• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tomo ili Yanmar

Žuti

Član
Tu od
29 Lis 2008
Poruka
609
Re: TOMO ili YANMAR

zbalija kaže:
Pozdrav!

Žuti na tome videu se radi o TV serija 400 koliko vidim
te je riječ o Tv snage od 18-20 ks ovisno o kojem je motoru riječ,
a težina traktora je po prilici negdje oko 900 kg pošto ima utege od 50 kg na svakome kotaču...

Ma OK sve pet , ali opet je i teži i jači .I na kraju krajeva ja sam detaljno izneo svoje mišljenje o obadva traktora . Čak mislim da sam i probao jedan takav kada sam se odlučivao o kupnji , ako kažeš da je 18ili 20 ks ( meni se učinilo da je to serja 700 ) Ali ja sa svojim traktorom neplaniram šlepati kamione , i nevidim kakve veze ima šlepanje kamiona sa oranjem , frezanjem , košenjem i sličnim stvarima . Naravno namjera je pokazati snagu traktora ,i rekao sam super svaka čast .
Pa nećemo se sada svađati oko toga :(
Pozdrav i ŽIVIO!!!

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Žuti kaže:
zbalija kaže:
Pozdrav!

a težina traktora je po prilici negdje oko 900 kg pošto ima utege od 50 kg na svakome kotaču...

Ma OK sve pet , ali opet je i teži i jači .I na kraju krajeva ja sam detaljno izneo svoje mišljenje o obadva traktora . Čak mislim da sam i probao jedan takav kada sam se odlučivao o kupnji , ako kažeš da je 18ili 20 ks ( meni se učinilo da je to serja 700 ) Ali ja sa svojim traktorom neplaniram šlepati kamione , i nevidim kakve veze ima šlepanje kamiona sa oranjem , frezanjem , košenjem i sličnim stvarima . Naravno namjera je pokazati snagu traktora ,i rekao sam super svaka čast .
Pozdrav i ŽIVIO!!!

Točno tako!
Nema smisla se svađati i sl. što nam nikako nije cilj barem ne meni!
i ti i ja smo u ovoj temi već rekli da se ta dva traktora ne mogu ni u kojem slučaju
ne mogu mjeriti sa snagom i svojim mogućnostima.

Žuti

Član
Tu od
29 Lis 2008
Poruka
609

zbalija kaže:
Žuti kaže:
zbalija kaže:
Pozdrav!

Pozdrav i ŽIVIO!!!

Točno tako!
Nema smisla se svađati i sl. što nam nikako nije cilj barem ne meni!
i ti i ja smo u ovoj temi već rekli da se ta dva traktora ne mogu ni u kojem slučaju
ne mogu mjeriti sa snagom i svojim mogućnostima.

Ma super to je i moje mišljenje da netreba biti svađe. :D Vjerujem da si primjetio da sam na kraju svakog svog izlaganja naglašavao " da svojim izlaganjem nisam htio nikoga uvrijediti i da nedaj bože da se neko naluti " :( To govorim zato što se danas svako naljuti sa svaki ku..c sory na izrazu . Vidio sam to na ovom forumu a i na drugima .
Svi znamo da ovakvi forumi postoje da se ljudi informiraju i da si međusobno pomognu , ali nažaliost takva su vremena da smo svi mi nervozni , živčani , u problemima , recesija i sva slična sr..a . pa ti sve živo smeta . :evil:
Nebi sada više tu pametario i prosipao pamet ( jer je i meni fali :lol: ) Nego moje je mišljenje ako ti mogu pomoć pomoći ću ti, a ako nemogu neću ti ni odmoć . Mislim da svakoga mogu razumijeti , i svačije ću mišljenje prihvatiti i uvažiti. I neznam šta bi mi neko trebao napisati na forumu da se naljutim . Misli da bi svi mi trebali imati malo više razumjevanja jedni prema drugima .
Eto dosta i mene :D pozdrav svima i do čitanja kako bi rekao naš GROF :D

Žuti

Član
Tu od
29 Lis 2008
Poruka
609

iwanho kaže:
Žuti kaže:
Kotači na frezi jesu za regulaciju dubine . Za sada su se pokazali jako dobri ali sa obzirom kako sam već rekao da nisam baš nešto puno frezao , o tome ćemo kada krene sezona frezanja pa kada budem nešto više znao .
Za plug sam već rekao da je maksimalno negdje 25-30 cm. dubina ali onda plug skroz bude u zemlji i nisam zadovoljan sa preklapanjem brazde . Kada bi možda uzeo veći plug i nebi ga puštao dublje mislim da bi bilo bolje ( to su mi savjetovali ljudi koji imaju više iskustva sa oranjem ) Ali nekih 20 centimetara ide bez problema i super poklapa brazdu , realno meni ni netreba dublje za voćnjak i vinograd .

Fala žuti.
Meni se činilo da dobro okreće brazdu, a ti nisi zadovoljan. Inače iz prakse sam zaključil da je za dobro prevrtanje brazde između ostalog bitan odnos širine i dubine brazde. Dakle za dubinu 25 cm trebal bi imati šrinu najmanje 30 cm, bolje je 35 cm. Ako je širina jednaka dubini, brazda se naslanja, a i to nije loše ako uspiješ dobiti naslanjanje da nema puno zelenog vani.
Ako imaš standardni priključak pluga na traktor, posudi plug kod nekog tko ima jednobrazni plug 10" (npr. od TV) i probaj.
Samo nek te traktor dobro služi. 8)

Pozdrav!
Moram ti reći da se nismo razumjeli . Naime na ovim video klipovima što sam ih postavio na forumu brazdu slaže super , ali ako se može vidjeti plug je negdije više od pola u zemlji 15-20cm maksimalno . I to je za voćnjak vinograd odlično netreba dublje . Ali kada sam orao vrtove gdije je svake godine redovito orano i frezano zemlja je puno lakša treba ići dublje . I onda plug spustim koliko može maksimalno i onaj kotačić dignem skroz . Onda plug skroz propadne u zemlju gotovo da se i nevidi , i neuspije svaki put prebaciti brazdu . ( nadam se da si me skužio ) I to što si mi ti predložio rekao mi je i jedan čovjek koji isto ima iskustva u oranju . Znači trebao bi uzeti veći plug , ali neić sa njim skroz duboko jer onda traktor nebi vjerovatno mogao vući . Nego isto spustiti na nekih 25-30 cm i bilo bi puno lakše i za traktor ,a brazda bi se bolje slagala . Moram ti reći da ja nemam nikakvog iskustva sa oranjem . Plug sam namještao danima :lol: :lol: :lol:

Ako i kada budem probao orati sa većim plugom javim se sa nekom slikom ili filmićem
Pozdrav

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571

Da se nadovežem na onaj video, Tomo nije povukao ugašen kamion, kamion je također bio upaljen i vozio samo što nije mogao kreniti, možda mu je trebalo samo malo da pređe rupu ili šta je več, možda bi to i mali Yanmar mogao, ovisi koliko mu treba da se pokrene(kamionu). Da je kamion bio ugašen nebi ga Tomo ni pomaknio!

G

GROF

Guest

lipi pozdrav bećarima - forumašima!

...već sam pisal., pa evo idem jopet još samo malo!
gazda Žuti!., preponosni vlasniče toga maloga traktorića!., vidil sam kako lipo ore i freza, lipo izgljeda za tu godinu proizvodnje i te novčiće., ča pisat mogu?., neka dobro i dugo, dugo služi! i dal ti sam Bog! zdravlja i sriće tebi i tvojima pa takovi traktorića u svome životu puno, puno kupil i saderal!., ali samo NOVI ubuduće!!!

Bog!., čitamo se...ZDRAVI BILI!!!

Žuti

Član
Tu od
29 Lis 2008
Poruka
609

Kontam kaže:
Žuti tvoj traktor je iz 70-ih. Oni 90-o godišta su jači i zaobljeniji. I koštao bi sam traktor oko 5000-6000 eura.

Pozdrav štovanom forumašu Kontam !
Moram reći da sam ostao malo zbunjen sa tvojom izjavom da je traktor iz 70 :scratch , odnosno to sam shvatio kao da ja negovorim istinu kada sam napisao da je traktor 1993 godište :scratch , samim tim to se odnosi i na firmu Prodet gdije sam kupio traktor. Odnosno mislim da nikom nebi bilo svejedno da kad nešto kupi pod jedno godište , i onda netko tvrdi da to nije to. :(
S obzirom da sve volim pet puta provjeriti prije nego da to mogu potvrditi i sa sigurnošću raspravljati o tome i da sam recimo malo tvrdoglav , i uporan :madmana: (možda malo lud :lol: ) . I kada se onda uzme u obzir da mi je ovo prvi traktor i da o traktorima nemam pojma , dao sam si malo truda pa sam potražio po internetu malo više podataka o mom traktoru .
I evo našao sam da se traktor kao moj Yanmar 1300D može kupiti nov novcati u Njemačkoj , to možeš vidjeti na stranici http://hr.bau-portal.com/verkauf/_92_70012066.php
Želim naglasiti da sam svjestan toga da je traktor stariji model i da poslje njega ima bar još 2 ili 3 novija modela .
Ali isto tako želim još jednom reći da je moj traktor 1993 godište ,uz račun sam dobio sve papire da ga mogu registrirati , i da je prošao tehnički pregled i da sam ga pod tim godištem registrirao .

Naravno da sam odmah poslao i mail sa upitom u vezi godišta gospodi iz Prodeta . :?:
Moram reći da sam se ugodno iznenadio .

Odmah sutra u jutro nazvao me je gospodin iz Prodeta i rekao da mogu odmah doći do njih i da će mi pokazati sve papire i dokumentaciju od mog traktora , i od svih ostalih traktora koje imaju. Odnosno ako mislim da sam na bilo koji način zakinut ili da sam nezadovoljan traktorom da će oni doći i odvesti traktor o svom trošku , a meni će vratiti novac .
A ako mislim da traktor nije to godište pod kojim je prodan da slobodno mogu doći i izabrati neki drugi traktor bez obzira u kakvom je stanju moj traktor. Jednostavno oni se drže onoga što su mi rekli i prije nego sam kupio traktor a to je " da stoje iza svakoga svoga prodanoga traktora " . S obzirom da su to polovni traktori , a da u današnje vrijeme nažalost svi samo gledaju kako bi neko nekog zaj..ao ,i uzeo lovu nemam šta drugo reći nego GOSPODO IZ PRODETA SVAKA VAM ČAST .
Smatram da sam uspio razjasniti ovu malu nejasnoću zbog budućih vlasnika Yanmar traktora . Jer ako ima model traktora Yanmar 1300D 2009 godište , kako onda nebi mogao biti 1993 .

pozdrav

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076

Traktor je izvrstan, briga te za godište. Vidio si što kupuješ a ne godište.

M

meeker

Guest
Pozdrav!
Konačno se registrovao pod imenom meeker (ranije kroko).Novi izgled foruma je po meni bolji.

Evo slika YANMARA (za probu postavljanja slika)

wwuki5

Član
Tu od
6 Velj 2010
Poruka
488
Ovaj ke 200 je stvarno super takvog još nisam vidio . U ovoga je sjedalo plivajuće dok u mojih to nije slučaj , tvrdo ko drvena kola . ali zato postoji spužva...

ps. i ja sam pri prijavi obrisao jednu peticu pa evo ime je skoro isto, pozdrav svima!!!!

M

meeker

Guest
@wwuki5

Ovaj UFO senzor mi izgleda prilično korisno i pri korišćenju prskalice (da grane uvek budu u horizontali ili vertikali ako je u pitanju vinograd ili maline). Jesi zadovoljan traktorom, ima li dovoljno snage za frezovanje?

wwuki5

Član
Tu od
6 Velj 2010
Poruka
488
Pa kako da ti objasnim : imao sam onog malog od 14 ks . on je bio u rangu tome od 18 ks po učinkovitosti , ovaj od 20 ks ima učinak 1,5 do 2 puta veći. A što se tiće freze očistim ju 2 do 3 puta u sezoni od špaga koje su se namotale na osovinu , dok ove freze opčenito naše proizvodnje moraš čistiti svakih nekoliko jer jako kupe korov i sve ostalo.

Naivac

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2010
Poruka
401
pozdrav ljudi!
novi sam ovdje i prije kupnje svog yanmara dosta sam čitao po netu.uglavnom kupio sam yanmara f-7 jer taj mi je odgovarao zato što je dosta nizak a solidno snažan.ima frezu radne širine 130cm i mogu vam reći da je to avion od traktora.mi smo poljoprivredni kraj i vjerujemo samo fergusonu i talijanskim trakotrima(goldoni i slično).ovo je prvi yanmar u neretvi i vjerujem da nije posljednji jer mnogi koji su ga došli gledat bili su začuđeni njegovim učinkom(tako mali traktorčić a freza kao kod fergusona)čudni im bili i noževi,hahah,frezu do sad nikako nisam čistio nema potrebe a ulazio sam u travu od 1,5 m.uglavnom prezadovoljan sam a i nisu neki novci s obzirom da tomo bez ičega košta 80 000 kn a ovaj u pola manje i dobijem frezu.yanmar je space sutle za tomu ovi šta imaju tomu i kažu da je ovo svemirski brod.goldoni,ferari,same itd voćarski koštaju po 20 000€ a to su stvarno veliki novci.super su traktori ali nisu 4 puta bolji od ovog yanmara.možda su duplo bolji ali samo zbog svoje glomaznosti i snage motora.ovaj yanmar definitivno može odraditi mnoge zahtjevne poslove u voćarstvu a pogotovo gdje su potrebne male dimenzije traktora

evo 2 filmića

http://www.youtube.com/watch?v=R5FXuQjnrfs

http://www.youtube.com/watch?v=NdIM85lW57w

Posljednje uređivanje:

wwuki5

Član
Tu od
6 Velj 2010
Poruka
488
Dobrodošao na forum . Koliko se meni čini ti tomu dobro poznaješ pa ti je janmar s toga gledišta još draži , To ti je kako već napisah mercedes je mercedes a sve su ostalo auti , tako je i sa janmarom a sve su ostalo traktori. Ja nisam rekao da tomo ne valja, ali kad treba frezat itd. janmar je što ti rekao za tomu stvarno spejs šatl... Pozdrav još jednom tebi i svim forumašima!!!!!!

Naivac

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2010
Poruka
401
nešto mi se jače čuje mjenjač,bilo kad vozim ili frežem.rekao bi netko da pijevaju ležaji,možda to tako mora biti

danek

Aktivni član
Tu od
18 Pro 2008
Poruka
1,001
na yanmaru da nekaj neštima,pa to je nemoguče,samo mi sa tv moramo rastepati traktore

Naivac

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2010
Poruka
401
ma sve štima,samo mi čudno što za getribu i hidrauliku koristi ulje transhidrol sae50 što je dosta rijetko ulje a ne hipenol 90. za kunplung mi kaže da ljevam ina atf.jel se slažete??

Posljednje uređivanje:

Najnoviji postovi

Na vrh