• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šumarski traktori i vitla

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,446
Anlaser nije predviđen za trajni rad. Obično se za takav pogon koristi motor sa stalnim magnetima, radi stalne brzine sajle.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,941
Za samoizvlačenje može motor od anlasera. Samo se mora ostvariti veza ili prenos aksijalnim spajanjem na drugu osovinu. U takvoj varijanti pikse nisu dodatno opterećene odnosno manje nego u startanju motora.
E sad moje mišljenje. Ako sve sam radiš i imaš džabe obrade onda je ok. Ako to treba da platiš mala razlika je uzeti neko korišteno el vitlo i samo postaviš, takođe je i prikladnije. Na ovom moraš obezbijediti promjenu smjera vrtnje, ili konbinacijom kontaktora ili mehanički jer nemaš mogućnost slobodnog odmotavanja sajle. Na standardnom to ima. Od samog reduktora do operativnog vitla je dobra razlika, a onda i ulaganja. 20240224_142745.jpg
Ovo je neka konbinacija 4 kontaktora za promjenu polova. Nažalost nije baš vidljiva ali sigurno je nećeš koristiti.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,941
Anlaser nije predviđen za trajni rad. Obično se za takav pogon koristi motor sa stalnim magnetima, radi stalne brzine sajle.
Da alnaser nije predviđen za duži rad. Međutim na većini ( meni poznatim ) el vitlovima za ("of road" " šlep sluzbe) su motori slični alnaseru. Imaju promljenjiv smjer vrtnje, nemaju hlađenja,
Iz prakse znam da mogu izvršti nekoliko uzastopnih namotavanja ukupne dužine sajle. Možda dobiju po ušima ali su izdržavali.

Najnoviji postovi

Na vrh