Evo i mene u ovu temu...
Dugo nisam nesto pretjerano aktivan na forumu, jer sam stalno na selu.
Soja posijana na 8 jutara, Ika i Podravka. Poprskano sa scorpiom i (zaboravih kako se drugi zove) te ce ici korekcija laguna u split aplikaciji. Predsjetveno 100kg/kj 15-15-15 i jedna prihrana oko 50kg/kj KAN. Koristili smo dvije vrecice biofixina na 300kg sjemena.
Sto se tice iskustava sijanja soje na neobradjivanu zemlju, tako sam soju imao prije dvije godine na 9kj zakupljene zemlje koja 3 godine obrade nikakve vidjela nije, pomalcirao drac, bacio UREE 60-70kg/kj, zaorao. Na to 100kg/kj 15-15-15 i posijali soju. Prskano s dualom gold i metripharom prije nicanja i laguna korektivno u jednom prohodu. Imao sam samo problema s onim napasnim leptirima koji su mi cjele njive nastanili. Sreca pa smo na vrijeme reagirali i od sad uvijek imam FASTAC-a u pripravnosti bar jednu litru.
Soja je bila vrhunski cista i jako je lijepo rodila. Sorta MISLIM da je bila IKA, ali se stvarno ne sjecam vise.
Soja samo zahtjeva dobro prskanje ako je sijana zitnom sijacicom (ja i ujak sijemo IMT sijacicama u svaki drugi red, druga dvojica iz sela siju u svaki OLT sijacicama) ili kultivaciju ako je sijana na 45cm ili na 70 kao sto smo mi prije radili.
Ako se kultivira, dovoljna je mislim samo laguna u split aplikaciji, a inace mora biti i osnovno prskanje...