Kolega "javiii seeeee"
, naj čekati drugu sezonu...
Nema nam kolege, da nije završio na previše Osječkog piva
.
Dovezao ja kosilicu 250 km dalje u drugo selo kao neispravnu jer tu imam normalnu garažu i uvjete za rad, rekoh neka čeka bolje dane, a ja ću kositi drugom običnom koju imam pri ruci. Natočio gorivo, stisnuo pumpicu kad ova ostaje utisnuta i polako se vraća natrag. Ja opet, opet isto. Nekako napumpam, kresnem, upali na par sekundi i ugasi se. Svjećica OK, filteri dobri, nema blokade, pretpostavljam da karburator ne valja. Gledam travu, previše za mali trimmer, opet gledam AS kosilicu, rekoh idem se igrati, neugodno mi bilo žicati susjede za kosilicu, a još manje kupovati četvrtu.
Povučem starter na AS-u, zadrnda odnosno RADI. Sav sretan odem po mješavinu, natočim, pogledam dole, a ono crijevo u banani. Zaboravio da sam ga pokidao dok sam praznio rezervar. Ništa, odrežem kraj, jedva nekako ga nabijem na filter goriva, pustim gorivo, napumpam, otvorim čok, hoću startati, NE IDE, ni da mrdne. Ništa, skidaj starter, a unutra zupci dosta potrošeni, odoka 2-3 mm. Nekako sam ja to namjestio da ne šteka, uspio kresnuti mašinu, Bogu hvala pa je špaga preko 2 m, bez problema pokosio kojih 1500 m2 trave i niskog korova, i zvuk je bio skroz normalan.
Sad sam u potrazi za starterom, ali ajde, nije hitno. S kojom trgovinom/servisom AS dijelova imate najbolja iskustva? Hvala svima na pomoći.
Ma možda i bolje, jer ga sada želim samo još malo dodatno izmaltretirati. Ovako on drži komande, "muči se i kosi":
View attachment 49609
Kolega dragi, podesi si te vražje komande na tvojoj kosilici, da hodaš "kao ovaj maneken iza frezice", ovo je posuđena, ali je to meni jako draga slika:
View attachment 49610
I svi drugi koji mislite da to nije moguće onda "probajte" moguće je, itekako, a i tijelo Vam bude zahvalno.
Već sam podigao komande na najvišu poziciju, ali bilo bi dobro da se može još višlje. Što ću kad sam krakat.