T
tredal
Guest
a da bi se berba razvukla tako dugo koliko bi sorti morao posaditi...jer uglavnom su po rasadnicima stanley, california i čačanske
ja sam u sličnoj situaciji, samo što sam ja već posadio svoj šljivik
imate slike u temi zaštita od zečeva, mada nije još sve gotovo ali će ovih dana biti, pa ću ovdje postaviti nove slike
i ja sam bio u sličnoj dilemi, imao sam zemlju i mehanizaciju i nisam znao šta da radim, troumio sam se između šljive ljeske i maline, ali sam se nekako našao u šljivi, jer sam već nekako bio u tome, imam stari voćnjak....
posadio sam 5 duluma - pola hektara šljive
sadio sam po "standardima" razmak između redova 4 metra, tj. malo više. oko 4,3 metra jer mi je takva parcela, sadio sam 5 vrsta, stenly, čačanka rodna, č. ljepotica, č. najbolja, i katinka, svega po malo, razmak između stabala je 2 metra, samo sam najbolju na 2,5 m jer joj je krošnja dosta bujna, ukupno oko 410 sadnica, još nisam stigao prebrojati
i ja sam dosta razbijao glavu da li se isplati ulaziti u takve investicije ili ne, ali se vodim onom: ko ne rizikuje i ne profitira, samo što ja uopšte ne očekujem da ubirem neki profit, da mi se vrati uloženo ja zadovoljan, barem zemlja ne stoji neobrađena.
posla ima koliko hoćeš, to je tačno, ali poljoprivreda je to, ako se već baviš povrćem, znaš da oko svega ima posla, od toga ne treba bježati
i ja sam početnik, ali ću prenositi svoja iskustva
ja sam u sličnoj situaciji, samo što sam ja već posadio svoj šljivik
imate slike u temi zaštita od zečeva, mada nije još sve gotovo ali će ovih dana biti, pa ću ovdje postaviti nove slike
i ja sam bio u sličnoj dilemi, imao sam zemlju i mehanizaciju i nisam znao šta da radim, troumio sam se između šljive ljeske i maline, ali sam se nekako našao u šljivi, jer sam već nekako bio u tome, imam stari voćnjak....
posadio sam 5 duluma - pola hektara šljive
sadio sam po "standardima" razmak između redova 4 metra, tj. malo više. oko 4,3 metra jer mi je takva parcela, sadio sam 5 vrsta, stenly, čačanka rodna, č. ljepotica, č. najbolja, i katinka, svega po malo, razmak između stabala je 2 metra, samo sam najbolju na 2,5 m jer joj je krošnja dosta bujna, ukupno oko 410 sadnica, još nisam stigao prebrojati
i ja sam dosta razbijao glavu da li se isplati ulaziti u takve investicije ili ne, ali se vodim onom: ko ne rizikuje i ne profitira, samo što ja uopšte ne očekujem da ubirem neki profit, da mi se vrati uloženo ja zadovoljan, barem zemlja ne stoji neobrađena.
posla ima koliko hoćeš, to je tačno, ali poljoprivreda je to, ako se već baviš povrćem, znaš da oko svega ima posla, od toga ne treba bježati
i ja sam početnik, ali ću prenositi svoja iskustva
imam nekih problema sa konekcijom, čak sam i sliku uspio obrisati, moram ponovo postavljati
to je moj put, tj. njiva, pa ja probijao put, nisam stigao nasuti, to će čekati proljeće
ma to je plantaža svega i svačega on je baš dobar poznavalac voća, bavi se dugo sa tim, i znam da je dosta tražen, da ga vuku na sve strane, ja sam laik što se tiče toga, objašnjavao je on meni kako ćemo mi to formirati kada se bude šišalo, nisam baš sve pohvatao, tako da je bolje da ti sada ne govorim detalje, jer mogu nešto pogrešno prenjeti, uglavnom, ja se ne brinem, kako bude biće, a ako bude i upola onog što sam kod njega vidio biću prezadovoljan. ako nekad budem prolazio blizu njegovog voćnjaka moraću uslikati da vam pokažem.
razmak između redova je preko 4 metra, jer sam ganjao da imam 10 redova na ovoj parceli, pa je ispalo više od 4 metra.
ajd postavi slike tog voćnjaka za koji kažeš da se ne možeš provlačiti.
meni je bitno da mogu traktorom proći između da ih pošricam, a kultivatorom ću ih frezati, tamo gdje ne mognem traktorom, i nadam se da neću imati problema
joj, za podlogu samo znam da je neka džanarika
sadnice su mi jako dobre, već formirane, imaju i po 5 cm obim debla,nisam odavno naišao na tako kvalitetne, to mi je taj brat nabavio iz kruševca, uslikaću kad stignem jednu iz bliza da vidiš, inače ja sam totalni duduk što se tiče voćarstva, pravi sam početnik, tako da se ne iznenadiš ako nešto ne znam oko svog voća, ovdje sam da učim
nemoj zezati,bas fino izgleda.
Ja mislgm da ce kod mene deblo ici puno vislje,jer su sadnice jako visoke i vec sad imaju formiranu krosnju na velikoj visini,to moram bas izmjeriti. Cime ih okopavas, traktorom ili?