Baš strašno. Hoće li se država išta otvoriti . Mislim da je stvarno kasno za sjetvu , nije da teoretski nebi mogli stići ali problem je u tome što dolaze suše koje ga hvataju (kukuruz) dok je mali i tu zaglavi. Rijetko bude godina da se sve podesi pa da uspije.Ma kako gadno izgledalo ipak se tu nešto još može izvući , pošalji sliku te parcele za jedno mjesec dana.dino kaže:http://www.vecernji.hr/regije/nezapamceno-nevrijeme-pogodilo-podrucje-daruvara-g-polja-clanak-156376
Ovo je sve moje područje,i ljudi koje znam,i kod kojih sam bio sad prije koji sat.
Tukao je najviše pola sata.
Fala Bogu,nije mi sve tako uništeno,50% nije oštečeno.
Ali ovih drugih 50% neznam što da radim,dali da uopče sadim ponovno ili ne?
Mislim si ako posadim,neče mi više stič sazorit,neradim zelenu silžu da to posiliram,trebam samo zrno,a več u 9. mjesecu dolaze mrazovi,a ja još nemam klipa,i što onda???
Mislim da ovo neču ni sadit,neka stoji tako skoro godinu dana...
Kod mene ovaj puta nisu pucali rakete,neznam zašto,ali zadnji put kad su pucali,spucali su mi je u kuču,pa je i policija imala tu posla. :twisted:
Ma neboj se za uvoz. Kod nas u BIH još gore , ali pokušaj se provozati sa neregistrovanim traktorom ili prikolicom npr , pa da vidiš kako su ažurni kad treba kaznu naplatiti , ili kad tražiš zemlju u zakup ne ispunjavaš ovo ili ono (par pojedinaca ispunjava sve uslove.)drmr kaže:A sta smo mogli uopce i ocekivati od ovih kretena na vlasti.
4 posto,pa neznam jeli to smijesno ili zalosno. Stvarno su se isprsili. Samo me zanima od kuda ce sad uvest kuruzu. Jedva su cekali ovu tucu,pa da opet operu pare preko uvoza :vragek: