• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SIJAČICE ZA KUKURUZ

igor_peradar

Član
Tu od
24 Sij 2007
Poruka
277
Re: SIJAČICE ZA KUKURUZ
by jd4755 on Wed Mar 05, 2008 9:42 pm

ja imam olt psk-4 i psk-6 i podmazujem jednom dnevno i to samo one dijelove koji se vrte te su izloženi prašini.Kad bi čovjek uzeo novu dugo bi ga godina služila.Moje su kupljene polovne,siju godišnje 7o ha,promijenim tu i tamo plastične zupčanike na pogonu sjetvene ploče(ali samo u paru)i služe me dobro.Sve ovisi kako je pripremljena zemlja ,ako je grubo i tvrdo zna biti lomova ali u pravilu se u takvo ne sije.Samo da mi je elektronska kontrola sjetve pa da mogu sijati i po noći kad je frka.

Ti siješ fakat puno, kod mene bi to bilo max. 30 ha, sada tenutno 10ha.
Znao sam da je netko spomenuo neke problemčiće i podmazivanja.

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,430
to je vjerovatno netko spomenuo podmazivanje nagaznih kotača ,oni su lijev i voze po čahuri i to metalnoj tako da kad ima više "lufta" normalno da prašina istisne mast te se onda čuje na kilometar.Kad nema lufta podmažeš jednom dnevno i mir.Što se tiče elektronike bilo mi je puno dati 4000kn i ugraditi na staru sijačicu.Pošto imam dvije 6+4 to bi bilo nekih 6-7000 kn.Mogao bih eventualno imati zajednički monitor za obe sijačice .

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
igor_peradar kaže:
Šanana daj mi reci koje si imao probleme sa olt_ovom, pošto je ova Agrija ista, doslovno ista olt sijačica.
Jesi imao problema sa podmazivanjem i nekim diskovima, pločama :scratch

Nije bilo s njom nikakovih problema, samo redovito ju je trebalo namazati, čak i 2 do 3 puta dnavno.

Uostalom nismo mi niti imali 100 ha. Dnevno ako smo znali posaditi 10 - 13 rali i tako nekoliko dana i to je to!

igor_peradar

Član
Tu od
24 Sij 2007
Poruka
277
Znači da nema straha, nebi smjelo biti sa tom Agri_om. Čak mi vele trgovci da ima te neke dijelove bolje napravljene nego olt. Valjda to kaj vi spominjete.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ma na oltu mi se jedino ne sviđaji ti njihovi plastični prijenosi, možda je to na ovoj kopiji bolje izvedeno, stvarno nebi znal!

M

mladen

Guest
nikaka ja poboljsanja ne vidim ona je ista u potpunost jedino su joj zagrtaci kao sto je olt nekad radio sada olt ima malo bolje posto ja imam oltovu novu vec dvije godine i bez problem mi radi a svaki drugi dan je podmazujem a uradi dnevno bez problema oko 10h usluzno. a depozitore sam sam sebi napravio to jest limariju a osovinu i izbacivace i lancanike sam uzeo u oltu. sto se mene tice da samo sebi sijem nebi ih nikad ni stavio jer ja svo gnojivo bacim rasipacom

pajdo

Član
Tu od
26 Srp 2007
Poruka
200
mladen kaže:
a uradi dnevno bez problema oko 10h usluzno.

Koliko naplačuješ uslugu sijanja/ha?
Kak se inače kreču cijene usluge sijanj/ha?

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Koliko ja znam olt_ove su zapravo dobre i pouzdane a kopija mora proc neko vrijeme da se cuje rezultat "iz prve ruke", znaci od vlasnika. Sve ostalo su nagadjanja. Meni se osobno slike jako svidjaju. Cini mi se da su to napravili kak spada za razliku od roto-drljace proizvodnja Backa Palanka, bila je izlozena na sajmu u Gudovcu, ne bih je preporucio ni za nuzdu, nedaj Boze takvog zla... :|

igor_peradar

Član
Tu od
24 Sij 2007
Poruka
277
Sad sam fakat u nedoumici, pošto sam ja ziheraš i volim igrati na sigurno, nakraju ću možda ipak kupiti OLT_ovu. :?

M

mladen

Guest
pajdo kaže:
mladen kaže:
a uradi dnevno bez problema oko 10h usluzno.

Koliko naplačuješ uslugu sijanja/ha?
Kak se inače kreču cijene usluge sijanj/ha?
prosle sam godine sijo 35e/h ove godine neznam ni sam kolko ce bit

R

Ratarko

Guest
Ove fotke sijačice Majevica su sa sajma u Osijeku a prilažem ih radi lakše usporedbe sa OLT sijačicom :

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

J

JOSIP.1

Guest
odlicna sijacica, meni se jako svidja, sve sto na oltovoj ne valja na ovoj je rijeseno, jos da je 6 redi i deponatori gnojiva taman je za moje potrebe.

ovi mulci u oltu 20 god nisu nist pipnili na njoj, a mogli su ju malo doradit i bila bi prava sijacica, sramota!! :x :x :x

vidim diskove ispred rala, lezajevi posvuda.

koje su cijene ratarko, jesi pitao???

kakva je to prskalica na jed slici se vidi, jesi nju slikao, ak jesi daj stavi pod prskalice da ne trazim sad drugu temu???

R

Ratarko

Guest
Žao mi je ali nemam slike od prskalice . Ako smijem biti otvoren smatram da možeš bolje i da ti ta prskalica ne zadovoljava potrebe , znam da meni nije po volji a da ju vidiš brzo bi i sam to zaključio . Recimo Agromehanikina je premija za ovu ... a sijačica , znam niti cijenu niti bilo koji drugi podatak o njoj .

Z

zrine892

Guest
JOSIP.1 kaže:
odlicna sijacica, meni se jako svidja, sve sto na oltovoj ne valja na ovoj je rijeseno, jos da je 6 redi i deponatori gnojiva taman je za moje potrebe.

ovi mulci u oltu 20 god nisu nist pipnili na njoj, a mogli su ju malo doradit i bila bi prava sijacica, sramota!! :x :x :x

vidim diskove ispred rala, lezajevi posvuda.

koje su cijene ratarko, jesi pitao???

kakva je to prskalica na jed slici se vidi, jesi nju slikao, ak jesi daj stavi pod prskalice da ne trazim sad drugu temu???

imam ja sliku...pogledaj tamo u temi prskalice...ali nemam podatak o njoj...

J

JOSIP.1

Guest
je ak sijes 5 ha s njom, a sta kad ju izganjas 50 60 (sto je malo) ha svake god, ni to nemoze izdrzat, stalno podmazuj, i svake god na remont.

ona dobro sije i sve, ali oni kardani, plasticne kajle, pikse, to nista ne ide dugo.

da vi vidite moju monosem repnu sta je sijacica, lani posijala 80 ha + 40 ha presijavanja + 10 ha usluga, znaci 130 ha i podmazao ju i u garazu, i ove god ju izvucem i sije, nista remonta nema, malo ju pregledam jedan dan samo, i ona tako vec godinama, nista, ni jedan lezaj mi jos nije otisao, jeb ti olt, nju svake god moram kompletno rasarafat.

malo da su ju doradili bila bi odlicna, ovako nije.

J

JOSIP.1

Guest
Imas ju pod prodaja sliku, samo sto je u garazi pa se bas ne vide detalji.

R

Rajtek

Guest
Išo sam gledat sijačice i tanjurače ovaj petak i subotu.
Za novu oltovu PSK 4 sa dozatorima za gnojivo i onim gumenim kotačima traži me 51 000kn, a za tanjuraču vučenu Olt Kupa 28 diskova nazubljena 55 000kn.
Bio sam u vrbovcu u subotu, u Fortuni agro nude mi sijačicu Uzel-gaspardova licenca sa dozatorima za gnojivo i onim gumenim kotačima za 49 000 kn, a tanjurače nošeno vučene 36 diskova za 21000 kn.
Malo sam lud i u nedoumici.
Ja bi najrađe Gaspardovu sijačicu, ali ovi u messisu nemaju tanjurače, a ja bih uzeo to dvoje na kredit tak da mogu dobiti kapitalna. Jel zna ko kojeg dillera koji prodaje i gaspardo sijačice i tanjurače???
Da čekam gudovca, bu mi kasno za sjetvu....
Fala

Najnoviji postovi

Na vrh