Trebao sam napisati odmah u gornjem postu pa spojite, ako hoćete...
Točan model je AS-Motor AS 65 2T ES i dole na linku se vide specs i ima jedan njihov video. Prilažem i jedan svoj malo kraći. Ako treba dulji, snimit ću kada se budem dalje probijao kroz onakvu šikaru jer nisam sve završio.
AS 65 2T ES | [HR] AS-Motor Kosilica za Nepristupačan i Težak Teren
U početku sam tražio nešto s većom širinom rezanja. Ovdje je širina rezanja uža, ali zato se probija i malčira što nijedna normalna kosilica ne može. Oko voćki optrčim za tren, po višoj travi i kosini špera dobro dođe, a nižu travu komotno kosim u najvećoj brzini i onda se može brzo hodati. Fino sve položi, samelje i izbaci iza van. Korov i grančice debljine prsta reže bez problema.
U jednom dijelu sam zakvačio pletenu žičanu ogradu, bilo je žice dole po travi, nisam vidio i prešao sam preko toga. Kosilica se ugušila, mislio sam da je gotova, međutim, kad sam je podigao, vidio sam da ništa nije oštećeno pa sam samo komadiće žice sklonio jer ju je samljela, kresnuo i nastavio dalje.
Ostaje mi još 3500 m2 što je vremenski nekih 5-6 h. Tako sam i računao, oko sat i pol za 1000 m2 kada je trava preko metra i ispod sat vremena kada je trava do 20-30 cm. Ovih 1500 m2 mi je oduzelo cca tri sata jer sam se još upoznavao s kosilicom i imao sam taj gore problemčić s ogradom. Moram i upravljač podići na najviši položaj jer za mene od skoro 2 m je ovo sad nisko.
Na ovoj slici se već krećem sagibati ispod voćke pa sam zato tako bezveze ispao.
Inače kosi skoro do ruba, ostaje možda 2-3 cm nepokošeno.