• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SIJAČICE ZA KUKURUZ

R

Ratarko

Guest
Jučer sam sa jedim frendom razgovarao o toj sijačici . Frend je veliki poljoprivrednik i zagrijao se za nju dok je meni odbojna baš iz toga razloga što nije proizvedena u HR ili Evropi . Prije bi si kupio ponovo OLT nego tu ... ali to sam samo ja . Nadam se da sam ga uspio odgovoriti od kupnje :blackeye ali tebe neću jer ovo se čita na veliko .

J

JOSIP.1

Guest
Picek kaže:
JOSIP.1 kaže:
na monosem repnoj mi je tako dobro sve rijeseno, lanac na svakom redu i svuda lezajevi, nisam ju pipnuo nista vec par god a sije skoro 200 ha god, ova psk kao da je osala u srednjem vijeku, da su je malo doradili bila bi prava sijacica.
koristiš monosem?
to se od nas kupovalo i to jedino na virovitičkom području gdje ih ima 15-ak komada?
kako si zadovoljan sa sijačicom?

imas sliku u rubrici prodaja, prodajem ju.
imam i kleine, smanjujem malo repu pa mi ne trebeju dvije.
monosemova je puno kvalitetnije izrade i jaca nego kleine, zadovoljan sam s obadvije, makar i jedna i druga imaju nedostatke, kod monosem je stvar sto moras sijat malo dublje da bi bilo dobro nicanje, jer je drugaciji sistem pritiska na zrno.kleine je opet sva neka klimava.

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
čije su sijačice becker?ima ih kod nas al ni jedna nema pločicu da vidim ko to radi, čine mi se dobre, robusne su i skoro sve imaju deponatore

K

KRESO

Guest
Ratarko kaže:
Jučer sam sa jedim frendom razgovarao o toj sijačici . Frend je veliki poljoprivrednik i zagrijao se za nju .

čekaj malo ti radiš preko 200ha a za prijatelja kažeš da je" veliki " poljoprivrednik koliko on tek radi zemlje :|

R

Ratarko

Guest
KRESO kaže:
Ratarko kaže:
Jučer sam sa jedim frendom razgovarao o toj sijačici . Frend je veliki poljoprivrednik i zagrijao se za nju .

čekaj malo ti radiš preko 200ha a za prijatelja kažeš da je" veliki " poljoprivrednik koliko on tek radi zemlje :|

Duplo i još malo više 8)

J

JOSIP.1

Guest
ma znam ja to, al na takve strojeve u cijeni placas i njemacku satnicu od 20€, nije taj svabo nist pametniji nego neki istocni radnik.
ak uzmes u obzir da bi amazone platio 35000 € a tu majevica 10000, onda jebiga, dobis i novog golfa kraj nje.

ja kad sam vidio lanac da nema kardane, ja sam se zagrijao, puno mi je dat tolke pare za sijat 70 ha kukuruza, to ova posije hladno.

moze kukuruz jednako rodit i za tom majevicom.

ali opet za rotosem sam dao 30000€ i nisam se pokajao ni jednom, neznam koliko ce godina proc da na toj sijacici necu morat nista pipnit, a ak se povecaju hektari stic cu s njom posijat. tako i kad kupis amazone, sto bi moj stari rekao "miran si dok si ziv"

J

JOSIP.1

Guest
siju s bekericama kod nas i repu i kukuruz, pa sad ne znam za sta pitas???
za repu su mi malo robusne, vise se koriste mehanicke kod nas sijacice specijalne bas za repu, makar posiju ljudi i s njima i bude dobro ako se potrude.
za kukuruz mislim da siju potpuno zadovoljavajuce, ipak on nije toliko zahtjevan.žsve ovisi koliko sijes, ako sijes malo i imas vremena stalno provjeravat i posvetit se sjetvi onda ce vecina sijacica zadovoljit.
kod nas sto sijemo malo vise na kraju sjetve popusti koncentracija pa ipak trebamo bolje sijacice, a oni sto siju stotine ili tisuce ha trebaju savrsene. tako je to.

K

KRESO

Guest
ja nisam gledao tu majevicu pa me zanima tko ju dila u hr i ima li negdje nekakva stranica gdje se može baciti oko na taj stroj ;)

J

JOSIP.1

Guest
neznam zemljace, malo potrazi pa mozda nadjes nesto, ali koliko me memorija sluzi ipak nije ni priblizno tako ljepe i sjajne zelene boje kao amazone, ali vjerujem da fino sije.

K

KRESO

Guest
našao sam u gei 90 ali samo piše da ih imaju i to je to morati nću pogledati negdje u srbiji :blackeye
šta ti zemljak radiš? ne ideš nikuda subotom ...barem na granicu na čevape :mrgreen:

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
JOSIP.1 kaže:
siju s bekericama kod nas i repu i kukuruz, pa sad ne znam za sta pitas???
za repu su mi malo robusne, vise se koriste mehanicke kod nas sijacice specijalne bas za repu, makar posiju ljudi i s njima i bude dobro ako se potrude.
za kukuruz mislim da siju potpuno zadovoljavajuce, ipak on nije toliko zahtjevan.žsve ovisi koliko sijes, ako sijes malo i imas vremena stalno provjeravat i posvetit se sjetvi onda ce vecina sijacica zadovoljit.
kod nas sto sijemo malo vise na kraju sjetve popusti koncentracija pa ipak trebamo bolje sijacice, a oni sto siju stotine ili tisuce ha trebaju savrsene. tako je to.

pitam za kukuruze, jer ima ih u mom selu pokazale su se dobre pogotovo na gruboj zemlji gdje je olt prelagana.
samo neznam ko ju proizvodi i da li se uopče proizvode jer su kod nas sve stare

zvona

Aktivni član
Tu od
17 Pro 2006
Poruka
1,292
josipe ta elektroniku možeš uvjek skinuti a mislim da ni cijena nije velika.a pomoč je ogromna.

J

JOSIP.1

Guest
dobra je za kukuruz, imas ih sigurno i jeftino za kupit, pogotovo 6 redi od repe pa imas 6rednu.

zemljace nisam bas obozavatelj cevapa, al svratim tu i tamo na granicu.
ic cu za koji dan u zg ponovno, ma imam stalno posla nemem vise vremena ni za sta, sad mi je prioritet taj fakultet zavrsit.
svrati ako si blizu nekad, naravno ako me uhvatis doma.

J

JOSIP.1

Guest
zvona kaže:
josipe ta elektroniku možeš uvjek skinuti a mislim da ni cijena nije velika.a pomoč je ogromna.

ma znam, al prvo mi je prioritet promjenit sijacicu, 4reda mi je malo, jedino ako cu ju sirit na 6, onda cu uzet elektroniku, ali ako cu uzimat novu ne vjerujem da ce bit oltova, jedino ako ju malo dorade, tako da mi je glupo sada uzimat.

jesi mi pogledao za tockove?

zvona

Aktivni član
Tu od
17 Pro 2006
Poruka
1,292
IMT je radio sijačice na licenci Becker-a, a OLT je na licencu Nodet-a

B

branko

Guest
zvona kaže:
IMT je radio sijačice na licenci Becker-a, a OLT je na licencu Nodet-a

tnks zvona, znal sam da je neka od nih i to bas po modelu kakvog ima bura aeoromat pa neki broj.

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
branko kaže:
njemacke, sada su ti u vlasnistvu danske grupacije Obrisan neispravan link. , koja ti u svojem vlasnistvu ima overum plugove , howard , nordstern itd. sad nisam siguran tocno dal je imt ili olt radjen po starijem modelu beckera , jer buraz ima beckericu i kupoval je dijelove neke od ovih dviju ali nisam siguran koje. Obrisan neispravan link. od burazove samo su skinuti deponatori za gnoj tak da je mali 533 mogel snjom sijati.

sad sam našao na toj stranici kao ima za hrvatsku uvoznik a to je agromarketing u zagrebu, kneza mislava 6, e el sad postoji ta firma jer ja nikad nisam čuo za nju :scratch

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,430
Agromarketing je bio zastupnik za švedske sijačice TIVE.Bili su jako skupi(rez. dijelovi).

P

Picek

Guest
bogec kaže:
sad sam našao na toj stranici kao ima za hrvatsku uvoznik a to je agromarketing u zagrebu, kneza mislava 6, e el sad postoji ta firma jer ja nikad nisam čuo za nju :scratch
mislim da je robi pisao da je kod njih gledao Overum plug..
a iskreno, niti ja nisam čuo za njih prije toga..
po sajmovima ih nema..

Najnoviji postovi

Na vrh