• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

ŠUMSKE PRIKOLICE

• Temu pokrenuo Lamborghini R2
  • Datum prvog posta

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,148
saran2806 kaže:
trebas onda pomoci sa savjetiima a ne okoli ici i zezati ljude. svejedno hvala i puno pozdrava
ocito me ne poznajes ;)
procitaj bar 300 od 1100 mojih postova pa probaj malo zakljuciti sta ;)

kako da ti pomognem kada nista nisi pitao , nit imam na osnovu cega da ti pomognem posto nisi nikakvu sliku stavio
ti kazes
saran2806 kaže:
a ak te zanima javi se da vidis kako se radi cirkus
i po tome ja zakljucujem da tebi netreba pomoc posto ti sve znas

S

saran2806

Guest
nemoj se odmah ljutiti jer nemas razloga, malo sam se salio u vezi cirkusa, a i imam pitanje na koje bi mi mogao pomoci kakav si ti utovarivac stavljao na prikolicu ili je to bilo samo u planu. nekako razmisljam sada o tom utovarivacu i mislim da bi mi to bilo idealno rijesenje za neka moje probleme
savjeti , slike i bilo sto drugo bi mi pomoglio

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,148
prijatelju mene je jako tesko naljutiti

utovarac imam u planu i to ce biti nesto sto cu raditi najvjerovatnije , imam u planu napraviti nesto slicno kao utovarac za stajnjak
cak bi i cijeli utovarac namontirao na rudu ali su bezobrazno skupi , tako da kupovina otpada automatski imajuci u vidu moju kupovnu moc
znaci ostaje samogradnja
evo bas danas sam radio onaj zadnji utovarac sto ide na poluge kao sto ima petar i mogu ti reci da sam se odusevio kako vladimirac lako dize bukovu metricu precnika 60cm , za sada cu da se ''prenesem'' sa tom spravom

a pravi utovarac bi mi trebao najvise zmog pretovara sa karete na veliku prikolicu

ima o tome vise ovdje
mehanicka-radionica/zadnji-traktorski-utovarivaci-samogradnja-ili-tema3965/

S

saran2806

Guest
ajd da objasnim o cemu se radi u mom slucaju, pa ako netko jos hoce pomoci savjetom, svejedno kakvim, sve prihvacam, narocito od kolege savorisa citao sam dosta teme o ovakvim prikolicama i vidim da ima dosta korisnih savjeta i dobrih postova

mislio sam napraviti karetu duzine 5 m tovarnog prostora, imam traktor torpedo 90 i kaciti je za doljnju poteznicu
mozda i 2 metra visine tovarni prostor sve u svemu jako masivno i treba biti dosta pouzdano
kupio sam osovinu od slepe sa pripadajucim gumama 11-stice
koliko bi trebala biti dugacka ruda, na koliko da stavim osovinu, ima dosta brda u mom kraju nije toliko u sumi ali na cesti koju bi prelazio sa tim teretom bi imao dosta brda na putu, vecinom je obratno ali eto ja imam ovakav problem.

S

saran2806

Guest
eto pitas za savijet a nitko ni da se javi a kad kazes svoje misljenje javi se 5 ljudi da se svadjaju i prepiru.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,148
e jebi ga , torpedo 90 nikada nisam ni vidio a da sada sudim kakva bi mu prikolica odgovarala

mogu ti reci neke osnovne stvari
udaljenost rupe za kacanje od tovarnog prostora treba biti najmanje 95cm za manje traktore , ja kada kacam za rusa treba biti 100cm inace postoji opravdan rizik da na maksimalnom savijanju tocak dodirne tovarni prostor
igra tu veliku ulogu i sirina traktora i polozaj kuke na traktoru , ovo je iz moga iskustva

5 metara drva traktoru od 90 konja ne bi trebalo da predstavlja problem gdje god osovinu da stavis
obzirom da su gume 11cola one mogu izdrzati i da bude na 2/3 duzine tovarnog prostora , 'ladno
ako sam dobro shvatio ti imas uzbrdica na dobrom putu a suma ti je prilicno ravna tako da bas nemoras ici sasvim nazad sa osovinom kao sto to ja moram

i sta si se odma' razocar'o jebote patak , ovo je forum a ne neki online mesenger ;)

S

saran2806

Guest
ma znam ali ocekivao sam bar nesto
vozio bi 10 m drva 5 ceza i 2 m visine bi slagao
hvala na odgovoru

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,148
aaaa ti bi vozio 10 metri drveta 5X2, e to vec malo mijenja stvari posto se radi o ozbiljnijem teretu

S

saran2806

Guest
da malo ozbiljnije velik traktor pa mu je mala onakva od 4 m, i sigurno ima vise problema za napraviti je,
jesi ti pravio takvu ili vecu?

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,148
moj teren ne dozvoljava karete nosivosti vece od 5 metara drva
to ja maksimum obicno pravimo za 3-4 metra to je neka optimala , posto su sume pretezno u zahebanim terenima :blackeye
ova moja je duga 2.8m a staje na nju 4 metra drveta
kada izvlacim iz sume tovarim je oko metar u visinu , kada krenem kuci onda na putu je dotovarim na 4 metra i gas

S

saran2806

Guest
ok, svejedno hvala
gadno je kad ima drva a sume zaznute, neznas kako bi ih izvukao niti izradio, a raditi se mora
i sve je teze u danasnje vrijeme i svoj posao naplatiti :cry:
kad dodjemo u uniju morat cemi i karete registrirati, atest napraviti :twisted:

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,148
cesto puta sam bacao cijelu karetu u provaliju pa je cijelu sa drvima na njoj izvucem cekrkom
to radim kada su drva tanka i nije rentabilno izvlaciti drvo po drvo , a kada zakacis vise ona se ispreplecu i nema sta ne urade

S

saran2806

Guest
kod tebe je cirkus u sumi, vazno je da imas rijesenje kako sto napraviti a ne se pritom ozlijediti.
svaka cast na takvim potezima

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,148
evo za sada cime cu da se ''prenesem'' dok ne nabavim (citaj napravim) nesto ozbilnije :lol:

image0086j.jpg

image0088l.jpg

S

saran2806

Guest
nije obicna pecaljka malo je niza ali za utovar metrica sigurno ti dosta pomogne vazno je da neide preko ledja a to je najvaznije

M

MihaJurancic

Guest
Pozdrav svima!

Kao prvo, izvinjavam se zbog mog hrvatskog, ja sam iz Slovenije i hrvatski treniram samo na vašem lepom moru.

Ja se u Sloveniji bavim prodajom šumskih prikolica sa dizalicama firme Palms (www.palms.eu). Ovakvi strojevi su u zadnjih par godina sve više popularni kod nas, ja sam jih prodao oko 150 u dobre tri godine.

Vidio sam, da vas puno radi samih te prikolice i moram da kažem, da so neke fantastično napravljene.

Kod prikolica Palms sve imaju tandem boogie podvozje (kao na slikama od „savoris“ - a) i sve (osim najmanje) imaju hidrtaulčko kretanje rude +/- 40'.

9.4.2010 napravit čemo veliku demonstraciju (četiri modela) tih prikolica sa dizalicom u kraju Naklo kod Kranja. Ako neko ima volje da dođe vidjeti, srdačno je vabljen.

Za područje Hvatske i Bosne i Hercegovine još nemam dilera, tako da ako je neko zainteresiran, neka mi se javi. Uvjet je da može zagotoviti dobar servis (nema mnogo kvara i sve je jednostavno) i da može zagotoviti i izvjesti nekoliko demonstracija.

Na www.tpgozd.si možete nači par slika i dva videa.

Još par slika.

phoca_thumb_l_matej%20polna%201600x1200.jpg

phoca_thumb_l_zuki%20drva%201600x1200.jpg

phoca_thumb_l_img_1786%20800x600.jpg

Lep pozdrav,

Miha Jurančič
TPGozd Miha Jurančič s.p.
Mob.:+38640154358
Web: www.tpgozd.si
Email:miha@tpgozd.si

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,148
prijatelju moj , kod nas u BiH se jos uvijek radi sve pomocu stapa i kanapa jer nasa platezna moc ne dozvoljava da sem moze kupiti naki tako profesionalni stroj
ne kazem da su takve stvari skupe nego jednostavno finansijska strana je takva da je vecina nemoze priustiti cak i da je doplo jeftinija od svoje realne cijene
zato pazi ako budes ulazio u neke poslove oko predstavnistva , jednostavno budi oprezan i prethodno izpitaj trziste
ovo sto ja kazem nemoj da te pokoleba , to je jednostavno moja ocjena mene koji zivim svaki dan u ovoj (ne)drzavi

dok je u HR i SLO situacija daleko bolja nego ovdje u BiH , sto bi se reklo od ovoga gore nemoze :lol:
evo samo jedan parametar , kada su bili prosvjedi u HR skoro ja sam vidio mnogo novih i dobrih traktora (znam da su ljudi morali sa njima ici zbog tehnicke ispravnosti) ali kod nas NEMA ili veoma malo ima novih traktora koji su skoro kupljeni ,
recimo sa poticajom rakovica 65 kosta nesto malo preko 7000 evra , ali opet narod nemoze da je kupi

eto odoh ja malo u off ali pisao sam u duhu predstavnistva sumskih prikolica u BiH

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,148
Orsic kaže:
evo manje sumske prikolice do 2t nosivosti....
e upravo je moja prikolica radjena po ovakvom uzoru sa nekim manjim modifikacijama koje meni licno odgovaraju
prvobitno sam zamislio i ovaj mini kran ali sam se tu zaustavio u nadi da cu naci neko elegantnije rjesenje

Najnoviji postovi

Na vrh