• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SIJAČICE ZA KUKURUZ

J

JOSIP.1

Guest
pitaj u firmi TRGO GEA u cakovcu, kod njih sam ja kupio gaspardo sijacicu, i dali su mi najbolju cijenu, neznam jel imaju tanjurace, treba pitat.

Rajtek kaže:
a ja bih uzeo to dvoje na kredit tak da mogu dobiti kapitalna.

prika mozes ti dobit kapitalna i ak azmes sijacicu na jednom mjestu, a tanjuracu na drugom, nema tu problema, uzimas ono sta ti pase, bez obzira gdje, s tim da ti mora iznos pijeci 80000kn.

sad neznam jeli ces uzimat na licing ili bas kredit, procedura ti je takva da uzmes predracune, (ponude) od strojeva, moze bit i 10 razlicitih firmi, i kazes da ti to sve skupa kreditiraju, i po tome ces dobit kapitalna.
:D :D :D :D

sto se ne raspitas za ovu majevicu, bolja je to sijacica nego gaspardova, a mogla bi bit i jeftinija.
ajd ako se slucajno raspitas, napisi mi cijenu.

kakve tanjurace to kupujes, koliko je to m zahvat i za koji traktor???

R

Rajtek

Guest
Nisam znal da mogu uzimat strojeve na vše mjesta i onda dizat kredit. Mislil sam da moram kod jednog trgovca uzet sve kaj mi treba. Znaći predračun za sijačicu uzmem di mi paše te isto tak i za tanjurače i to predam kod zahtjeva za kredit. Jel tko tak radil, jel bilo kakvih problema....

J

JOSIP.1

Guest
tako je, i nikakvih problema nema, banka po svakom racunu plati onom sta treba, a tebe kreditira za cjelokupni iznos.

a kad pises zahtjev za kapitalna tamo navodis koje si strojeve kupio prilazes kopije racuna, ugovora i svega sta treba.

cak mozes i za vise kredita odjednom podnest zahtjev za kapitalna, sve se to sredi, samo ti kupuj sta ti se svidja i gdje ti daju najpovoljniju cijenu.

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272
evo i nase olt-ove :mrgreen:

Slika112-1.jpg

B

BOKI 4320

Guest
Pomozite početniku sa malo zemlje i Oltovom, dvorednom, mehaničkom sijačicom. Kako podesiti razmak zrna? Koja kombinacija zupčanika je za koliko centimetara?

5

539 262

Guest
Mogu ti retji kako sam to video da moj deda radi, proverish da li ti zrno prolazi kroz rupu na tanjiru, vidish da napasujesh da bude koliko toliko knap, ali da lako prolazi, sada je semenski hibrid uglavnom kalibriran za pneumatske te se pakuje na komad, a ne na kilograme kao nekad, mada to je sve u zavisnosti od proizvodjacha i sorte, morash probati.
Razmak je chini mi se standardan, valjda pun krug tanjira, shto je oko 25cm na pravcu, ah da, razmak se shteluje promenom lanchanika na koji se oslanja pogonski lanac na osovini koja dalje pokretje tanjire.
Poshto je to lagana sejalica, sipaj malo semena u kutije, te joj pridigni prednji kraj i prevuci par metara kroz neki ugazeni deo dvorishta (da ne bude trave itd.), pa tjesh videti kako i koliko semena ispada.

!!!! PAZI !!!!
NIKAKO SEJALICU NE TERAJ U NAZAD (u rikverc), DAKLE SAMO U PRAVCU VOZNJE !!!

stoga vidi da uvek imash josh neshto metara u pravcu, kako bi eventualno probao neki drugi tanjir ;)

Eto tako to moj deda radi, a ja sam ta vuchna sila koja mu pri tom pomaze, u njivi sve to moze da varira, zavisno od kvaliteta prethodne obrade !

Voleo bih da vidim josh nechiji odgovor na ovu temu !

B

Bobo

Guest
Fino, bome... Cestitam Zrine!

Krenulo i tebe u poljoprivredi, kako mi se cini, ili se varam?

Supa, rasipac, sijacica, pa elektronika za sijacicu... Samo tako naprijed!

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Opa, zrine, čestitam na novini!!!!
Vidim, po malo se stalno kupuje, neka, treba toga!!!!
Posijao ti nama stotine tisuća hektara!!!! :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Vidi kako Torpedo ili dajc, koji je sad...kako tužno gleda :blackeye

Z

zrine892

Guest
Bobo kaže:
Fino, bome... Cestitam Zrine!

Krenulo i tebe u poljoprivredi, kako mi se cini, ili se varam?

Supa, rasipac, sijacica, pa elektronika za sijacicu... Samo tako naprijed!

jbg Bobo :) krenulo jest...cuj tu su kapitalna ulaganja i pdv-e pa sam to iskoristio dok jos nude...a cuj ide po malo...ali ne sve odjedanput...bit ce svega samo polako...

Z

zrine892

Guest
Marko355 kaže:
Oče bit kakih traktora možda?

neznam...vidjet cu kada žetva prodje...i vidjet cu sta sa tablom...ide jedna na natjecaj...ako ju dobijem stize nova pila...ako ne onda cu poslije zetve polovnog...

Z

zrine892

Guest
marko hurlimann xa86 kaže:
jako lijepa sijačica ;) ;)
zakaj nisii uzeo i dozatore za gnojivo????

eto...po mom misljenju taj dozator gnjojiva je glupost...puno posla..a brze napravis rasipacem i u kultivaciji takoder....

Najnoviji postovi

Na vrh