• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tomo ili Yanmar

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Re: TOMO ili YANMAR

dobar je petar , hidroulik me bacio u suze :supz: :rolfer:
A mjenjac , pa ni današnji traktori nemaju mogucnos raspodjele sile vuce po osovinama ..nešto jesu petlja ovi u autoindustriji ..no jesu li uspjeli ?

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143

ma kakvo crno uspjeli
a nemojte zezati za iste tockove , dva mjenjaca za dvije osovine pa ti stavi tockeve koje ti pasu :mrgreen:
mozes od njega napraviti MONSTERTOMU sa ogromnim tockovima da sve ove kineze pregazi

hh jao samo dok dodju ovi tomekovci najebali smo generalno (ne daj boze da je koji od njih mod) :lol:

ima tomo jos prednosti jedan cilindar i nemozes nikako zaspati na njemu i ne daj boze povrijediti se `
skoro ja idem sa rusom i rotodrljacom a ied komsija sa tomom i nekom malom frezom , ja htjeo da ga pregazim ,al utece mi u misju rupu nisam mogao za njim :cry:

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257

hehe savo, welcom into club funy tomek

istina ovo za točkove, ako staviš različite možda i sliči na traktor jer ima tih mjenjača da bi se i vozač rusa izgubio.

Nego, taj jedan cilindar je super opcija, nema šanse da zaspeš na njemu, ili da ti se začepe uši, nos, ili ass to stvara takve vibre da otčepljuje bolje nego DONAT MG.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143

petar kaže:
hehe savo, welcom into club funy tomek

istina ovo za točkove, ako staviš različite možda i sliči na traktor jer ima tih mjenjača da bi se i vozač rusa izgubio.

Nego, taj jedan cilindar je super opcija, nema šanse da zaspeš na njemu, ili da ti se začepe uši, nos, ili ass to stvara takve vibre da otčepljuje bolje nego DONAT MG.
hahahahaha
ja sam pre neko izvjesno vrijeme prije nogo sam ja nabavio traktor (kad sam bio momcic) pozajmio tomeka od drugara , joj napatio sam se ko djavo ,usro se od straha na mi tocak ne ufati nogu , vise puta ostao bez daha

ja idem uzbrdo sa nekim ne velikim teretom a negova prednja polovina oce da se okrene u smijeru kontra od kardana
jebes traktor kome nogom dohvatis prednji tocak

tad sam radio sa njim par dana i rekao nikad vise ti i ja zajedno , ne bih ga kupio NIKADA uzeo bi bilo koga japanca,kineza,indijca,turcina,ma bilo koji drugi samo da LICI na traktor i ima vise od jednog cilindra ,a manje od 16 mjenjaca
al opet kazem kome je dobar neka mu je i ne bi nikada nagovaro nekoga ko voli tomu da ga promijeni

isto kao sto ja neznam za bolji traktor od ruskog tako neko nezna za bolji od tome ;)

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257

E da, ali si zaboravio ono najvažnije, sad te ničega nije strah, niko te nemože uplašit.. Jer par dana na malom zmaju (mali div je već GROF patentirao) toliko čovjeka zakali i podsjeti da je život samo jedan, i potakne da ga provede što bolje. Dakle vlasnici tomeka su svi nasmijani i uživaju u svakoj svojoj sekundi života, predobri ljudi..

Dok vlasnici ostalih traktora nemaju te mogućnosti spoznaje vrijednosti života

btw, Jedan iz glave ;)
Pitanje: Zašto je crnogorcima tomo najmiliji traktor?
Odgovor: Da imaju izgovor za nerad.

S

strongboy

Guest

petar kaže:
E da, ali si zaboravio ono najvažnije, sad te ničega nije strah, niko te nemože uplašit.. Jer par dana na malom zmaju (mali div je već GROF patentirao) toliko čovjeka zakali i podsjeti da je život samo jedan, i potakne da ga provede što bolje. Dakle vlasnici tomeka su svi nasmijani i uživaju u svakoj svojoj sekundi života, predobri ljudi..

Dok vlasnici ostalih traktora nemaju te mogućnosti spoznaje vrijednosti života

btw, Jedan iz glave ;)
Pitanje: Zašto je crnogorcima tomo najmiliji traktor?
Odgovor: Da imaju izgovor za nerad.
ma kad bi crnogorci culi da postoje mali japanci...onda bi sigurno tomu zamenili sa japancima.da vidis onda kako bi izgovor za nerad bio ujerljiviji.ovako s'tomicom i ne deluje bas uvjerljivo izgovor za ne rad.ok ovo je samo bila mala sala ;) i...nemaju ga samo crnogorci.po vome sto si napisao ispada da su svi vlasnici tome neradnici...a svi vlasnici minijaturnih japanaca jaaako jako vredni ljudi.i nemoze neko ko je jedan put seo na tomo da da sud o tome kakav je tomica.mislim nemozes od jednom da naucis bilo sta u zivotu.a ne poljoprivredni stroj.ja svoj tomo vozim od svoje 18-te godine pa do sada -imam 40(i nemozes ti koji si jednom sjeo da pricas meni koji sjedim na tomo vise od 22 godine).nikad mi kotac nije uhvatio nogu nti bilo koji deo moga tela.strah ti je sasvim neosnovan u vezi toga.ako ste citali moje ranije postove, nikad nisam govorio da japanci ne valjaju.a i kako mogu da kazem kad ga nemam.a vi ste tako sigurni da tomo ne valja a u stvari ih nemate.nije fer.pisanje i vredjanje a sve to prekriveno pod plahtom humora je...ajde da ne kazem sta...price u fazonu:jednom sjeo na tomicu..., strah me da mi ne dohvati nogu...su bez veze...pa ako ne znas da vozis bicikl normalno je da se bojis da ne padnes i slomis nesto (najcesce glavu).i podela na vlasnici tomo vinkovica i ostali vlasnici traktora je u najmanju ruku smesna.svi smo mi vlasnici nekakvih traktora...i nek svako bude zadovoljan onom sto ima.naravno ono cime je zadovoljan,i za sta ce mu taj traktor sluziti.i jedan mali savet petru i savorisu:na poljoprivrednom stroju nemoj ni pomisljati da zaspis.jel bices srecan ako se uopste i probudis...i poljoprivredne masine nisu za momcice...nadam se da znate da u svetu najvise ljudi poginu na poloprivrednim masinama.sve druge nesrece sabrane(avio,auto,zeljeznicke nesrece...)sve zajedno imaju manje zrtava nego nesrece na poljoprivrednim masinama.tako da....pazite i sebe a i druge.
ipak je ovo forim o razmeni iskustava i pomaganje jednim drugima...a ne vredjane i omalovazavanje drugih.ako se to ne popravi vise nikad necu posetiti ovaj forum,ma da sam od dobrih ljudi tu puno nesta naucio a nadam se nekima i pomogao.
hajde budite mi zivi zdravi,lijepi i pametni...i naravno vredni ;)
pozdrav iz makedonije.

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257

Strongboy, preoozbiljno si to shvatio. Nije mi bila namjera omalovažavat ili vrijeđat.

A malo šale nikome neškodi ;)

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
strongboy - ma ne daj se izprovocirati...pusti ti njih,,,vidiš da pale vatru - da bi se mi napalili!

Pozdrav Joe!
:lol: :lol: :lol:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Istina Joe, tako je kako kažeš.
Ali oni bi trebali znati da može njihova šala nekog uvrjedit a to nije namjera foruma. Dobro, ja im neču zamirit ali...
Strongboy, nemoj odustat od foruma. Sa time bi kaznil sebe i one kojima si puno pomogal a pogotovo one kojima češ sa svojim iskustvama još pomoči.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

Pošto me strongboy nije spomenuo a ja sam poceo :oops: neću ništa komentirati .
Sjedio sam na TV-u 3-4 sata ...imt + štore 2-2,5 tisuce ...nakon 3 moto sata npr. oranja u štore-u nisam mogao jesti juhu žlicom , vjerujem da je situacija drukcija (lakša ) u Slavoniji tj. na ravnome u odnosu na Zagorje ...
Divim se ljudima koji taj posao odrade na tom črvu .
Nisam radio na "današnjim "traktorima (kabina ,klima ,zracno sjedalo ,itd) no vjerovanja sam da niti jedan nije melem za kicmu ...
Nemojte se ljutiti ...budite ponosni na sebe i njih .

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143

prije svega niti jedan traktor nie melem za kicmu

tacno na tomi sam proveo par dana i to je sasvim dovoljno da ga ocijenim NIIKADA U MOJU AVLIJU
i ja nisam nikome nista LICNO rekao niti pomenuo bilo koga a ako se neko osjeca prozvanim zao mi je

i nek ti imas iskustva od 20tak godina ,ok samo da pitam i tebe jesil ti proveo vremena na kinezu ili japancu koliko sam ja proveo vremena na tomi

a nakraj svega jes' ti ikad cuo za izraz crni humor??

G

GROF

Guest

poštovanje forumašima! najlipšega poljoprivrednoga-foruma!

...ma nima ljutnje!., a ja sam izmedju ostalih forumaša i prozvan!., pa samo da onda dodam par sitnic.-

svaki., ama baš svaki ima pravo na svoje mišljenje, dakako i na svoj komentar., to mu je zagarantirano i ustavom države., nevolim kada se bilo ki sprda, izrugava, poprdjuje i baca "tuš" komentare na bilo koga ili čega., pa bil to i ovaj naš mali traktorić.
na ovome forumu bogom! danim ima mesta za šale i humore i neka forumaši to tamo i odradidu..., kako sam naslov kaže; tomo ili yanmar!., bilo bi dobro da oni forumaši ki znadu onu drugu stranu, ili ki zastupadu ili koristidu yanmara da ga opišedu, predložidu, objasnidu, savjetujedu,...
...svakako forumašima predlažem, ako ji ove teme nezanimadu da ji ni ne čitadu., ja ča nevolim to i nedelam, to negljedam, to me nezanima, to niti ne komentiram,...

...PREDLAŽEM ADMINISTRATORIMA; MARIO, BOBO,... da trebadu napravit kakovu opasku, opomenu ljudima ki očito nemadu drugog posla osim neke stvari i ljude bez razloga; pljuvat, osporavat, izrugavat,...
lako je ljude zeznut, ismijat,..., teško, jako teško ljudima - narodu pomoć!

bog!., narode moj...

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143

administratori i moderatori su uradili svoj dio posla , obrisano je nekoliko postova za koje ja znam ;)

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
GROF-e...pa ti znaješ složiti riječi, kao niko od nas!
Što se tiče pravnih savjeta,,,ko će?...nego GROF!
Što se tiče doživljaja...opet GROF!
Što se tiče znanja o malim strojevima...pa...opet GROF!
Što se tiče svega,,,,,,,itd.....GROF! :supz:
Tako da se potpuno slažem, i podržavam GROF - ove reči!
I netreba da se svađamo po forumima, nego da steknemo znanja, iskustva, poći jedni drugima, itd...
Živi bili...
Pozdrav Joe!

S

strongboy

Guest

ok prijatelji moji...ma sta cu ja bez vas :roll: .kad sam napisao taj post otisao sam na selo,radio ,i bilo mi je krivo to sto sam napisao...al nisam vise mogao da izdrzim :lol: ovde je kod nas situacija u poljoprivredi opcenito jako teska.nezna covek gde da se okrene.najavljivaju da ce otkupna cena psenice biti jaaako mala :? ovi nasi ce uvoziti srpsku psenicu a nisu svesni da ce u jesen nase njive ostati neorane i nesejane.... onda sadnja duvana je u punom jeku...al je takva susa da je to jako tesko realizirati..moje njive koje sam vec dva put orao radi vlaznosti u periodu u koje sam orao sad su u ocajnom stanju...grudve jake kao kamenje.pre neki dan sam isao da podrljam i nisam znao dali lomim gdrudve ili drljace...jednu sam njivu i ostavio jer bi se drljaci raspali ako bih nastavio sa drljanjem.a drljaci su imt specijalno narucene sa jacom konstrukcijom i jos sam ih pozajmio i nisam hteo da ih ostetim... selo u kome je nase imanje je bez vode..nema vodovod pijace vode,vodu za pice nosim iz grada(a nema ni tenicku vodu),uslovi za zivot nikakvi...al sve jedno necu da ostavim imanje jer mi je to djedovina, a tamo sam i odrastao i proveo svoje djetinstvo.i...kad uvece dodjem sav slomljen(vise psihicki nego fizicki),sednem za komp.i otvorim ovaj forum koji mi je jedini vodic i udzbenik poloprivrede,kad tamo umesto razmena iskustva, pitanja,odgovore, to...CRNI HUMOR...na srecu samo u ovoj temi ovoliko CRNI ;) .i nisam mogao da izdrzim vise :madmana: .
al ok ;) sto kaze GROF:demokratija i pravo na mislenje :) .tako je slazem se ;) .i ja se izvinjavam sto sam napisao takav post :roll: .al ipak bilo bi lepo i bas zabavno humor(bilo beli ili crni)staviti u odgovarajuce mesto na forumu..jel se slazete?
ok prijatelji. da vas vise ne gnjavim.pozdravljam vas i zelim vam zdravlja i srece u radovima na polju,stalama,bastama....i....nemojte da steknete utisak da ja neznam za humor ;) .pa u ovakvim uslovima u kave se ja bavim poljoprivredom( i ne samo ja vec svi stanovnici mog sela), bez humora se nemoze ni preziveti :lol:
ok :) idem sad na selo,i...naravno da ostajem svama ;)

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143

a jebga i nama je mozda malo prekipelo pa dali malo dusi oduska (mada mozda na pogresnom mjestu)

i nije mi nepoznato odustajanje , ja sam odustao sa rusom i rotoljacom ja nednoj parceli jer je doslovno htjela da preskoci traktor
vise puta sam provjeravao da nisam izasao na cestu ne daj boze , lakse bi zdrobio kamenje nego onu njivu

o5 kazem nikome nije bilo upuceno nista licno , danas malo ogovarali tomu sutra cemo ove riza traktore kao sto neko vec rece :lol:

S

strongboy

Guest

dada...ma shvatam vas ;) takvi smo-kavi smo ;) razliciti a opet isti :lol: .a nisam to licno shvatio vec samo mi je bilo krivo sto se neki forimasi rugaju jednoj "armiji"vlasnika tomice :lol: a jos tomica je i hrvatski traktor a ja...makedonac :rolfer:.( al smo izmjesani a opet tako povezani ;) ).
sve je ok ;) .pozdravljam vas :)

J

Jadranko

Guest

hehe vidim da se grof malo zesce naljutio..
dugo me nije bilo pa reko da i ja napisem nesto..
mislim koliko god grof i ostali vole tog svog tomicu tako i ja volim japanca..

e sada sto o tomici ruzno pisemo to je samo zbog toga jer istinu pisemo nista drugo.
pa svako pametan da ode na temu Tomo Vinkovic vidio bi i sam da je puno slika sa:
kojekakvim lomovima,napuknucima,neispavnostima,i jos kojekakvim kvarovima.
sto znaci da je traktor sklon cescim kvarovima.
i sada ja se pitam na osnovu toga sto vidim zasto se ja ne smijem reci da je Tomica bezveze traktor i da ga malo
ismijavam bar pod ovu temu jer je stvarno takakv kakav je...

mislim kad budem imao prvi veci kvar na japancu odmah vam javim tako da se i vi mozete meni smijati hehehe
mislim ne meni osobno nego toj vrsti traktora ( da ne bude zabune ja se ne sprdam sa Grofom )
ali eto vec 5 godina koliko ga imam nemam nikakav kvar tako da momci morate se jos malo strpiti :lol: :lol:

ajd pozzz svim japanomrzcima :)

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

kod kvarova na tomi je većinom gazda kriv!!! ;)

ja ga iman 22.g.,traktor je non-stop u pogonu,većinom je radio teške poslove i do sada nisam imao kvarova na njemu i nitko me ne može uvjeriti da tomo ne valja :!: ;)

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143

pa dobro mozda nije mjerodavno suditi po broju kvarova u temi "tomo vinkovic" posto ja mislim da ima mnogo vlasnika tomice na ovom forumu , pa samim tim je i broj kvarova veci

jadranko sta ti i koliko radis sa svojim japanezom , koje prikljucke koristis na njemu (znam da se vec negdje rekao ali podsjeti me ) da ne trazim sad

Najnoviji postovi

Na vrh