Bravo puknuti, ljudino. Vidiš, ja skroz govorim da treba kupiti onaj stroj što odvaja ostatke kamenja, šute i sličnog smeća iz zemlje, pa kad sve to postane suvišno, porušit, počupat temelje, očistit zemlju i posijat nešto. A od materijala nasipat puteve. Nije ovo glupost, ja vjerujem da on dobije cca 30 000 kn dnevno od ovoga. A sjećam se da je tu zemlju, bilo je 5 jutara u komadu platio 100 000 kn prije 10 godina.
U Slatini ima 2 ha solara koji se pomiču, ima neka fora, ispod njih prolazi mehanizacija i sadi se povrće. Ovo se moglo negdje na nekom kamenjaru postaviti, ali, ovo je Hrvatistan, ovdje se kamenjar melje da se posadi voćka, a ravnica pretvara u jalovinu. Iza toga je i Đakovčanka, tamo su komunisti krenuli u proizvodnju pasteriziranog povrća i onda se sjetili da oduzmu oko 10 ha ljudima i ograde žicom. I nikad ništa više nije raslo na toj zemlji, sad netko kosi livadu, a na 2 ha je bilo močvara i tu su utrpali sve moguće i nemoguće smeće. Ali mimo svega toga, tvornica je bila zaživila. U biti, to je bila pecara špirita koju su nacionalizirali, ali su je barem ostavili u pogonu. Kasnije su radili otkup, mogo si posadit 20 redova ili 20 jutara i sve bi bilo otkupljeno i plaćeno. A onda se netko sjetio i to poklonio jednom polupismenom ******* iz HDZ-a. Kreten je čak bio i gradonačelnik 6 mjeseci. On je to normalno, automatski raskrčmio, dobio je tvornicu za džabe, s kompletnom proizvodnom linijom. Prodo ju je u onoj ekipi rodijaka iz Orahovice, a prije toga su njegovi rodijaci porušili većinu zgrada iz 19. stoljeća i rasprodali ciglu. Velike kotlove sa secesijskim dekoracijama su isjekli u staro željezo. Nedavno su preostali strojevi otišli u Bosnu, u Kalesiju, a u tvornici je sad skladište. Joj, samo se nerviram, opet sam otišo u off. Da imam neku vlast, sve bi ih za noge povješo, visili bi dok se ne raspadnu. Stoka, sve su upropastili.