• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tomo ili Yanmar

J

Jadranko

Guest
Re: TOMO ili YANMAR

TOMO VINKOVIĆ kaže:
drugi gazda,ista tvornica,slični(skoro isti)traktori :!:

ali se uspoređivao tomo vinković i yanmar :!:

Pa mi govorimo cijelo vrijeme da se ta dva traktora NE mogu usporedjivati,a ti nikako da skontas....kuzis..
procitaj Ivanove postove jos koji puta pa ces vidjeti tomo i mini japanci nisu za usporedjivati..
ali da opet nebi bilo rata bolje da pustimo stvar kraju..
pozzz

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571

Ovakve teme ne vrijedi otvarati jel uvijek ima netko tko če reči uvjek drugačije...

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

ja ostajem pri onome šta sam rekao,ali nećemo se svađati :!: ;)

razumio sam ja sve :!: ;) :lol:

P

pero79

Guest

TOMO VINKOVIĆ kaže:
ako ćemo tako onda uspoređujte yanmara i tomu vinkovića,a ne prima tt,pero je uspoređivao prima tt sa japancem.

TOMO ja ti nisam usporedivao niti TV niti primaTT s yanmarom :!: iz razloga sto , :arrow: kako sam u svome prvom postu naveo ne radim niti vocnjak,vinograd ili obradujem zemlj ali sam upoznat s yanmar strojevima o kojima sam izneso svoje misljenj :D

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,150

ja mislim da cu uskoro posjetiti prodet , posto moj komsija planira kupiti YANMARa pa idemo ga pogledati
jedina moja zamjerka za yanmare je sto su po mome misljenju SKUPI

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,150

znaci oba imaju jednu zajednicku karakteristiku CIJENA VELIKA :mrgreen:

e tu se moraju sloziti obje struje :lol:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

savoris kaže:
znaci oba imaju jednu zajednicku karakteristiku CIJENA VELIKA :mrgreen:

e tu se moraju sloziti obje struje :lol:

Upravo tako tu se moramo složiti i jedni i drugi cijena su dosta paprene
za tako male strojeve.
Neznan kako kod Yanmar, ali kod TV su dijelovi mjenjača relativno jeftini,
ali su zato dijelovi motora dosta papreni što se tiče cijene.

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

oprosti,nisi ti nego ivanVU :!: ;)

savoris ako budeš posjetio prodet poslikaj ih malo :!: ;)

zaja

Administrator
Osoblje foruma
Tu od
16 Tra 2007
Poruka
1,951

I sam sam bio u dilemi TOMO ili Yanmar prije par godina, otvorio sam i temu ovdje na forumu.
Nakon što sam probao nekoliko TV-a iz oglasa i od prijatelja ostao sam malko razočaran, traktor je možda ok ali djeluje nekako nezavršeno, a dva cilindra stvaraju nesnosne vibracije i buku. Mislim da nema ni brzine na kardanu(možda se varam). Tako je pao izbor na rabljeni Yanmar 1401D i nisam nikad požalio, traktor je jednostavno perfektan, pogon na sva 4 kotača, 6 brzina, 3 brzine kardana, špera. Za vožnju i rad je ugodan, za razliku od tome s kojim se moraš tuć. :lol:

Inače japanski mali traktori su najkvalitetniji na svijetu. Mislim na Kubotu koju i John Deere prodaje pod svojim imenom, mislim na John Deere "Compact Utility" seriju traktora.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdravv svima!
Pa druže -zaja... nek ti je sa srećom,,,i nek te služi tvoj japanac 100godina! :D
Pozdrav Joe! :mrgreen:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,567

zaja kaže:
...Inače japanski mali traktori su najkvalitetniji na svijetu. Mislim na Kubotu koju i John Deere prodaje pod svojim imenom, mislim na John Deere "Compact Utility" seriju traktora.

Ovo ti nije točno.
Kubota je samo Kubota.
JD prodaje Yanmar-e.
NH prodaje Shibaura-u.

zaja

Administrator
Osoblje foruma
Tu od
16 Tra 2007
Poruka
1,951

ZJ kaže:
Ovo ti nije točno.
Kubota je samo Kubota.
JD prodaje Yanmar-e.
NH prodaje Shibaura-u.

Imaš pravo, pobrkao sam. U svakom slučaju za Kubotu čitam na stranim forumima da je vrhunski traktor.

G

GROF

Guest

...TOMO ILI YANMAR ???., pa zna se !; TOMO., iliti traktor; TOM !!!

---pod izrekom!; KUPUJMO HRVATSKO!., kupujmo dobro, dobro i kvalitetno!!!

J

Jadranko

Guest

GROF kaže:
...TOMO ILI YANMAR ???., pa zna se !; TOMO., iliti traktor; TOM !!!

---pod izrekom!; KUPUJMO HRVATSKO!., kupujmo dobro, dobro i kvalitetno!!!

Heheh mos mislit dobro i kvalitetno !!! :lol: :lol: a da se zove Tomo heheheh no way :D

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

Zanima me njegova faca kad bi ugledao tomu
l94zbmyp61shzp6cz4df.jpg

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257

Puknuti što je to za malog japanca koji nezna što je teško. I tomo bi to vukao isto po ravnom, samo pitanje je kako bi i jedan išao uz brdo, jel bi morao tražit i još sporiju od najsporije.

Jedina prednost japanca je što nemoraš stajat svakih 2-3km i radit generalnu mjenjača, piksirat zglob... ;)

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

petar kaže:
Jedina prednost japanca je što nemoraš stajat svakih 2-3km i radit generalnu mjenjača, piksirat zglob... ;)
Ovo je nisko ;) :lol: iskopaj grudobran , pripremi artiljeriju , iskre budu frcale ..ako nigdje iz auspuha ..
btw. i ja velim ,je*eš traktor koji ima sve kotače iste ..poslje balansiranja ne znaš gdje je koji bio :scratch

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257

puknuti kaže:
..poslje balansiranja ne znaš gdje je koji bio :scratch

da, da :lol: :lol:

Kad ide tolikom velikom brzinom, i čim malo dobiju moraš ih balansirat, jer užasno trese ovu ekstra učvrstitu limariju, pokida zglob, ma čuda radi.
On ima mjenjač 24x24 jel? i ide 40 naravno samo zbog zakona, inače to je overspeed mjenjač. ;)
A neki imaju toliko opcija i 2 mjenjača tako da može prednji kraj ići brže a zadnji sporije, jel jako svestrano, to može samo tomo s 18 brzina (3 brze, 3 spore, pa njihove kombinacije prednja-zadnja osovina) mjenjačem ;)

Hidraulik koji u većini slučajeva diže samo iznad 1500 okr/min motora, zbog mjere zaštite vozača kako slučajno ne bi podigao priključni uređaj (prije uređajčić no dobro) te se ozljedio, dakle diže samo ako vozač sjedi (udaljen od paklenog priključka koji doslovno guta sve pred sobom) i dobro nagazi na gas

2 puknuti: e sad sam najeb.. :blackeye

admini NHF, trenutak (ne) inspiracije, da se malo nasmijemo

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,150

pukli ste obojica kako ja vidim
sunce jako aa?