• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tomo ili Yanmar

danek

Aktivni član
Tu od
18 Pro 2008
Poruka
1,001
atf je za servo volan ali u yanmar vjerojatno ide bilo kaj,imam ti ja 20l trafo ulja za transformatore pa probaj i to

wwuki5

Član
Tu od
6 Velj 2010
Poruka
488
Kod mene je atf u mjenjaču još kako sam ga kupio , a što se tiće čudnih zvukova iz mjenjača moguče je svašta , ipak su to napravili ljudi. Meni je na jednom prije par godina otišao vanjski ležaj na zadnjem točku e onda se to čulo i osjetilo a poslje toga nisam imao vše potrebe dirati bilo šta. znš šta digni mu zadnji kraj pa mu uključi pogon da vidiš dali će se onda šta čuti. Sjeti se dali se tako čuo i kad si ga kupio.

Posljednje uređivanje:

Naivac

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2010
Poruka
401
pazi,nije to da su čudni zvukovi,najmanje se čuje kad idem u prvoj sporoj a što idem brže jače se čuje.mene to osobno ne iritira.znaš što može biti! pošto je to yanmar i veoma tih motor onda se čuje sve drugo.kod fergusona,goldonija,tomica od buke motora ne čuješ ništa osim motora.možda je to to:D

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,907
Pa kaj si mislio da japanci ne ispuštaju nikakve zvukove..:scratch...pa mora da se čuje,nije to auto

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
Moj odgovor je na to da kad se je Tv kvaril rekli ste da je to normalno, jer je stari i proizveden u HR, a da se Japanac nemože jer je to ipak Japanksa kiruška preciznost (nadam se da se kolega Grof ne bude preveć naljutio na spominjanje kirurgije i sl..), ali samo se čekalo da vrijeme pokaže i da jei taj svemirski brod od traktora kvarljiv, samo je opet pitanje k9olko budu to vlasnici iznjeli u javnost jer ipak je to kranj mali traktora i moćnoj od puno većih i snažnijih… Samo je sad pitanje koliko košta popravak za njega, možda ko dva nova ha :roll: :roll:

Naivac

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2010
Poruka
401
ništa se nije pokvarilo! kvar kad dođe onda će mo vidjet kako.mnogima idu sline kad čuju kako radi motor i htjeli bi ga u brod:D

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,148
možda neko očekuje previše od japanca , ipak on nije za velike poduhvate ali u onome za šta je namijenjen smatram da je neprikosnoven

wwuki5

Član
Tu od
6 Velj 2010
Poruka
488
Moj odgovor je na to da kad se je Tv kvaril rekli ste da je to normalno, jer je stari i proizveden u HR, a da se Japanac nemože jer je to ipak Japanksa kiruška preciznost (nadam se da se kolega Grof ne bude preveć naljutio na spominjanje kirurgije i sl..), ali samo se čekalo da vrijeme pokaže i da jei taj svemirski brod od traktora kvarljiv, samo je opet pitanje k9olko budu to vlasnici iznjeli u javnost jer ipak je to kranj mali traktora i moćnoj od puno većih i snažnijih… Samo je sad pitanje koliko košta popravak za njega, možda ko dva nova ha :roll: :roll:

Uz dužno poštovanje , ja sam naveo svaki kvar to ste mogli i pročitati, a s obzirom koliko mji traktori rade to je totalno zanemarivo . Šta se kod neretvanina događa neznam ,to bi trebao majstor provjeriti , ali znam da onaj moj od 15 ks ima preko 3000 rpm za 5 godina rada i to bez nekih skupih popravaka . ali neka likujte i vi malo pa imao sam ja tomu znam kako se osječate.

Naivac

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2010
Poruka
401
nista se ne dogadja kod mene.mjenjac jednako zuji kad frezem travu od 2 metra i kad se vozim po cesti

wwuki5

Član
Tu od
6 Velj 2010
Poruka
488
možda neko očekuje previše od japanca , ipak on nije za velike poduhvate ali u onome za šta je namijenjen smatram da je neprikosnoven

Neznam šta za tebe znači veliki posao ? Ja već par godina frezam čovjeku jutro zemlje vremenski četiri i pol sata rada bez da je digao temperaturu na pola . A u sezoni po dvanaest sati na dan sa pauzom za ručak , ako to nije veči poduhvat i najteži test za trakor ja neznam onda šta više reći. Po tome bi se dalo zaključiti da smo trebali za svaki slučaj orati još sa konjima jer u ono vrijeme su traktori uopće bili novotarija i sigurno nije bilo rezervnih djelova. ....

Žuti

Član
Tu od
29 Lis 2008
Poruka
609
Pa s obzirom da sm ja počeo ovu temu , a mislim da sam najviše komentirao obadva traktora dao bih samo svoj komentar.
Nemogu da nekažem da mi se čini da su pojedinci sa oduševljenjem dočekali da se neko požali na Yanmara . Odnosno jedva su dočekali da neko kaže kako se na traktoru nešto pokvarilo . Ali ako to nekome pričinjava zadovoljstvo onda uredu .
Htio bih naglasiti da nitko u cijeloj ovoj temi (a pogotovo ja ) nije spomenuo da se Yanmari nemogu pokvariti i da su oni najbolji traktori na svijetu i slično . Tako da jednostavno neznam kako bih drugačije komentirao izjave pojedinaca.
Još bi rekao da sam u svim svojim komentarima nastojao biti što objektivniji i realniji .
Što se tiče one izjave " koliko bi vlasnici Yanmara htijeli izneti u javnost da se nešto pokvarilo na traktoru " .
Nebih se baš sa tim složio . Jer ako neko da 5-6 ili više tisuća euro za traktor i onda mu se pokvari i on nemože naći dio za traktor ili kada i nađe dio plati ga neznam ni ja koliko , da bi tako neko šutio . S obzirom da postoji udruga za zaštitu potrošača koja jako dobro radi mislim da bi se takav neki sigurno našao u većini dnevnih novina , a bome i u potrošačkom kodu na HTV-u. U to sam uvjeren jer u današnje vrijeme novinari samo čekaju kako bi mogli po nekome pljuvati i razapinjati ga u nedostatku informacija.
Ali na kraju neka sami forumaši procjene pojedine izjave .

Koliko znam još nije napravljen , a ni izmišljen stroj ( motor ) koji se nekvari
pozdrav

Naivac

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2010
Poruka
401
nitko nije rekao da se yanmar pokvario! alooooo kad se pokvari znat će te a za sad radi perfektno:D

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,907
A što bi rekli vlasnici Yanmara na ovo:

Kategorija:
Mehanizacija - Traktori

Opis YANMAR TRAKTOR 4x4

Mini traktor yanmar 4x4, (tomo vinković) idealno za vrt voćnjak vinograd maslinik.
U kompletu sa frezom, a može i svi ostali priključci. 3 cilindra dizel vodeno hlađenje blokada kotača malih dimenzija
http://www.agroklub.com/poljoprivredni-oglasnik/oglas/yanmar-traktor-4x4/993/...:rolfer::rolfer::rolfer:

wwuki5

Član
Tu od
6 Velj 2010
Poruka
488
Živio ti meni i uživaj sa svojim strojem a ja ću sa svojim .... Pozdrav svim vlasnicima TOME VINKOVIĆA a i svim ostalim posjetiocima ovoga odličnog foruma !!!!!

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,907
Ma dečki,bez ljutnje,ma svakom je njegov stroj najbolji...:partyman:..pozdrav

Naivac

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2010
Poruka
401

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,907
Našao u oglasu,klikni na oglas pa pročitaj tekst...izgleda da trgovac ne razlikuje tomicu od yanmara....:scratch

Posljednje uređivanje:
Na vrh