@mbukal ja sam radi svojih potreba vidio unutrašnjost getribica jako puno samohodnih kosilica, imam svoj krug obitelji, prijatelja i susjeda, kojima rado pomognem u održavanju ili popravku istih. Dakle šarafim ih povremeno, dosta često, za njih sve besplatno, ali mene to veseli, to mi je nekakav hobi.
To što si "tamo na forumu.hr" pročitao nije sve istina, što su tamošnji "sveznajuči" napisali. Bezvrijedno je s njima se probati natezati, nebitno za ovaj forum.
Nikad mi ne bude jasno kako daju drugima preporuke, za nove kosilice u čiji motor nikada nisu ni ulje ulijali.
Moj susjed u goricama i ja doma imamo istu ALKO samohodnu kosilicu, samo on ima s B&S, a ja s Loncin motorom. Prošlo ljeto sam mu ju popravljao, baš mu pogon nije radio. Bio je u mojoj garaži i čudio se razlici u motorima.
A sad vjeruj ako želiš ili ne, imam ja i rezervnu ALKO, ali svaka ima drugačiju getribicu za pogon kotača. Vidiš, tako ja "učim stvarnost", nakon što joj vidim "unutrašnjost" drobovinu. Čak sam mislim na ovom forumu bio pokazao dio svojih slika tih rastavljenih getribica.
Za kraj ja vrednujem ovako: odličan je stari B&S od 190 cc. Odlične su stare Honde. Jako su dobri čak odlični Loncin motori. Jako su dobri Thorx motori, a ti bi se iznenadio i kako je dobar još poneki Kinez, koji i nakon 10 godina bude - savršen, samo ne kod nemarnih vlasnika.
Kučišta malo koja valjaju, sva su potrošna roba i svi mi Hrvati smo jako nemarni da ih samo očistimo iza košnje.
Za kraj Yubito filmeki održavanja, mnogi su čista sranja, jednog ti je ponudio i mr.ivek na forumu.hr...
Svako živi na svoj način, ja sad živim ovako, malo na zemlji, pa malo u oblacima, na krilima mašte. Ljudska mašta radi svašta.
Ja ti ne bi dao preporuku, moraš sam odabrati i uživati u izboru. Lijep dan želim svima 🥂