• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Rotodrljače, freze, tanjuraće...

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Ja sam skoro tražio roto drljaču i obišao sam ih podosta , najžalosnije od svega što mi se nijedna nije svidjela , sve nešto razdrmano u puno luftova.
Tražim onu pravu a do tada ću moju malo da pretresem i skratim za dvije glave , a i malo ću da se ispomognem frezom koju sam neki dan uzeo.

A sve se gleda , luftovi najviše i da nije po njoj prčkano jer ona može jako dobro da se ''zamaskira'' , ljudi su spremni sve da zavare samo da bi ti utrapili pa se ti posle češi.

MikiFendt

Član
Tu od
5 Sij 2016
Poruka
72
Mi smo ih neki dan obišli nekih dvadesetak od maschio pa do skroz desete marke,i uglavnom maschio ak se i nađe koja nije u bajnom stanju,a sad svi kažu za te maschi-e da su najbolje.
Čuli smo od dost ljudi da znaju nesto varit na zupcanitima ili tako nest samo da se necuje u radu,a dok dođe u zemlju razleti se.
Najbolje bi bilo kad bi čovjek mogo kupit novu i miran bi bio.

TypeR

Član
Tu od
25 Velj 2013
Poruka
501
Sta kazete na messis? 3 metra packer valjak 30.000kn, indija, teska je bar 1300 kg

MikiFendt

Član
Tu od
5 Sij 2016
Poruka
72
Za takvu još nisam čuo?
Koja je to godina?
Ne znam ne sviđa mi se bas na prvi pogled jer je Indija,više mi se sviđaju ove Talijanke.

TypeR

Član
Tu od
25 Velj 2013
Poruka
501
Pa nova drljaca toliko kosta. A gle jel vogel neka sreca, mekana, trosi se, susjedu se zubi na paker valjku pojeli pa je navarivao, a 52000 kuna je 2.5m nova. Polovnu ne bi uzeo nema sanse

Poslano sa mog Nexus 4 koristeći Tapatalk

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Pozdrav,u kupnji sam za nekom rotodrljačom.
Tražimo samo maschio i da je 3m i pomogučnosti paker valjak.
Tjerao bi ju Fendt 310,uglavnom tražimo već dost i nikak da naletimo na neku da je baš u dobrom stanju,sve je uglavnom od švercera i sad nek ja znam jel valja ili ne.
Jel ima netko neki savjet na Šta da gledamo pri kupnji još ili zna možda da netko prodaje?

Mi smo ih neki dan obišli nekih dvadesetak od maschio pa do skroz desete marke,i uglavnom maschio ak se i nađe koja nije u bajnom stanju,a sad svi kažu za te maschi-e da su najbolje.
Čuli smo od dost ljudi da znaju nesto varit na zupcanitima ili tako nest samo da se necuje u radu,a dok dođe u zemlju razleti se.
Najbolje bi bilo kad bi čovjek mogo kupit novu i miran bi bio.

Zašto baš Maschio? Imam ju i ja,i dobra je,ali ima i boljih,Amazone na primjer...
A buka u radu nek te ne zamara,ja sam svoju dao urediti,radi super,ali je bučnija nego što je bila.
Kad kupuješ,treba ju dignuti,uhvatiti rukama jedno tijelo i probati dal se miče gore-dolje,i lijevo-desno,i zatim probati krajnje radno tijelo i zavrtiti ga,i vidjeti dal tu ima lufta,i dal ostala tijela kasne u okretanju.

Pa nova drljaca toliko kosta. A gle jel vogel neka sreca, mekana, trosi se, susjedu se zubi na paker valjku pojeli pa je navarivao, a 52000 kuna je 2.5m nova. Polovnu ne bi uzeo nema sanse

Nije Vogel tako loš,ja znam dosta njihovih RD koje rade puno i dobro. Jednu od 2.5m je dvije sezone vrtio traktor od 150ks,kardan se zapalio,ali njoj nije bilo ništa.

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387
E jesi našel usporedbe, Amazone je barem duplo skuplji. Znam da je Maschio, Vogel, Frandent itd. u istom cjenovnom rangu...

TypeR

Član
Tu od
25 Velj 2013
Poruka
501
Vogel je oko 50.000 kuna s pdv-om 2.5 m, amazone i visi rangovi su 9-10000 eura plus pdv 2.5 m. Ovisi kolko tko radi i drlja.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
E jesi našel usporedbe, Amazone je barem duplo skuplji. Znam da je Maschio, Vogel, Frandent itd. u istom cjenovnom rangu...

Kolega traži rabljenu,ne vjerujem da je kod rabljenih razlika u cijeni dupla.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Evo ja moju skraćujem sa 2,5 na 2 metra , izbacio sam dvije glave.
Bio joj je potreban debeo remont i kada sam se sračunao koliko mi para treba da bi je izremontovao i zadržao postojeću širinu odlučio sam se da izbacim dvije najlošije glave.
Kućišta ležajeva (donja) su se razlokala te sam to navario i ubacio nove ležajeve i semeringe. To je bio čisti sex dok sam uradio jer su neki ''čudni'' materijali u pitanju.
Ostaje mi da nabavim jednu onu T glavu koja nosi klinove jer su joj ricnovi prilično ojedeni a osovina je još uvijek dobra te se isplati ta investicija.

Plan je da je prodam u sezoni i onda opet nabavim mjeru koja mi treba , znači 2,5 pa čak i tri metra bi uzeo i skratio na 2,5 , sve zavisi šta će da naleti u kupovinu.
Ova će sigurno brzo naći novog vlasnika jer je dobro sređena a interesantna je jer je mogu tjerati traktori manje snage.

A nije ni žurba da se odmah kupi druga jer je stigla i freza u ispomoć tako , veliki je problem naći nešto dobro , i ovi što uvoze dosta muljaju pa se i tu mora biti oprezan dosta.

Prilozi

• IMG00204.jpg
    IMG00204.jpg
    42.4 KB · Pregleda: 232

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,430
Loši ricnovi se mogu lako riješiti tako da se navari,otokari i naprave dvije obične kajle i nema joj smrti.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Pa nije to baš tako lako , ima tu dosta posla i iskreno ne vjerujem baš kajlama.
Tako sam sredio onu srednju osovinu koja izlazi iz reduktora , stavio sam dvije kajle i vidjećemo koliko će to trajati. Čak sam i malu toleranciju ostavio u minusu ali opet sam nešto malo skeptik.
Za ozubljivanje muško-žensko su mi tražili 40-50e po jednom paru ali da ja uradim navarivanje i tokarenje na mjeru . To mi je bilo malo mnogo.

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,430
Bitno je da u startu na kajlama nema luft a nema teorije da ih okrene.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Kada su u pitanju velike vibracije sve teorije padaju u vodu.

TypeR

Član
Tu od
25 Velj 2013
Poruka
501
uploadfromtaptalk1455055821496.jpg uploadfromtaptalk1455055865226.jpg uploadfromtaptalk1455055908585.jpg
Ovo je messis, indija, 27000kn s pdv-om, 1100kg u 2.5 metra sirine, kardan u cijeni. Dok sam odbio pdv, prestao sam razmisljat o polovnoj. Zadnja slika treca radna na 1000 okretaja priprema za zito, zadovoljan.
Garancija 2 godine. Izgleda masivno, sta je unutra, to cemo vidjet. Reduktor je isti i za 3 i 4 metra pa mislim da on nije slaba tocka.

MikiFendt

Član
Tu od
5 Sij 2016
Poruka
72
Ne izgleda loše.
Jel ima netko iskustva sa tom messis možda o kvarovima ili tako nešto?
Od kud ste ju kupili,imate li neki broj od trgovine za kontakt?

TypeR

Član
Tu od
25 Velj 2013
Poruka
501
Guglaj tvrtka messis zagreb kod velesajma, prodaju oni i freze, rasipace, dosta stvari, budu po sajmovima, osijek, gudovac. Ak netko ima iskustva nek podijeli s nama

Najnoviji postovi

Na vrh