• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SIJAČICE ZA KUKURUZ

M

mario603

Guest
Ja ti nju prije početka sezone svaki put dobro podmažem i to je to. Mada ja kad skinem posudu za sjeme i probam okretati pločicu ona ide ali zna i malo zacvikati pa opet krene.....budem sad probao da vidim po redu šta bi moglo biti jer mi je stvarno žao mašine jer je jako očuvana ja za tih mojih par hektara mi se ne isplati ništa više od toga.
jedino da te pitam znaš li šta možda o IMT640 dvorednoj sijačici, jer sam sad sijao sa takvom susjedovom pošto me moja iznevjerila?

jozek

Član
Tu od
18 Stu 2008
Poruka
422
dao sam izraditi nove ploče za svoju sijačicu pa ovak izgledaju

stara (20x4,5) i nova (26x5,5)

za kukuruz 26x5,5 mm

za bundeve 13x2,5 mm

a zna možda tko čemu služi ovaj zub :scratch

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,894
i moje su bile tolko poderane pa sam kupil nove nekih 240,00kn/komad sa brtvama naravno
ni ja neznam za kaj služi taj zub ,nema mi bas neku funkciju,raspitaval sam se kad sam kupoval nove pločice ali zaboravih

kolko košta izrada po komadu? koji materijal(inox)?

jozek

Član
Tu od
18 Stu 2008
Poruka
422
mene je izašlo 100 kn po komadu naravno iz inoksa su, tip inače radi perforaciju i savijanje limova na CNC tak da nema nikakvih odstupanja stroj napravi sve točno u desetinku (milimetar mu je prevelika tolerancija) i to ponovi koliko očeš izrađuje i sita za kombajne ak koga interesira
gdje si ti svoje kupil i kad, meni je u gei rekao nekih 280kn + 60-80kn za brtvu

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
jozek kaže:
mene je izašlo 100 kn po komadu naravno iz inoksa su, tip inače radi perforaciju i savijanje limova na CNC tak da nema nikakvih odstupanja stroj napravi sve točno u desetinku (milimetar mu je prevelika tolerancija) i to ponovi koliko očeš izrađuje i sita za kombajne ak koga interesira
gdje si ti svoje kupil i kad, meni je u gei rekao nekih 280kn + 60-80kn za brtvu
daj mi reci tko je taj što izrađuje sita i za koliko vremena može da odradi takav posao?

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Malo kasnim sa slikama ali evo..

Ploče za bundeve sa 11 rupa i veličina rupa 4mm
sezona-2010-foto_13023700_17389826_17891405.jpg

jozek

Član
Tu od
18 Stu 2008
Poruka
422
@josip123 firma se nalazi u šenkovcu (Međimurje), za koje vrijeme to može izraditi bum sutra izvidel samo znam da treba uzorak po kojem radi

@marko93 to su tvorničke il si ih dao raditi i zakaj su rupe 4mm kad u olt uputstvu piše da su za tikve 3mm tak mi je bar kolega rekel inače za gaspardo piše 2,1mm na ploči od 36 sad neznam kak bi oni to sijali na dobar razmak sa toliko rupa

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Sad neznam dali su original ili ne jer mi je to dao jedan čovjek..
Nisam primjetio da bi rupe bile prevelike,ali pošto imam uputstvo za olt sijačicu idem provjerit kaj piše...

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
jozek kaže:
@josip123 firma se nalazi u šenkovcu (Međimurje), za koje vrijeme to može izraditi bum sutra izvidel samo znam da treba uzorak po kojem radi

@marko93 to su tvorničke il si ih dao raditi i zakaj su rupe 4mm kad u olt uputstvu piše da su za tikve 3mm tak mi je bar kolega rekel inače za gaspardo piše 2,1mm na ploči od 36 sad neznam kak bi oni to sijali na dobar razmak sa toliko rupa
daj molim te provjeri i nabavi mi broj od te firme jer mi je stvarno hitno.

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,894
jozek kaže:

kupil sam u gei prije 2-3godine 4ploče i 4 brtve (Gaspardo) kostalo me cca 960,00kn

veliš u Šenkovcu? :D tamo smo dali izradit sita za kombajn (fi 7)

jozek

Član
Tu od
18 Stu 2008
Poruka
422
kad su ti to delali? kaj pa ovi u Vrbanovcu ne delaju nikaj takšega, a i bliže su ti

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,894
jozek kaže:
kad su ti to delali? kaj pa ovi u Vrbanovcu ne delaju nikaj takšega, a i bliže su ti

dali smo tek da naprave,neznam za Limont da to radi(a i dosta je skup),naši kombajneri idu tamo ili....ima jos neko mjesto
cijena je 550kn po komadu

jozek

Član
Tu od
18 Stu 2008
Poruka
422
sad si to dao raditi, vidio sam neka sita tamo pa možda su tvoja
nesam te baš razmil ono na kraju prvoga reda :scratch

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,894
postoji jos jedno mijesto gdje isto rade sita al ne mogu se sjetit imena mjesta .....možda Kalnički Obrež??????

H

Hurlimann86

Guest
josip123 kaže:
ljudi dajte broj ili adresu :prayer:

Evo josipe vidim da tražiš broj od firme Premuš iz Šenkovca ja sam inače iz Šenkovca.
Zvonko Premuš tel. 040-343-538
mob. 091-5904090
Evo ti i maila. zvonko.premus1@ck.t-com.hr

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
puno hvala,već sam kontaktirao zvonka pa mu samo trebam javiti točne dimenzije i čovjek će mi to odraditi kroz par dana.

H

Hurlimann86

Guest
josip123 kaže:
puno hvala,već sam kontaktirao zvonka pa mu samo trebam javiti točne dimenzije i čovjek će mi to odraditi kroz par dana.

Oni će to sigurno dobro odraditi jer su nekad i sijačice radili mi smo kod njih kupili prije nekih 10 g i sijačica ide super, a i dosta drugih stvari su nam radili.

Najnoviji postovi

Na vrh