Ne moze mi stici to onda do kardana jer je profil dugacak 213cm a treba mi 1m ravnog dijela pa mi treba 115cm kosog dijela pa jos 40 cm ravnog na koji se kaci kardan...
A ovako meni ravni dio neci ici iznad kardana uopste nego ovako nekako
Znaci da bude 40 ravni dio od diferencijala ka mkt pa ide 115 kosi dio pa 100 ide ravni dio. Tako je to na originalnoj prikolici barem po mjerama koje su ovdje postavljene. E sad...razlika je samo u tome sto cu ja taj dio od 100cm da produzim da pici dublje u kontstrukciju da bih mogao nadovariti ova 2 poprijecna profila predstavljena na skici. Time dobijam dodatno pojacanu konstrukciju koja nece mrdat nigdje.
E sad samo razmisljam da li da to uradim kao na skici ili da ubacim jos jedan 213 profil tik pored ovoga i time dobijem konstrukciju koja more podnijeti tenka
Mada mislim da i jedna ova sipka more drzati dosta al ne znam...cekam pametnije koji se razumiju u metale da mi se jave.
Inace takva 213 profila ja imam tacno 4 tako da bih ja mogao ladno napraviti i originalnu Y konstrukciju sasije jer je njena duzina ukupno 40+115+100=255 cm.
Ali bi ta konstrukcija morala imati nadovaren ovaj drugi dio od kardana ravni prema mkt tj 42cm i jos plus na to nekih 15cm da mi viri iza kardana znaci moralo bi se nadovarivati 57cm dole kod kardana ili iskriviti prvi dio pa variti dole pod nogama
Ali takva me konstrukcija ne privlaci iz par razloga. Prvo originalna prikolica nema nijedan var poprijecni nego je u profil iz jednog komada. Pa se i on krivi puca jebe zjale godinama.
A drugo nisam ja sad neki ekspert u varenju da mogu 100% tvrdjeti da ce moj var moci da izdrzi tolika naprezanja
I bas zbog toga mi se konstrukcija kao sa slike moje gore na vrhu vise svidja jer sa ta 2 profila nadodata ima tacno 9 varova koji dodatno drze i pojacavaju konstrukciju. pa ce tu i u slucaju malo losijeg zavarivanja sve da drzi kako treba, dok se na 1 var malo teze osloniti