to ti slovenci?
gazda se preziva Pavlinjak ili tak nekak
Ne slovenci nego, ova nasa bioplinara
to ti slovenci?
gazda se preziva Pavlinjak ili tak nekak
znam za tu bioplinaru, on i plastenike planira raditi...
i kod nas je bolji nego prošle godine, samo mi nesmo dobili tolko kiše tj samo zadnji tjedan u 8 mj je padala a cijelo ljeto nikaj tak da smo mi več posilirali, još ima samo 8 rali, a to budemo uskoro
mi smo s 24 ha skinuli 1000 tona imal je visinu samo je stabljika bila malo tanja, a pošto radimo zemlju u krugu od 20 km bilo je i malo presuhoga i malo prezelenoga, i gdje je god suh do klipa taj nikaj ne važe..
tak da je i bilo kiše prek ljeta ne vjerujem da bi bilo puno preko 60 tona po hektaru jer mu je na mjestima falelo vlage u stabljici i stabljika bila malo tanja a to nemre donesti još 30 tona po hektaru
Pa zanimljivo izgleda zrno,okruglo je i lijepo izgleda,a sklop nije baš bio gust,normalno je posijano i dosta ga je bilo,sve sam se čudijo otkud toliko curi u bunker.
Da plastenike i pogon za proizvodnju peleta. Hvala Bogu kod mene bilo dosta kiše i u 6. i u prvoj polovici 7. mjeseca, jedino druga polovica 7. i prva 8. su bile malo sušnije. Još nije 30 % silaže posilirano.
cujem na radiju,,vladex promet,otkupljije u kz,,
hvala Bogu, negdje je moralo opasti dosta kiše nemre baš u cijeloj Hrvatskoj biti suša, samo nek se dobro proda i ko Bog
Da li zna ko cijenu za klip, ljudi zovu ko bedasti a neznam kaj bi im rekel, u 2 dana upit za 14 tona....da ne povjerujes
Nažalost nemam tak puno da bi bilo za prodaju, imam kuruzu za svoje potrebe, za stoku hraniti.
znači da nebude trebalo kupovati )
A kakve su vlage??? nitko ne pise...
Ja sam prije tjedan dana mjerio P9494 imao je 30,5%.