• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Rotodrljače, freze, tanjuraće...

TypeR

Član
Tu od
25 Velj 2013
Poruka
501
Pa trgovina da, naljepnica, uvoznik. Marka je Shaktiman, tak pise na plocici i reduktoru

Poslano sa mog Nexus 4 koristeći Tapatalk

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Tak je, Messis je trgovac, a takvu RD smo gledali lani u Gudovcu, možda je ove godine kupimo.

MF 698 t

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2012
Poruka
1,649
Ma to je dobro,novo je,materijali dobri,samo gas.Neki za polovne stvarno previše traže,radije novu kupiti.

TypeR

Član
Tu od
25 Velj 2013
Poruka
501
Tetak je prodavao polovne iz njemacke po 23-25000 kuna uvijek ode dok kazes keks. Rabe i sl. Svaka cast al naradila se ona tamo malo i previse

Poslano sa mog Nexus 4 koristeći Tapatalk

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Sa hidroliftom ili njega planirate naknadno?

U planu je sa hidroliftom, vidjet ćemo kolika bude krajnja cijena.

Lani kad smo kupovali plug, vidimo kod čovjeka prekrasnu RD Breviglieri, 2,5m, paker, hidrolift, noževi 80% sigurno, ja sam reko da možda nije 100 ha odradila i dao bi ju čovjek za 20.000 bez problema...a mi u kupnji pluga tako da nismo uzeli, nadam se da bude opet kakva u sličnom stanju naletila kad krenemo tražit da se kupi.
Ako ne onda nova, neka od ovih jeftinijih, neče to kod nas previše raditi.

massey595

Član
Tu od
28 Stu 2012
Poruka
822
Ljudi jel ko raskapal kuhnovu rotodrljacu hr 300,nemrem glavnu osovinu izbit van,i jel neko zna koliko bi kostala nova osovina

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
U planu je sa hidroliftom, vidjet ćemo kolika bude krajnja cijena.

Lani kad smo kupovali plug, vidimo kod čovjeka prekrasnu RD Breviglieri, 2,5m, paker, hidrolift, noževi 80% sigurno, ja sam reko da možda nije 100 ha odradila i dao bi ju čovjek za 20.000 bez problema...a mi u kupnji pluga tako da nismo uzeli, nadam se da bude opet kakva u sličnom stanju naletila kad krenemo tražit da se kupi.
Ako ne onda nova, neka od ovih jeftinijih, neče to kod nas previše raditi.

Shark timan nema u prodaji nikakvog lifta. Preslaba konstrukcija kopčanja za ikakav lift.
Da se promijeni kopčanje ili ovo postojeće doradi onda da.
Znam jer sam u gudovcu se pogađao za drljaću 250cm kod messisa i reko da nema lifta pa samo odustali od kupnje, a i izvod kardana iza nema getriba i eto tih nekih par detalja je presudilo.
Kasnije sam kupio maschio drago 3m s pakerom i liftom, brana ko curica.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Nama su rekli da je moguće i sa liftom...no manje bitno, prvo ćemo tražiti neku dobru polovnu.

Miskomoj

Novi član
Tu od
24 Sij 2016
Poruka
9
Znate li mozda nekoga tko moze napraviti ovakav zupcanik?
ditytqM.jpg

uaNATa0.jpg

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Znate li mozda nekoga tko moze napraviti ovakav zupcanik?
Uh ovo su ''zavijeni'' zubi , malo njih to može napraviti da valja.
Bio sam u dvije ''jače'' radionice i nisu mogli za kolegu da to naprave.
Jedini su se telefonom odazvali neki ljudi iz srbije ali je cijena bila ohoho , ne sjećam se detalja bilo je davno.

Evo i ja konačno sastavio moju RD :drink: , kažem konačno jer je remont trajao skoro preko cijele zime , radilo se po malo i kada se stigne , čekali se dijelovi i usluge ali napokon sam je završio.

Znači skraćena je na 2 metra odnosno 8 glava , zamijenjeni su svi semerinzi i svi lezajevi u donjoj kutiji ( u reduktoru nisu mijenjani ležajevi samo semerinzi) , neke osovine su zavarene za zupčanike jer je luft bio poveliki i nije mi se isplailo to nanovo ozubljivati.
Sva donja kućišta su navarena i obrađena jer su ležajevi u kućištima imali i po 7/10mm lufta.
Klini su joj prije mislim dvije godine stavljeni novi i još su u jako dobrom stanju.

U reduktor sam nasuo ujle 80-140 a dole u kutiju sam pomiješao 5kg masti + 7 litara 80-140 + 8 litara 90ke.
To je još uvijek prilično gusto ali mislim da će povećanjem temperature da dobije željenu gustinu , doljevanjem ću napraviti korekciju gustine ako bude potrebe.

Odmah sam je kačio za traktor i probao samo malo jer je jako mokro i nemoguće za raditi ali nisam mogao da odolim da je ne uprljam u blato.

Prilozi

• IMG00208.jpg
    IMG00208.jpg
    49.9 KB · Pregleda: 240
  • IMG00209.jpg
    IMG00209.jpg
    65.3 KB · Pregleda: 183

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Savo, a zakaj su svi rotori paralelni? To se bu teško vrtilo.
Trebali su biti u spirali.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Paralelni su sada ali postavljeni su u položaj ! - , znači pod 90 stepeni u odnosu susjeda.
Tako je bilo na njoj kada je došla kod mene i tako sam stavio , i sve koje sam vidio tako stoje.
Mada razmišljo sam i o spirali ali nije mi se svidjela jer je onda malo prostora u susretu noževa i mali kamen bi mogao napraviti veliki problem.
Ima se snage , tako da nije frka. Pogotovo sad kad je skraćena.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Normalno da moraju bit tak postavljeni. Mislis sam zakaj ih nisi postavil za zub-dva dalje?

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Pa rekoh ti , ako ih zakrenem za zub dva onda su susjedni klinu u momentu susreta jako blizu jedan drugog i tu je jako oštar ugao , ako bi upao čak i mali kamen (ili nešto tvrdo) to bi bio problem.

MF 698 t

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2012
Poruka
1,649
Jednostavno u nekom položaju tako tijela stoje,kada ju malo zakreneš dođu tijela na cik cak.
Bitno je da se ne sudaraju,a na ovoj vidim da kardan stoji malo u koso,to ja ne volim,i na to obavezno gledam,ako je u koso to ne kupujem.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
U čemu je razlika kad je kardan koso ili ravno? Dal se lakše tjera sa getribom u sredini?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Nema razlike.
Dapače, čak je i malo bolje, jer je kardan dulji, pa je nešto manji kut na zglobovima.
Ne valja zglobovima ni ako je kardan potpuno ravno, jer se deru na jednom mjsetu.

Osim toga, ako je parni broj radnih tijela, kardan mora ići u stranu. Rijetke su kutne getribe koje imaju kardan sa strane.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Kardan mora malo da stoji u koso , takva konstrukcija.
Inače u radu je malo pomjerim u desno tako da kardan dođe malo pravije mada i ovako nije problem.

Najnoviji postovi

Na vrh