• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SIJAČICE ZA KUKURUZ

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
tatar, ovakve postove cjenim......držao sam da je OLT PSK jako dobra sijačica, sada kad čitam malo o drugima, vidim da je pri dnu ljestvice i da se dosta kvari.......

koje su po tebi najbolje, pa čak i 2 reda bi kod mene došlo u obzir.......jer nesijem puno

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
nova mašina za 5 000 € se može sakrit ispred polovne za 5000€ kupi si polovnu rau ili monosem ili odi pogledat neku pravu polovnu a što se tiće šarafanja dobre mašine su napravljene da dugo i dobro rade tak da ta teorija nekako ne drži vodu pa nije to kombajn da se mora šarafat svako malo . ima kolega novu gaspardo koju prodaje a kupio polovnu rau a kad stoje jedna pored druge gaspardo izgleda ko da je maketa ili igračka a ne profi stjoj.
tvoja lova radi kako misliš da je tebi bolje a poslje ćeš vidjet kako si trebo .

Gledali smo polovne,al kad nemožeš ništa nač niti na internetu nemaš ništa dobro,a sad da se vozimo u inozemstvo po jednu sijačicu to se neisplati. A opet da nekom šverceru kažemo da nam doveze u to baš nemam povjerenja jer on može dovest staru drlju a onda če reč ja sam ti ju dovezo pa ju sad kupi.

tatar

Član
Tu od
16 Ruj 2009
Poruka
454
ima jedna rau maxem u kovačevcu cijena je cca 5000€ ima gnojivo sa disk ulagačima i hidrauličke markire i oprema za mulch sjetvu .

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
ima jedna rau maxem u kovačevcu cijena je cca 5000€ ima gnojivo sa disk ulagačima i hidrauličke markire i oprema za mulch sjetvu .

El ima gumene kotače odozada što tiskaju zemlju??
el je ona negdje na internetu da ju vidim ili ako imaš slike od nje

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Tamo sam ja kupio Nodetovu sijacicu nekakav noviji model, tip-top stanje, hidr markeri, straga gumeni kotaci, ploce pasu od Olta. Zasto svi hvale te gumene kotace? Nisam jos radio s njom i nije mi jasno zasto se svi pale na te gumene kotace?

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Niko se nepali na njih nego su bolje i to je dokazano,ima jedan lik u selu to na novoj Gaspardovoj i kaže da je bolje sa njima da one utisnu zrno u zemlju a onda do zrna nemože tak lako doč vrana ai ima bolju vlažnost.

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Rece mi ovaj baja gdje sam ju kupio da su gumeni kotaci bolji u slucaju jaceg pljuska a dok kuruza jos nije izasla da su manje sanse za stvaranje pokorice(?) Moze bit da ima nesto u tome, sto bi rekli slijepci vidjet cemo.

Ranko

Dobro znana faca
Tu od
28 Lip 2008
Poruka
1,240
Ali ako je losija priprema onda gumeni kotaci i nisu bas naj bolje rijesenje, jer samo skacu po busenovima

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Ali ako je losija priprema onda gumeni kotaci i nisu bas naj bolje rijesenje, jer samo skacu po busenovima

Pa gumeni točak svakak ide poslije sjemena,pa nema veze ako skače.

Gumeni točak bi morao imati funkciju da napravi bolji kontakt sjemena i zemlje,naša OLT sijačica ima gumene točke,i neznam koja je razlika spram one koja ih nema,kukuruz raste iza jedne i druge.:?

Ranko

Dobro znana faca
Tu od
28 Lip 2008
Poruka
1,240
Pa gumeni točak svakak ide poslije sjemena,pa nema veze ako skače.

Gumeni točak bi morao imati funkciju da napravi bolji kontakt sjemena i zemlje,naša OLT sijačica ima gumene točke,i neznam koja je razlika spram one koja ih nema,kukuruz raste iza jedne i druge.:?

Kako nema veze ako skace. Pa ako samo skace po busenju onda nepritisce zemlju i nepoboljsava kontakt izmedju zemlje i sjemena.
To je dobra stvar u rastresitijim zemljistima, ali ako je ovako kao kod nas glinovito zemljiste onda uvijek ima tog busenja i tockovi samo skacu, a kada su oni metalni oni se provlace izmedju busenja, a imaju i jaci pritisak jer djeluju na manju povrsinu.

tatar

Član
Tu od
16 Ruj 2009
Poruka
454
nema gumene kotače odozada .
prvo ima crtalo pa dva gumena koji drže dubinu imeđu njih raonik i odozada dva v kotača koji zatvaraju sjetvenu brazdu .
a gumeni kotači odozada daju jako neujednačenu dubinu sjetve pa ako je priprema lošija baterije samo posakuju.

F

fikuss

Guest
Pogledaj na http://www.traktori.hoola.hr/show.jsp?page=473439

Bio sam kod njih zbog nekih prikolica, te sam primjetio i sijačice.

Sijačica je rađena po licenci Nodeta, 99% dijelova odgovara od OLT-a.
Kutije su od nehrđajučeg materijala.
Završna obrada je čak bolja od OLT-ove, a cijena puno jeftinija.
Imaju 2 komada na lageru.

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
bili smo prošlu subotu i naručili smo jednu bez kutija i sa gumenim kotačima.

Nikola

Novi član
Tu od
17 Lis 2010
Poruka
26
Sijačica za kukuruz

Pozdrav svima
Moji su odlučili kupiti novu sijačicu za kukuruz, pneumatsku 2 reda,s dozatorima za umjetno gnojivo, pa bih vas molio za neke preporuke...do nekih 45 tkn s pedeveom :mrgreen:

bole

Član
Tu od
7 Sij 2009
Poruka
639
Pozdrav svima
Moji su odlučili kupiti novu sijačicu za kukuruz, pneumatsku 2 reda,s dozatorima za umjetno gnojivo, pa bih vas molio za neke preporuke...do nekih 45 tkn s pedeveom :mrgreen:

za te pare uzmeš 4 reda olt-ovu i deri djelova ima nemoras se brinit al uvjek neko nešta oče drugačije pa sve je tvoja volja koju bi uzeo :scratch:scratch

Nikola

Novi član
Tu od
17 Lis 2010
Poruka
26
za te pare uzmeš 4 reda olt-ovu i deri djelova ima nemoras se brinit al uvjek neko nešta oče drugačije pa sve je tvoja volja koju bi uzeo :scratch:scratch

ma razmišljali su nešto za oltovu 2 reda
a 2 reda bi uzeli jer sijemo s zetorom 3511 pa mu je malo teška ova 4 reda koju sad imamo i onda redi nikad ne ispadnu ravni pa je teško silirati i brati, a i ne sijemo previše, tako da bude 2 reda dosta velika
a zašto je loša 2 reda uopće?

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Nije loša,samo za 3-4 godine odlučiš sijat više kukuruza i onda ti bude mala,pa češ reč zašto odma nisi kupio veču.
Moj stric je uzeo novu IMT dvorednu pneumastku sijačicu prije nekih 6godina,te u međuvremenu se proširio te počeo više sijati te mu je sad mala,te nestigne sve na vrijeme posijat.

Nikola

Novi član
Tu od
17 Lis 2010
Poruka
26
Nije loša,samo za 3-4 godine odlučiš sijat više kukuruza i onda ti bude mala,pa češ reč zašto odma nisi kupio veču.
Moj stric je uzeo novu IMT dvorednu pneumastku sijačicu prije nekih 6godina,te u međuvremenu se proširio te počeo više sijati te mu je sad mala,te nestigne sve na vrijeme posijat.
to je istina...a jel postoji kakva mogučnost da se proširi sijačica, da se ugrade još dva reda?
i gdje su najjeftinije oltove sijačice

Najnoviji postovi

Na vrh