Znate li mozda nekoga tko moze napraviti ovakav zupcanik?
Uh ovo su ''zavijeni'' zubi , malo njih to može napraviti da valja.
Bio sam u dvije ''jače'' radionice i nisu mogli za kolegu da to naprave.
Jedini su se telefonom odazvali neki ljudi iz srbije ali je cijena bila ohoho , ne sjećam se detalja bilo je davno.
Evo i ja konačno sastavio moju RD :drink: , kažem konačno jer je remont trajao skoro preko cijele zime , radilo se po malo i kada se stigne , čekali se dijelovi i usluge ali napokon sam je završio.
Znači skraćena je na 2 metra odnosno 8 glava , zamijenjeni su svi semerinzi i svi lezajevi u donjoj kutiji ( u reduktoru nisu mijenjani ležajevi samo semerinzi) , neke osovine su zavarene za zupčanike jer je luft bio poveliki i nije mi se isplailo to nanovo ozubljivati.
Sva donja kućišta su navarena i obrađena jer su ležajevi u kućištima imali i po 7/10mm lufta.
Klini su joj prije mislim dvije godine stavljeni novi i još su u jako dobrom stanju.
U reduktor sam nasuo ujle 80-140 a dole u kutiju sam pomiješao 5kg masti + 7 litara 80-140 + 8 litara 90ke.
To je još uvijek prilično gusto ali mislim da će povećanjem temperature da dobije željenu gustinu , doljevanjem ću napraviti korekciju gustine ako bude potrebe.
Odmah sam je kačio za traktor i probao samo malo jer je jako mokro i nemoguće za raditi ali nisam mogao da odolim da je ne uprljam u blato.