• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tomo ili Yanmar

mursanic

Član
Tu od
1 Lis 2008
Poruka
723
Re: TOMO ili YANMAR

Pa ljepo to njemu ide ,a koja je godina i koliko evropljana,to je dvocilindrični motor?

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076

Žuti ide to dobro :shock: Ne silazi ti se sa traktora ;)

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257

Kontam kaže:
Žuti ide to dobro :shock: Ne silazi ti se sa traktora ;)
Jel ti poznat oblik noževa? A ni freza nije puno drukčija.

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076

Tek sam sada vidio taj slideshow. Izgleda mi da ima više noževa od 24 možda 36? I kao da su malo duži. Samo lijepo odradi frezanje, ima više okretaja. Moja radi na 260 čini mi se. Sviđa mi se traktorčić. Jednostavno je oranje, a mi moramo probati sa kinezom dvije brazde :lol: Sumnjam da neće ići, samo dubina oko 15 cm, što mi je i dovoljno da zaore stajnjak i umjetno gnojivo. Žuti čestitke na kupnji, mislim da nisi poriješio u niti jednom slučaju.

Žuti

Član
Tu od
29 Lis 2008
Poruka
609

Traktor je 1993 godište
- 660 cm3 10KW - 13 ks , dva cilindra , vodeno hlađenje , pogon 4x4
- težina oko 600 kg.
- dužina 2000 mm , visina 1100 mm , širina 900 mm sa mogućnošću proširivanja i sužavanja zadnjih kotača .
- 6 brzina 3 spore i 3 brze
- 3 brzine na kardanu ( neznam točno ali mislim da je kao kod Jadrankovog Isekija )540-750-110 o/min ali provjeri ću
- gume : prednje 5-12 zadnje 8-16
Traktor , frezu , jednobrazni plug , poluge hidraulike za priključke i poteznicu za prikolicu plato sam 3500 euro .

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076

Žuti tvoj traktor je iz 70-ih. Oni 90-o godišta su jači i zaobljeniji. I koštao bi sam traktor oko 5000-6000 eura.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621

Žuti čestitam. :D :D :supz:
Kod svake kupnje je najvažniji osječaj da je kupljeno vrijedno uloženih novaca. :!: Zato mislim, da i ako bi Kontam bio u pravu, :?: to nema neke velike veze, osim kaj baca loše svijetlo na firmu Prodet. :oops:
Freza mi se čini jako dobra. Jesu li oni kotači otraga za regulaciju dubine? Ako jesu koliko su funkcionalni obzirom da su uski?
Plug dobro okreće. :mrgreen: Kolika je širina, a kolika dubina brazde?

Ja već jedno vrijeme razmišljam o kupnji nekog mališana, ali bi volio da ima 35 do 40 KS, brzinu 30 ili više km/h, da se može suziti na barem 130 cm i da nije zglobni. Antonio Carraro mi je preskup. :cry:
Gledao sam podatke za Yanmar EF352. Čini mi se solidan, samo prespor (25 km/h) za transport. Težina od 990 kg je dobra za frezanje, a za oranje bi se mogla povečati dodavanjem utega na kotače tako da se ne opterečuje ništa osim guma, a i težište se snizuje što je bolje za brdovite terene.
Bojim se poslati upit u Prodet, jer su mi za tip 235D, '97. god. rekli cijenu 6500 ojriča :shock: (traktor + freza 1400).
lp

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143

i ja bih volio uzeti nekog malisana od nekih 25 konja da je 4X4 da nije zglobni , ali nema se para za taj ''luksuz''

@iwanho a zasto ti je spor za transport :scratch ako mislis da se vozis kao na trkama na traktoru koji je tezak tonu i koji na asfaltu ima grip ravan nuli zahebao si se mozda malo :lol:

a ovaj traktor ako je iz 70tih godina onda djeluje preocuvano

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257

savoris kaže:
a ovaj traktor ako je iz 70tih godina onda djeluje preocuvano

Zašto ne, pa moj 533 je 81.g, i boja se još uvjek sjaji kao da je nov, garažiran je bio u zatvorenom i još pokrit dekom :lol: djed je plako kad smo ga odvezli.. Ni kod nas nestoji vani, ali ne cijepidlačimo toliko..

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076

Ne mislim ja ništa loše to što je traktor iz 70-ih. Samo čuo sam sa par strana da se kupi čak Kubota iz 90-ih sa 30 ks za 3000 eura, e to mi već liči na SF.

Žuti

Član
Tu od
29 Lis 2008
Poruka
609

Kada sam kupio traktor uz račun sam doio papir o izvršenom carinskom pregledu , i sve potrebne papire za registraciju .Obavio sam tehnički pregled i registrirao traktor , i to je to . Ovako je traktor izgledao kada sam ga dobio

Žuti

Član
Tu od
29 Lis 2008
Poruka
609

iwanho kaže:
Žuti čestitam. :D :D :supz:
Kod svake kupnje je najvažniji osječaj da je kupljeno vrijedno uloženih novaca. :!: Zato mislim, da i ako bi Kontam bio u pravu, :?: to nema neke velike veze, osim kaj baca loše svijetlo na firmu Prodet. :oops:
Freza mi se čini jako dobra. Jesu li oni kotači otraga za regulaciju dubine? Ako jesu koliko su funkcionalni obzirom da su uski?
Plug dobro okreće. :mrgreen: Kolika je širina, a kolika dubina brazde?

Ja već jedno vrijeme razmišljam o kupnji nekog mališana, ali bi volio da ima 35 do 40 KS, brzinu 30 ili više km/h, da se može suziti na barem 130 cm i da nije zglobni. Antonio Carraro mi je preskup. :cry:
Gledao sam podatke za Yanmar EF352. Čini mi se solidan, samo prespor (25 km/h) za transport. Težina od 990 kg je dobra za frezanje, a za oranje bi se mogla povečati dodavanjem utega na kotače tako da se ne opterečuje ništa osim guma, a i težište se snizuje što je bolje za brdovite terene.
Bojim se poslati upit u Prodet, jer su mi za tip 235D, '97. god. rekli cijenu 6500 ojriča :shock: (traktor + freza 1400).
lp

Kotači na frezi jesu za regulaciju dubine . Za sada su se pokazali jako dobri ali sa obzirom kako sam već rekao da nisam baš nešto puno frezao , o tome ćemo kada krene sezona frezanja pa kada budem nešto više znao .
Za plug sam već rekao da je maksimalno negdje 25-30 cm. dubina ali onda plug skroz bude u zemlji i nisam zadovoljan sa preklapanjem brazde . Kada bi možda uzeo veći plug i nebi ga puštao dublje mislim da bi bilo bolje ( to su mi savjetovali ljudi koji imaju više iskustva sa oranjem ) Ali nekih 20 centimetara ide bez problema i super poklapa brazdu , realno meni ni netreba dublje za voćnjak i vinograd .

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571

Žuti, čestitam na mališanu i jako mi je drago da si zadovoljan sa njim!Neka te još dugo služi i neka se ne kvari!

Jel možeš nabavit rezervne djelove kod mog komšije ( u Prodetu) ?

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621

Žuti kaže:
Kotači na frezi jesu za regulaciju dubine . Za sada su se pokazali jako dobri ali sa obzirom kako sam već rekao da nisam baš nešto puno frezao , o tome ćemo kada krene sezona frezanja pa kada budem nešto više znao .
Za plug sam već rekao da je maksimalno negdje 25-30 cm. dubina ali onda plug skroz bude u zemlji i nisam zadovoljan sa preklapanjem brazde . Kada bi možda uzeo veći plug i nebi ga puštao dublje mislim da bi bilo bolje ( to su mi savjetovali ljudi koji imaju više iskustva sa oranjem ) Ali nekih 20 centimetara ide bez problema i super poklapa brazdu , realno meni ni netreba dublje za voćnjak i vinograd .

Fala žuti.
Meni se činilo da dobro okreće brazdu, a ti nisi zadovoljan. Inače iz prakse sam zaključil da je za dobro prevrtanje brazde između ostalog bitan odnos širine i dubine brazde. Dakle za dubinu 25 cm trebal bi imati šrinu najmanje 30 cm, bolje je 35 cm. Ako je širina jednaka dubini, brazda se naslanja, a i to nije loše ako uspiješ dobiti naslanjanje da nema puno zelenog vani.
Ako imaš standardni priključak pluga na traktor, posudi plug kod nekog tko ima jednobrazni plug 10" (npr. od TV) i probaj.
Samo nek te traktor dobro služi. 8)

T

Tomazy

Guest

[youtube:2ck7myb9]4roY2_OOObE[/youtube:2ck7myb9]
može li ovo yanmar?

Žuti

Član
Tu od
29 Lis 2008
Poruka
609

Tomazy kaže:
[youtube:p7lmw7mh]4roY2_OOObE[/youtube:p7lmw7mh]
može li ovo yanmar?

Svaka čast nemam riječi :D , sa svojim Yanmarom vjerovatno nebi to mogao :( . Ako se nevaram ovo je Tomo od 30 ks i negdje oko 1000 kg težine , a moj Yanmar 13 ks i 600 kg o tome smo već nekolko puta raspravljali da se nemože uspoređivati . Možda neki iste snage bi to i mogao . ( ali nebi više raspravljao o tome )
Kamo serće da se moglo pošlepati još puno Pevecovih kamiona da ih se izvuče iz stečaja i da toliki ljudi nedobiju otkaz , bez obzira dali ih šlepao tomo , janmar ili neki treći traktor .

Žuti

Član
Tu od
29 Lis 2008
Poruka
609

Marko355 kaže:
Žuti, čestitam na mališanu i jako mi je drago da si zadovoljan sa njim!Neka te još dugo služi i neka se ne kvari!

Jel možeš nabavit rezervne djelove kod mog komšije ( u Prodetu) ?

Kada sam kupio traktor rekli su da stoje iza svakog svog prodanog traktora , i da je osiguran servis i rezervni dijelovi .
Nevidim razlog zašto to nebi bilo tako . Ali iskreno se nadam da ih neću trebati još dugo :D

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Pozdrav!

Žuti na tome videu se radi o TV serija 400 koliko vidim
te je riječ o Tv snage od 18-20 ks ovisno o kojem je motoru riječ,
a težina traktora je po prilici negdje oko 900 kg pošto ima utege od 50 kg na svakome kotaču...

Najnoviji postovi

Na vrh