• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SIJAČICE ZA KUKURUZ

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007
Svaka čast zrine. Čestitke! Reci koliko dode ak nije tajna

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193
zrine892 kaže:
marko hurlimann xa86 kaže:
jako lijepa sijačica ;) ;)
zakaj nisii uzeo i dozatore za gnojivo????

eto...po mom misljenju taj dozator gnjojiva je glupost...puno posla..a brze napravis rasipacem i u kultivaciji takoder....
potpisujem...

Z

zrine892

Guest
naravno da se smije znati :) hvala...cijena mu je 47.000 sa pdv-eom...
cijena mu u zadnij godina drastično se povisila... :oops:

J

jokapz

Guest
Zrine čestitam na kupovini..... ;)
Nemoj da Rujkan 9 leti s njom po tablama :lol: :lol:

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,894
samo da se zna možda ko nezna da sijaće ploče za Eberhardt sijaćice (MS/550) paše od Gasparado sijaćica ploča i pvc brtva ja sam ih mijenjao i to sam slučajno saznao tak da sam u trgovini ploče bile slične mojima a ono orginal pa tko je tu po kome radio

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
zar nije bolje imati dozator,pa gnojivo ide pod sjeme,te ga u samom početku biljka ima na dohvat?

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Pa bolje je, ne rasipaš gnoj po cijeloj površini, pa manje raste trave več svaki red ima svoju gnojidbu kako kažeš, ali to je jako sporo, danguba je ogromna u odnosu na ono da baciš gnoj sa rasipačem i samo sjeme u sijačicu i deri, za velike ratare je to brži posao das e sve stigne, ja sijem oko 15 rali kukuruza, prošle godine nas je bilo više na zemlji pa sam bacao gnoj u dozatore, a predprošle sam bio skoro sam non stop pa sam posebna rasipao gnoj i onda tek sijao, 10 rali na dan se posije kad se radi bez gnoja!

Z

zrine892

Guest
loše vijesti da su poljoprivredni strojevi poskupljeli za 30 % rečeno nam je iz stepca...

a sto se tiče dozatora za gnojivo puno posla...na njivi ti mora biti tri traktora...jedan koji ce dovuci prikolicu,drugi priprema a treći sije...ovako ide samo dva traktora :)

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
kak 2 tak i 3 :D ;) puno je bolje kad gnojivo dođe direkt biljci neg da po cijeloj zemlji s rasipačem razbacuješ..a svakako ako i ideš poslije s kultivatorom..i nikad ne smiješ biti u sili kad nešto sadiš bolje jedan dan duže i kak bog zapoveda naprajti nek na brzinu i nikako :mrgreen:

Z

zrine892

Guest
kak 2 tak i 3 :D ;) puno je bolje kad gnojivo dođe direkt biljci neg da po cijeloj zemlji s rasipačem razbacuješ..a svakako ako i ideš poslije s kultivatorom..i nikad ne smiješ biti u sili kad nešto sadiš bolje jedan dan duže i kak bog zapoveda naprajti nek na brzinu i nikako :mrgreen:

jooj i ti....danas ako nisi shvatio da za vrijeme sjetve,žetve ili nesto da svaka sekunda bitna da napravis sto prije i bolje posao...a sto ti kazes bolje jedan dan duze svaka ti cast..a koliko vidim jest bolje je onda kada te kiša uhvati e onda nece biti jedan dan dulje nego i tri dana i čak ako ne prestane pa bit če i mjesec dana....bogme kod mene nema sutra...danas sto napravim napravim...sutra idem nesto drugo...nema čekanja...pa tako i za kultivaciju i taj dozator za gnojiva...pa necu ja ko konj da svaki krug stanem i da nasipam u dozatore i onda jos podesavam to po cijele dane...meni je to ludost....ko hoće to raditi nek izvoli ja neču...

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
inače zrine čestitam na kupnji i jako dobru stvar si kupio :D :D :D :D :D :D

niti ja ne koristim dozatore kod sadnje, pogotovo jer su mi kukuruzi naknadni usjev nakon ljuljeva i graška, kod obrade za kukuruz ja zaorem ureju i npk i to je to ništa više, nema prihrane.......al to je moja tehnologija i kukuruzi su super, ali hoču reči kod nas niti u klasičnom uzgoju nakon zimske brazde rijetko ko ima dozatore za umjetno , svi bacaju širom i imamo jako dobre prinose :D

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Mi mažemo s 3 traktora, deda baca gnoj, ja pripremam, ujak sije, a baka i ujnica su leteče sa 565 u 2. brzini i prikolicom vozi materijal po polju :mrgreen: :lol: :lol:
Par dana i nema više! ;)

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
kod mene kad sadimo..ja prepravljam a tata sadi i sve ide kak mora iti...a mama je dostava kukuruza ako nam sfali :mrgreen: ti veliš da dozatori ne trrebaju dobro ...al kod mene se vidi razlika u kukkurzu ko ima dozatore ko nema ;)

Z

zrine892

Guest
kod mene kad sadimo..ja prepravljam a tata sadi i sve ide kak mora iti...a mama je dostava kukuruza ako nam sfali :mrgreen: ti veliš da dozatori ne trrebaju dobro ...al kod mene se vidi razlika u kukkurzu ko ima dozatore ko nema ;)

samo malo...ako sam dobro shvatio to ako neko nema dozatore za gnojivo da su njemu prinosi loši?

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
krivo si shvatio :!: :!: :!:
vidi se samo razliika kad kukuruz raste kakv je onaj koji je bio sađen s dozatorima a kako onaj koji nije..

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193
ŠANANA IMT 565 kaže:
Evo marko, s ovom mi sadimo iliti sijemo, ima dozatore za gnoj, ispravni su, nekad bacamo gnoj s njima nekad ne, ovisi o situaciji i vremenu!
Obrisan neispravan link.
Koliko ti je razmak između redova, 50 ili 60cm?? :scratch

Najnoviji postovi

Na vrh