• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Spremanje sijena i trave

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,719
Sve su radili skupa, danas kod tebe, sutra kod mene. I nije bilo bitno kolko sati, trebalo je napraviti, napravilo se...

Sad sam se sjetil, pričala mi mama za pokojnog dedu i njegovog prijatelja/suseda. Deda je išel na posel, radil je od 6. Oni dva ustali u 1:30, kose na rame i do 5h ujutro pola jutra djeteline pokosili. I deda u 6:00 bil na poslu
Eee kolega,, tad su oni živjeli u Socializmu,,,
Aaa sad je truhli i opasni kapitalizam,,,
Nebilo ga,,,
tad se radilo kolko treba,, i čovjek je uspio te radne snage vratiti i kući,,
a danas krvnici izvlače iz čovjeka zadnji atom snage,,,
tako i kad dođe kući i gospoja ostane hmmm,,,

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,663
I ja sam danas uspio pospremiti nešto sijena i usput slikao grede da mi ostanu za sjećanje.

Prilozi

• IMG_20210614_174742.jpg
    IMG_20210614_174742.jpg
    45.1 KB · Pregleda: 34

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,401
Eee kolega,, tad su oni živjeli u Socializmu,,,
Aaa sad je truhli i opasni kapitalizam,,,
Nebilo ga,,,
tad se radilo kolko treba,, i čovjek je uspio te radne snage vratiti i kući,,
a danas krvnici izvlače iz čovjeka zadnji atom snage,,,
tako i kad dođe kući i gospoja ostane hmmm,,,
Išlo se na posel...a jel' se radilo, dugo je pitanje...

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,478
Ja gledam ovak, govorim za cijene kod mene....
U prosječnu rolo balu ide cca 20 kockica.

Ne ide toliko. Rolo bala 120x120 je cca 250-260kg. Kocka od poljostroj balirke je cca 18-20kg, tako da u rolo stane tu oko 13-14 bala.

Kod mene je baliranje 50kn/bali. Ima ekipe koja ide po 40, ali to se po meni ne isplati zbog malih parcela i cijene mreže.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,916
Od ove mlađarije niti neznaju morti kak vile zgledaju a kamoli voz započeti a kamoli završiti.
Taman kad sam naučio slagati sijeno, otavu i na kraju slamu na kola kupio sam balirku jer nisi više mogao naći nekog za utovar i istovar. Onda je jedno vrijeme bilo zanimljivo utrpavati i istrpavati male kockice. Onda je svima i ta prašina počela smetati. Sad to sve napravimo sami. Ove mlade ne zanima ništa osim mobitela.

O

ObrisanŽ28

Guest
Meni prijatelji džabe pomognu, pa opet se ne isplati s kockicama puno posla vremena gubiš.

O

ObrisanŽ28

Guest
A meni trojica pomažu i ja ne vidim svjetlo na kraju tunela.
Kriza je počela.

fila55

Član
Tu od
2 Stu 2016
Poruka
81
Slazem se u potpunosti, treba ici naprijed u svakom slucaju ali nazalost to nas vodi u propast kako mi se cini,prije je bilo puno vise gospodarstava sa manjim brojem krava- tipa 5 do 6 grla, toga danas nazalost nema zbog niske cijene mlijeka..a i samim time interes za bavljenjem tim poslom je nula.

O

ObrisanŽ28

Guest
Kriza u kojem smislu?
Poskupljivanja strojeva svega.
Matrijala i tako trebao sam za strojeve gradit nastašnicu.
S 35000 kn je na 60000 kn.
Ljepo odustao.
Strojevi poskupili.
A cijena proizvoda pada.
Biće gadno.

Perko

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2020
Poruka
409
Izumire neprofitabilna poljoprivreda...
I napredak u poljoprivredu je moguc samo kroz tehniku...
Tehnika sada s napretkom poljoprivrede nema veze, već država koja ne štiti svog poljoprivrednika.

Najnoviji postovi

Na vrh