjetvu pšenice,onda mi se na klinove zaljepila zemlja i morao sam iči mjestima i 4km/h jer mi se nije dalo na svakom jutru silazit dolje i čistit klinove.
evo ovdje je malo teža zemlja ali tuj sam radio na 540E i gas na 1600-1700ok jer je ovo bila proba po prvi put sam radio sa njom

[YT]http://www.youtube.com/watch?v=2zrRg5md_oE[/YT]

Pa dobro ak budem uspio stavi ću neki video

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Nemam iskustva, ali po meni je to VRH što se tiće rotodrljača koje su se tada proizvodile.
Masivne i čvrste!

pcmarec

Član
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
84
Bok,

Neznam di bi postavio pitanje al čini mi se vezano uz ovu temu

Dakle, imam Rototiler RAU 2,5m i trebao bi nove klinove tj. noževe
dal ko zna di to nabavit? ja sve što sam našao je za rotodrljače nikgdje nisam našao nešto poput klinova kakve imam

Jel ko to mjenjao? ili još bolje dal zna gdi bi se to dalo kupit?

Jel ko zna dal RAU još uvijek postoji, pošto nemogu nać nikakvu web stranicu nit niš, zastupnik?

Lijep pozdrav

Najnoviji postovi

Na vrh