Kapetan_broda_Kupljenec
Iskusan lik
- Tu od
- 6 Tra 2017
- Poruka
- 16,289
Treba im pokazat, i kak je to sve lepo bilo😉
I kak se slagala krma na štalici 🍺😉
I kak se slagala krma na štalici 🍺😉
Eee kolega,, tad su oni živjeli u Socializmu,,,Sve su radili skupa, danas kod tebe, sutra kod mene. I nije bilo bitno kolko sati, trebalo je napraviti, napravilo se...
Sad sam se sjetil, pričala mi mama za pokojnog dedu i njegovog prijatelja/suseda. Deda je išel na posel, radil je od 6. Oni dva ustali u 1:30, kose na rame i do 5h ujutro pola jutra djeteline pokosili. I deda u 6:00 bil na poslu
Išlo se na posel...a jel' se radilo, dugo je pitanje...Eee kolega,, tad su oni živjeli u Socializmu,,,
Aaa sad je truhli i opasni kapitalizam,,,
Nebilo ga,,,
tad se radilo kolko treba,, i čovjek je uspio te radne snage vratiti i kući,,
a danas krvnici izvlače iz čovjeka zadnji atom snage,,,
tako i kad dođe kući i gospoja ostane hmmm,,,
Ja gledam ovak, govorim za cijene kod mene....
U prosječnu rolo balu ide cca 20 kockica.
Taman kad sam naučio slagati sijeno, otavu i na kraju slamu na kola kupio sam balirku jer nisi više mogao naći nekog za utovar i istovar. Onda je jedno vrijeme bilo zanimljivo utrpavati i istrpavati male kockice. Onda je svima i ta prašina počela smetati. Sad to sve napravimo sami. Ove mlade ne zanima ništa osim mobitela.Od ove mlađarije niti neznaju morti kak vile zgledaju a kamoli voz započeti a kamoli završiti.
Polako ali sigurno, ja ne mogu naci nikoga ni za novac da ide...Žalosno ali poljoprivreda izumire
Izumire neprofitabilna poljoprivreda...Polako ali sigurno, ja ne mogu naci nikoga ni za novac da ide...
I onda na mobitelu gleda kak neko baliraOve mlade ne zanima ništa osim mobitela
Kriza u kojem smislu?A meni trojica pomažu i ja ne vidim svjetlo na kraju tunela.
Kriza je počela.
Vjerovatno po pitanju radne snageKriza u kojem smislu?
Poskupljivanja strojeva svega.Kriza u kojem smislu?
Tehnika sada s napretkom poljoprivrede nema veze, već država koja ne štiti svog poljoprivrednika.Izumire neprofitabilna poljoprivreda...
I napredak u poljoprivredu je moguc samo kroz tehniku...