• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tomo ili Yanmar

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Re: TOMO ili YANMAR

Bok Jadranko.
Ja volim manje traktore. Prvo sam 10 godina imao TV18. Ustvari kupi ga otac. Taj traktor smo prodali i kupili Pasquallija 33 KS koji nije zglobni. Dobro, treba mu nešto više prostora za okrenuti, ali stabilnost neusporedivo bolja. S TV-om sa na malom nagibu morao paziti kako se okrećem s plugom ili s frezom. Zamalo sam se prevrnul na malom nagibu kad sam smotal volan, a plug došel s donje strane. Pasqualli je sad star 26 godina i još dobro služi. Zato mi se čini da ovi Japanci nisu loši, samo mislim da su ovi koji se prodaju kod nas malo preslabi.
Molim te daj nešto informacija o svojem Japancu da imamo usporedbu s TV. Npr. kubikaža, snaga, težina, gabariti, okretaji PTO, način kopčanja priključaka (jel pašu standardne freze i okretači sijena na kardan), dim. guma, koliko km/h postiže u kojoj brzini, etc,etc.
Mislim da su tehnički podaci najbolje mjerilo za usporedbu, naravno i učestalost kvarova i cijena.
Dobro bi došla i koja slika.

J

Jadranko

Guest

pozz
ma nikako ti ne mozes usporedjivati tomo v sa isekijem
to su dva razlicita svijeta.
ali ajd samo ukratko da ti odgovorim na par pitanja.
moj iseki tx1300 ima
13 konja oko 700 kubika mitsubishi motor 2 cilindra vodeno hladenje
3 brze plus rikverc i spore naravno
3 brzine na kardanu 540 750 1100 o/min
Gume 5.00x12 8x16
tezak je oko 550 kila bez prikljucaka.
on ima one 3 tocke kopcanja kao svaki traktor znaci standardo je sve,ali ima svoju frezu original iseki koja se kaci na 2 tocke.
to mu je jedina mana moras skidati ruke kad hoces frezu montirati.
ali je patent jako dobro napravljen,ja npr za 10 minuta zakacim frezu znaci nije komplicirano..
ide max 15 km/h sirok je od 90 do 110 cm a dugacak 192 cm
eto valjda sam ti malo pomogao

@ savoris
Pa sta mislis sta radim sa njim idem samo nedjeljom u crkvu :lol: :lol: :lol: :lol:
sve sto se radi sa traktorom to radim i ja tj moj stari.
oranje ,frezanje , svakodnevno kosenje sa roto kosom ili sa striznom, ciscenje snjega u zimi :lol: spricanje voca itd....

danek

Aktivni član
Tu od
18 Pro 2008
Poruka
1,001

nije ti to traktor to je dječja igračka,moj tv 419 je grdosija za njega.

J

Jadranko

Guest

danek kaže:

nemoj jebat WoW :shock: :shock: sta mi naprica heheheh

ajde danek vidi se da si pocetnik na ovom forumu daj malo polako nemoj srljati bezveze.
procitaj malo vise postova pa se javi okej...
ti ne kuzis o cemu je rijec,al to je normalno posto si novi ovdje...
to ti je moj savjet

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
Eeeee ovako slatko se nisam nasmijao,,,nepamtim...
Ma daaaj,,,Jadranko...pa ti se dao iznervirati???,,,WoW... :lol: :lol: :lol:
Ma sve je to OK! :supz:
Pozdrav Joe! :mrgreen:

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143

jadranko aj nam malo predstavi ovaj svoj malcer u temi malceri ako nije problem vidim da je samogradnja u pitanju
pa ako moze malo mijera , a i da opises utiske u radu i .....

i jos jedno pitanje koji plug koristis za 13 konja :scratch

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Jadranko kaže:
moj iseki tx1300 ima
13 konja oko 700 kubika mitsubishi motor 2 cilindra vodeno hladenje
3 brze plus rikverc i spore naravno
3 brzine na kardanu 540 750 1100 o/min
Gume 5.00x12 8x16
tezak je oko 550 kila bez prikljucaka.
on ima one 3 tocke kopcanja kao svaki traktor znaci standardo je sve,ali ima svoju frezu original iseki koja se kaci na 2 tocke.
to mu je jedina mana moras skidati ruke kad hoces frezu montirati.
ali je patent jako dobro napravljen,ja npr za 10 minuta zakacim frezu znaci nije komplicirano..
ide max 15 km/h sirok je od 90 do 110 cm a dugacak 192 cm
eto valjda sam ti malo pomogao

Istina kako kažeš, nema usporedbe, to sta dva različita svjeta. U to nema sumnje :lol:
Moj Tomo TV-731
30 konja, 1346 kubika DMB- licenca Lombardini motor, 2 cilindra, zračno hladenje
3 brze plus 3 rikverc i 3 spore naravno
4 brzine na kardanu cca: 540, 900, 1000, 1700 o/min
Gume 7.5x16
tezak je 1130 kila bez prikljucaka. (tolko je tvornički inače je moj još dodatno opterečen)
Kopčanje 3t- standardno
Ide 20 km/h sirok 120 cm a dugacak 251cm (bez hidraulike koji gleda vani kotača)

Sa mojim Tomicom ja te mogu, tebe i tvoj Iseki sa svu opremom koju imaš za njega, povuči na vrh Triglava. :lol: :lol:
WoW :lol: :lol: :lol:

CaXhwSdOoAT9vKrR.v.jpg

uVLPjrlv9Ysjfrbp.v.jpg

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

firemanpeter kaže:
Istina kako kažeš, nema usporedbe, to sta dva različita svjeta. U to nema sumnje :lol:
Moj Tomo TV-731
30 konja, 1346 kubika DMB- licenca Lombardini motor, 2 cilindra, zračno hladenje
3 brze plus 3 rikverc i 3 spore naravno
4 brzine na kardanu cca: 540, 900, 1000, 1700 o/min
Gume 7.5x16
tezak je 1130 kila bez prikljucaka. (tolko je tvornički inače je moj još dodatno opterečen)
Kopčanje 3t- standardno
Ide 20 km/h sirok 120 cm a dugacak 251cm (bez hidraulike koji gleda vani kotača)

Sa mojim Tomicom ja te mogu, tebe i tvoj Iseki sa svu opremom koju imaš za njega, povuči na vrh Triglava. :lol: :lol:
WoW :lol: :lol: :lol:

CaXhwSdOoAT9vKrR.v.jpg

uVLPjrlv9Ysjfrbp.v.jpg

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
firemanpeter slažem se s tobom,nasmijao si me s ovom rečenicom: Sa mojim Tomicom ja te mogu, tebe i tvoj Iseki sa svu opremom koju imaš za njega, povuči na vrh Triglava:!: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

J

Jadranko

Guest

"""Sa mojim Tomicom ja te mogu, tebe i tvoj Iseki sa svu opremom koju imaš za njega, povuči na vrh Triglava. :lol: :lol:
WoW :lol: :lol: :lol: """""

@ Vatrogasac peter
ti me sa svojim tomicom mozes lagano povuci za onu stvar u brzom ili sporom hodu svejedno je,, jer ce ti ionako nesto opet puknuti ili se odlomiti kao i svaki put nema sta sila je taj traktor :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

Jadranko kaže:
"""Sa mojim Tomicom ja te mogu, tebe i tvoj Iseki sa svu opremom koju imaš za njega, povuči na vrh Triglava. :lol: :lol:

@ Vatrogasac peter
ti me sa svojim tomicom mozes lagano povuci za onu stvar u brzom ili sporom hodu svejedno je,, jer ce ti ionako nesto opet puknuti ili se odlomiti kao i svaki put nema sta sila je taj traktor :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ovo je već vrijeđanje,vidi se da ti nisu sve na broju :!: :x :x :x :x :x

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

:lol: Ma neče (ti) se odlomit Jadranko, to se može Tomi desit samo ako obavlja neke teže poslove :lol: :lol: :lol: :lol:

PS
Nadam se da se ne ljutiš zbog ove šale Jadranko.

Tomo
Ma nije on ništa vređao, nisam ni ja, sve ovo je samo šala. :D

J

Jadranko

Guest

TOMO VINKOVIĆ kaže:
Jadranko kaže:

@ Vatrogasac peter

ovo je već vrijeđanje,vidi se da ti nisu sve na broju :!: :x :x :x :x :x

a dobro a tko tebe pita za misljenje????
nemoj se petljati to je nesto izmedju mene i vatrogasca Sam-a :lol:
bez agresivnosti molim !!!

danek

Aktivni član
Tu od
18 Pro 2008
Poruka
1,001

Jadranko kaže:
danek kaže:

nemoj jebat WoW :shock: :shock: sta mi naprica heheheh

ajde danek vidi se da si pocetnik na ovom forumu daj malo polako nemoj srljati bezveze.
procitaj malo vise postova pa se javi okej...
ti ne kuzis o cemu je rijec,al to je normalno posto si novi ovdje...
to ti je moj savjet
a pašu li na prve kotače tvome isekiu gume od tački.

G

GROF

Guest

lipi pozdrav iz predivne like - jezeran! najlipšem poljoprivrednom forumu - forumašima!!!

...ma neda mi sam vrag mira., pa se i sam moram javit!

KAKO SAM VEĆ PISAL!., NE, NE, NELJUTIM SE!., NA NIKOGA., a pogotovo ne na forumaše; jadranka, petra,... ali kako sam i pisal., ni uredu da se nešto ili nekoga vredja!!!., pa bil i to naš!;... mali, smrdljivi, nevaljali, premali, lomljivi, kršina,... traktor tome!., ... nemojte pljuvat na vetar., da vam pada na obraz!.../KAŽE SE KODMENE U LIKI!/ moji bećari!., a ki se ovdeka najmanje trabal nać uvredjen je naš dragi i lipi, nadasve vridni član jadranko., /NARODE MOJ!., DELA U ŠVICI!!!/., a kud se jadranko našal uvredjen i povredjen., etoti ga na bože!., još ide vredjat., e jadranko, moj jadranko., ovoga sam se najmanje nadal otebe!., pa barm vi u belom svitu znate bit fini i radišni, tolerantni, ponizni,...

...spremam se u slavoniju, zlatnu slavoniju., pa sam planiral kod našeg forumaša jadranka na cugu i kulen!., ali kako stvari stojidu???., mišljenja sam da će bit svega toga u slavoniji., ali samo bez jadranka u društvu..., ma narode moj, mišljenja sam da bi me taj čovik istukal kada bi mu njegov strojčić pokudil!?...

...i za kraj našem dragom članu, i nadasve vridnome, pedantnome!., operi pilu isakija., a kako je neki već ovdeka i spomenul da ti trebadu gume za prvu kraj od tački - kolica!., imam ja nove novcate u rezervi, dam ti ji upola cene., ma samo da mi nestojidu., a tebi će dobro i jeftino doć za tvoj strojčić nad strojčićima!!!...

bog! moj narode!., čitamo se... JADRANKO! "ISEKY" JE ZAKON!!!., pusti forum neka piše!

J

Jadranko

Guest

GROF kaže:
lipi pozdrav iz predivne like - jezeran! najlipšem poljoprivrednom forumu - forumašima!!!

...ma neda mi sam vrag mira., pa se i sam moram javit!

KAKO SAM VEĆ PISAL!., NE, NE, NELJUTIM SE!., NA NIKOGA., a pogotovo ne na forumaše; jadranka, petra,... ali kako sam i pisal., ni uredu da se nešto ili nekoga vredja!!!., pa bil i to naš!;... mali, smrdljivi, nevaljali, premali, lomljivi, kršina,... traktor tome!., ... nemojte pljuvat na vetar., da vam pada na obraz!.../KAŽE SE KODMENE U LIKI!/ moji bećari!., a ki se ovdeka najmanje trabal nać uvredjen je naš dragi i lipi, nadasve vridni član jadranko., /NARODE MOJ!., DELA U ŠVICI!!!/., a kud se jadranko našal uvredjen i povredjen., etoti ga na bože!., još ide vredjat., e jadranko, moj jadranko., ovoga sam se najmanje nadal otebe!., pa barm vi u belom svitu znate bit fini i radišni, tolerantni, ponizni,...

...spremam se u slavoniju, zlatnu slavoniju., pa sam planiral kod našeg forumaša jadranka na cugu i kulen!., ali kako stvari stojidu???., mišljenja sam da će bit svega toga u slavoniji., ali samo bez jadranka u društvu..., ma narode moj, mišljenja sam da bi me taj čovik istukal kada bi mu njegov strojčić pokudil!?...

...i za kraj našem dragom članu, i nadasve vridnome, pedantnome!., operi pilu isakija., a kako je neki već ovdeka i spomenul da ti trebadu gume za prvu kraj od tački - kolica!., imam ja nove novcate u rezervi, dam ti ji upola cene., ma samo da mi nestojidu., a tebi će dobro i jeftino doć za tvoj strojčić nad strojčićima!!!...

bog! moj narode!., čitamo se... JADRANKO! "ISEKY" JE ZAKON!!!., pusti forum neka piše!

A Grofe i ti ga volis malo onako sa strane uvaliti ha ???? onako kao neki pjesnik rekao bi .. ovo sto se tice guma za kolica, pranja traktora i ostalog.....
e samo za info nisam ja jedini ovdje koji vrijedja ili se nadje uvrijedjen,daj se okanite mene koji vam je??!!
imate i drugih clanova pa malo njih masirajte a ne mene.
ovaj danek je neki klinac od 13 godina pa me i on jebe u zdrav mozak,pa sada ti sa finim rijecima al onako
sa stilom uvaljujes pa se pitam koji vam je???
ja i firemanpeter se malo zezamo a vi sa svojim da ne kazem glupim komentarima nikad kraja...
umjesto samo da citate i smijete se vi jos i komentirate kojekakve gluposti,,ma dajte molim vas....
tom seljacizmu nema kraja..
a ja ti kazem ako dodjes u slavoniju dodji kod mene ja sam 3 tjedna u slavoniji u srpnju pa se javi,,
bit ce kulena i rakije :)
nemoj da prerano predrasudjujes kakav je tko dok ga osobno ne upoznas...tako da neznam dali znas sta hocu reci ali nije ni bitno..
samo se vi malo skinite sa moje grbace O.K??

ajd pozzz

G

GROF

Guest

Jadranko kaže:
GROF kaže:

... JADRANKO! "ISEKY" JE ZAKON!!!., pusti forum neka piše!
A Grofe i ti ga volis malo onako sa strane uvaliti ha ????

...a ja ti kazem ako dodjes u slavoniju dodji kod mene ja sam 3 tjedna u slavoniji u srpnju pa se javi,,
bit ce kulena i rakije :)
nemoj da prerano predrasudjujes kakav je tko dok ga osobno ne upoznas...___tako da neznam dali znas sta hocu reci ali nije ni bitno..
samo se vi malo skinite sa moje grbace O.K??
..........................................................................................................

pozdrav JADRANKU!., jadranko legijo - legendo!!!

1. NZENAM ČA OĆEŠ REĆ - PISAT., pa očito ni bitno!?., ali ipak me zanima!

2. VOLIL BI DOĆ KOTEBE U SLAVONIJU!., volim slavoniju, volim kulen i rakiju., istina i bog!., sada me pozivaš po treći put., a kako se u narodu kaže!., treća srića!!!..., ali se bojim tvoje reakcije., nedaj bože da ti nešto rečem ča ti nepaše i eto ti na., ma ja volim puno prigovarat., a čaćeš kad i meni prigovaradu!...

3. MOLIM TE KO DRAGOG BOGA!., ma nemoj psovat., ma ja volim šale, psujem ko kočijaš., ali ovu poneštru čitadu svi mogući i nemogući ljudi - narodi., a to je ružno psovanje - prostačenje., ma ružnije, puno ružnije negoli velikim slovi pisat., eto ja se na ovom forumu bogom! danim jednostavno suzdržavam od prostačenja i psovanja., a oni ljudi ki me znadu, ki su me upoznali preko foruma, a bili kodmene, ma razočarali se u moje finese sa foruma., ma samo ča se netučem!!!., ma šala mala..., ma i ja sam se smijal i pomalo palil vatricu - oganjčić., ma ča ti misliš da mi iz like neznamo palit i zbijat CRNE HUMORE!!!., a podosta sam naučil i od moje slavonke., tako da!!!...

4. SELJAČINE!., MA KAD JE O SELJAČINAMA REČ., čast seljacima!., ma i ja sam sa sela, ma slobodno mogu zase reć da sam seljačić., kamo sriće da sam veći seljak!!!...

JADRANKO., MA NEMOJ SE LJUTIT., TVOJA PILA JE ODLIČNA., ALI JA NIMAM TOLIKO NOVČIĆA DA KUPIM PRAVI STROJ., KO NI 1000 /TISUĆE/ DRUGI., i čaćeš?., moramo jašit na ovi naši prdekali!!!

bog!., jadranko., jadranko legijo slavonska i švicarska!!!

p.s. ,,,pozdravi svoga vridnoga oca!., vrati se u hrvatsku!., hrvatska te zove!!!

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143

e momci ja mislim da vi pod obavezno trebate isprobat obje rakije ,
i siguran sam da necete postavljat pitanje sa kojim je traktorom dovezena sljiva, malcirano ili frezano kroz vocnjak nego cete u "vanrednom stanju" pricati malo o ONIM :rolleyess: stvarima

J

Jadranko

Guest

Ma nema frke sve je PET !!! :supz: :supz:
Tomo ili Iseki koga boli K.... meni je cisto svejedno ja ionako najmanje radim sa njim..
Stoga ova rasprava nema smisla odo ja jedno ladno pivo smaknuti i koje meso sa grila pokupit :D :D

ajd pozzz

B

bond

Guest
Pozdrav svima,

Novi sam član foruma, i ja imam nedoumicu poput ove opisane u ovoj temi (Tomo ili Yanmar). Imam pitanje za vlasnike Yanmara. Kolki nagib moze svladavati u radu Yanmar? Imam grunt na brijegu, i svi susjedi oko tog grunta kose,frezaju, pa cak i oru svoje gruntove sa Tomicama. Nagib je dosta dosta velik, pogotovo na jednom dijelu (tako da veci traktori nemogu ga svladat, susjed ima zetora i dize mu se prvi kraj kad po njemu se samo vozi, bez da ista radi). Kako planiram kupiti mini traktor za obradu tog grunta, zanima me dal ima smisla razmisljati o Yanmaru upoce za obradu takvog grunta ili mi jedini izbor preostaje Tomica. Znam da teziste na tomici je naprijedi i da nema sanse da se prvi kotaci podignu u zrak. Kakava je situacija kod Yanmara. Znam da se mogu naprijed staviti utei, al ako se iza stavi malcer pitanje kolko se to koristiti.

Hvala Vam na odgovorima, i oprostite na podužem mailu.

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076

Trebao bi gledati Yanmara sa svim pogonskim, a tu bi te cijena mogla iznenaditi. Pogotvo ako ti mali Yanmari nemaju sva 4 pogonska pa moraš uzeti Kubotu. E tu cifra dolazi već do novih traktora kad se oduzmu kapitalna ulaganja. Poz

Najnoviji postovi

Na vrh