• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Samohodna kosilica - preporuka

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
Ponovo ja sa LA300 problemima...
Nakon obavljenog ispiranja kartera i sistema za podmazivanje, imal sam problem da kosilica odradi 5 minuta i jednostavno se ugasi, to sam rješil tako jer se u ulazu nakupilo smeća i slab je bil dolaz goriva u čašicu karburatora, očistil sam to tako da sam skinul plovak sa iglicom i kuglicom koja blokira dovod goriva i kompresorom puhnul smeće van,
IMG_20230331_195911.jpg na dalje nakon toga dešava mi se da kosilica u radu trokira kad dođe pod opterećenje točnije počinje gubit snagu pa naglo dobije snagu, kad radi u mjestu kod turiranja i ler gasa ne dešava se da čudno radi(kako je radila i prije tako i sada).
Kad sam skinul svječicu vidil sam da je masna i crna, jel bi možda problem rješil samo da nju stavim novu ili da ovu postojeću počistim kvalitetno brake cleanerom?
IMG_20230331_195855.jpg
IMG_20230331_195930.jpg
Sad ne znam jel ista pjesma oko kvalitete smjese kao i na tomosima da ako je smjesa prejaka svjećica bude masna tj. crna ili ako je preblaga pa se dešava da je bijela?

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
Treba na tom motoru napraviti temeljiti servis karburatora, kupiti set za reparaciju karburatora. Ako i onda opet bude bilo problema, i ako kosilica ima dosta sati rada, razmišljati o promjeni motora......

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,765
Koliko vidim to je četverotaktni motor i za pogonsko gorivo koristi čisti benzin , dobro ne baš čisti nego onaj super 95. Spominjanje smjese (kao na Tomosima) nema blage veze sa ovim motorom. Pošto je taj motor malo kisnuo i u unutrašnjosti se je nakupilo mješavine vode + ulje što i nije baš dobro da bi motor radio kako treba. Dobro to je očišćeno i promijenjeno ulje, ali je ostalo taloga (sivoga) po usisnoj grani, a i vjerojatno zbog istrošenosti karika kompresija koje je propuštala u karter je tjerala talog (kroz vođice ventila) pa samom tim i u prostor izaranja. Ono što bi trebalo napraviti , provjeriti karike , ventile, vođice, oočistiti komoru podizača ventila. Da znam , puno je posla, a najlakše je stroj pustiti da kisne, potom sto problema! Koliko vidim svjećica je dizastor i nije odgovarajuće toplinska vrijednost. Ako Bosna onda F65 ili NGK BR4HS.... :coffee: :rolleyes:

Između ostaloga očistiti zaostalu emulziju u komori podizača ventila , odušci prema filtru zraka i sam filter. Uljne pare iz kartera cirkuliraju komora - oduška- filter i usput pokupiju zaostalu emulziju i ide u izgarajući prostor. Tako da u cilindar dospijeva smjesa ulja + voda + benzin, i kao takva "SMJESA" rezultira prikazanoj svijećici!

Posljednje uređivanje:

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
Stavio sam novu svjećicu i mogu reci da motor ljepše radi, zaboravil sam napomenut da sam i počistil iberlauf cijev gdje su ventili u bloku i onaj žičani dio koji je kao neka vrsta filtera. Ugradio sam još i mali filter direkt na crijevu da mi se ne dešava da se ponovo ulaz goriva na onoj iglici zaštopa. E sad vidit cu veceras kad stignem još malo ju bacit u pogon što će reci za sada obećava..
Ventili su na tom motoru slagani kao i sama glava koja je poravnana, e sad kakvo je stanje karika nakon ovog cirkusa sa uljem ne znam, ali mislim da bude ostalo tako kako je.
Ovo za smjesu sam pital zato jer sa 4t benzincima jos nisam imal susreta kaj se tiče karburatora pa nisam znal na čemu sam...

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Mani ovdje djeluje da imaš problema i sa regulatorom gasa,provjeri polugice i oprugice,dali idu lagano i dali su na svojem mjestu

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,765
Prošli tjedan je došlo proljeće , ali lastavica još nema, negdje su na proputovanju iz toplijih krajeva ka nama.
Tako i tu jedna lasta ne čini proljeće.
Nego splet multi - glupih okolnosti! o_O :coffee:

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
Još jednom vrlo brzo promjeni ulje..
Kaj da tri izmjene nisu dosta?
Mani ovdje djeluje da imaš problema i sa regulatorom gasa,provjeri polugice i oprugice,dali idu lagano i dali su na svojem mjestu
Ma ne znam baš da je do toga jer polugice klize lijepo al budem pogledal baš. Mene više muči feder koji je na šipki koja spaja karburator i samu polugu regulatora gasa šta sa njime jel to netko stavil slučajno tu ili ima neku ulogu?
Evo i priloga u obliku fotografije na kaj mislim:
IMG_20230402_114224.jpg
IMG_20230402_114235.jpg
Prošli tjedan je došlo proljeće , ali lastavica još nema, negdje su na proputovanju iz toplijih krajeva ka nama.
Tako i tu jedna lasta ne čini proljeće.
Nego splet multi - glupih okolnosti! o_O :coffee:
Samo da nije skupi splet multi-glupih okolnosti :/

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,765
Ma ne, nije skup.🙄
Koliko sam uspio vidjeti ta šušta ti nije original tj. preduga je. Šušta anulira prazni hod (ukupnog) polužja regulatora gasa a isto tako amortizira i vrši određenu funkciju regulatora. Kad se šušta zakači na poluzi na karburatora i potom na polugu (koja proizlazi ) iz motora, mora biti nešto kraća tako da blago zateže one poluge koje spaja.
Slikovni prikaz.
IMG_20230402_123327~2.jpg

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
Znači tako..
Sad sam ga privremeno ovako svezal da vidim šta se bude desilo (na žalost danas ništa od probe jer je Cvijetnica), al sutra ako uvjeti dozvole gas u vinograd sa njom 😎
IMG_20230402_125040.jpg
@brgud taj feder nije ni bio zakačen na gornjim fotkama nego sam ga sada nakon plusovog posta isal probat zakačit i naravno pukla mi je ušica na karburatorovoj strani -_-

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Kako sam vidovit :rolleyes:
Malo očisti i prljavštinu na mjestima gdje olugica ide u karburator i na regulator da nema zapinjanja

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Pukla mu je "ušica od federa / opruge / šušte", na strani "pokraj karburatora", ja sam to tako razumio.

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Gdje uzeti neki"jači motor"da nije skup,a da još neko vrijeme potraje
cca 190 ccm?
Nešto sam već tražio,ali ako netko zna gdje ima povoljno?

Ili ako može ovaj za male pare pokrpati :hahah: :ppozdrav: :rolleyes:

Prilozi

• IMG_20230402_173820.jpg
    IMG_20230402_173820.jpg
    54.1 KB · Pregleda: 15
Posljednje uređivanje:

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Nema ničeg takvog u mojoj blizini,u servisu mi je novi preskup u odnosu na web trgovine

Najnoviji postovi

Na vrh