• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tomo ili Yanmar

J

Jadranko

Guest
Re: TOMO ili YANMAR

Alen kaže:
NEMA ŠANSE.... A da ovaj Yanmar to može na našim zemljama.... okači to mačko o rep....

:!:

nemas pojma alene sta pises
zar ti ova zemlja koju on obradjuje lici na rizina polja ??????
zar ne vidis da je ta zemlja upravo nasa tvrda zemlja..
i kako kazes da nemoze ??..
a covjek freza pred tvojim ocima.
tipicno za tebe nedas se ubijedit cak i ako ti neko dokaze npr.sa videom kao sto je ovaj..
i dubina nije 5 cm kao sto neki pisu ..
ja imam istu takvu kod kuce i kada propadne freza do maximuma to ti je nekih 10 - 12 cm
a nezaboravimo da u ovom primjeru covjek radi na ne pooranom terenu..

zato nemojte previse napuhavati vase Tome Vinkovice ili kak se vec zovu nego priznajte da ima i boljih.... :lol:

J

Jadranko

Guest

ddd kaže:
Interesantno je to da nitko sa foruma nema Yanmara ili barem nekog poznatoga a Prodet ih kao dosta prodaje. Ja sam ih jednom zvao (prije cca 1 god.) samo da se raspitam iz znatiželje, a čovjek meni kaže da požurim dok ih još ima

kako nema pa zar nisi vidio na pocetku ove rasprave imam ja Iseki 14 konja
to ti je ista stvar samo drugo ime.
japanac su i jedan i drugi..

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

zašto se uopće svađamo?

možda je Iseki(yanmar) dobar traktor ali ne možeš ti sam to potvrdit-mora više osoba(koliko čujem nije baš rasprostranjen) dok je TOMO VINKOVIĆ naveliko rasprostranjen i za njega potvrđuje puno njih da je odličan i provjeren traktor i preporučuju Žutom da izabere i kupi njega. ;) :p :!:

D

ddd

Guest

Jadranko kaže:

Jesam vidio sam...ali čovjek je pitao za Yanmar a ne Iseki. Isto kao da je pitao za Toyotu a mi mu pričamo o Lexusu.
A i da je isto, na temelju jednog mišljenja se nemože doči do kvalitetan zaključak.

A

Alen

Guest

Jadranko kaže:
tipicno za tebe nedas se ubijedit cak i ako ti neko dokaze npr.sa videom kao sto je ovaj..
ja imam istu takvu kod kuce i kada propadne freza do maximuma to ti je nekih 10 - 12 cm

zato nemojte previse napuhavati vase Tome Vinkovice ili kak se vec zovu nego priznajte da ima i boljih.... :lol:

Onda sam ja lud..... Ja koji provedem godišnje oko 200 sati u frezanju sa TV,ja nemam pojma! Ok, piši ti koji frezaš 100 kvadrata vočnjaka! A 1 KS JE 1 KS.... Bio japanski, talijanski ili bilo čiji!

J

Jadranko

Guest

Alen kaže:
Jadranko kaže:

Onda sam ja lud..... Ja koji provedem godišnje oko 200 sati u frezanju sa TV,ja nemam pojma! Ok, piši ti koji frezaš 100 kvadrata vočnjaka! A 1 KS JE 1 KS.... Bio japanski, talijanski ili bilo čiji!

ma znas ti svaka cast ali sa tomom.
ali ne znas sa japancem jer nisi ponavljav nisi ga nikad probao pa zato nemoj davati
krivi sud. okaj ???
100 kvadrata vocnjaka ???? he moj da ne kazem sta..#
pa sta mislis da samo ti usluzno frezas a drugi sjede kod kuce i gledaju big brother ???? :scratch
mislim ono komentar godine bog te :madmana:

J

Jadranko

Guest

ddd kaže:
Jadranko kaže:

Jesam vidio sam...ali čovjek je pitao za Yanmar a ne Iseki. Isto kao da je pitao za Toyotu a mi mu pričamo o Lexusu.
A i da je isto, na temelju jednog mišljenja se nemože doči do kvalitetan zaključak.
e sad ga i ti usra bog te .
pa sta je hittner ili Prima nego tomo vinkovic isti k.... samo drugo pakovanje.
tako je i yanmar kubota iseki i mitsubishi isi k.....

A

Alen

Guest

Očeš reći da traktor od 18 ks freza sa 120 cm frezom??? Slažem se ali na 3 cm dubine. Ljudi čemu kupujete traktore od 80 i naviše ks? Pa ako 18 ks freza 120 cm, što onda uradi onaj od 40 ks???? :scratch

J

Jadranko

Guest

Alen kaže:
Očeš reći da traktor od 18 ks freza sa 120 cm frezom??? Slažem se ali na 3 cm dubine. Ljudi čemu kupujete traktore od 80 i naviše ks? Pa ako 18 ks freza 120 cm, što onda uradi onaj od 40 ks???? :scratch

no comment filozofe sa tobom se moze covjek cijeli dan prepirat...
ali znas kak kazu pametniji popusta..
ti furaj svog tomicu i boli te kesa ha ??? O.K ????
a mi cemo furati svoje ,,posteno zar ne ????

Žuti

Član
Tu od
29 Lis 2008
Poruka
609

Evo mene ! Pa dobro ljudi šta je vama ? :( Ja sam započeo ovu temu radi korisnih savijeta a vi se prepirete da nekažem nešto drugo :( . Moram reći da sam aposolutno neutralan , ali stara narodna kaže (mislim da je to već netko spomenuo na ovom postu ) Svaki cigo svoga konja hvali . Činjenica je ta da se unazad 20-30 godina na ovim našim područjima od malih traktora mogao kupiti samo Tomo Tinković i svi smo mi samo znali za njega . A druga poznata činjenica je ta da smo svi mi
jako skeptični kada se pojavi nešta novo i strano . Pa sjetimo se kada se krajem osamdesetih pojavio Hyundai , Daewoo ,Kia , Suzuki , i ostali korejski i japanski auti . Dobro ovo nema baš veze sa našom temom ali samo radi usporedbe . A pogledajte sada na našim cestama koliko ima automobila tih proizvođača . I opet imamo ljudi koji kažu da nikad u životu nebi kupili japanca ili koreanca , odnosno i onih koji su skroz drugog mišljenja . Ali da vas više negnjavim , i dalje želim da raspravljate o dobrim i lošim stranama jednih i drugih , što će sigurno svima biti korisno . Pozdrav od Žutoga :)

B

Bobo

Guest

Covjek nedaleko Pozege je kupio prije dvije godine traktor u PRODET-u i dobio je uz njega frezu 120cm. Frezajuci usluzno basce ljudima zaradio je u prvoj godini za traktor. S njim je koliko cujem prezadovoljan i i samo rijeci hvale za njega ima. Vidio sam i uzivo takva 2-3 traktorcica, ali su stajali parkirani doduse, no kako mi se cini da je od TV okretniji, ili u najmanju ruku jednako okretan, posto im se prednji tockovi okrecu stvarno dosta.
Ima 4 brzina kardana, vrlo vrlo fin hidraulik, vodeno hladjenje imaju samo najjaci modeli, iako se niti ovi mali ne griju (bar mi tako govore).

A

Alen

Guest

Skidam vam kapu sa takvim frezanjem! Onda sam ja lud...... 18 ks i 120 cm freza ????????? :scratch

B

Bobo

Guest

Ja ti stvarno nemam razloga muljati. Jedan covjek ovdje prodaje te traktore za PRODET, i sebi je jedan ostavio, jer je s njim isto tako odusevljen...

A

Alen

Guest

Gle ni ja nemam što muljat. Kod mene na ovim zemljama u okolici nema šanse da bi frezao sa 120 cm. Kada je brdovit teren moram ići prvom pomočnom i čak i frezu nekad podignut iz zemlje da nije duboko jer se uguši traktor a freza je 80 cm!! Tak da ove priče o 18 ks i 120 cm nemrem vjerovat.
Čak mi u primi kažu da nema šanse tjerat taj traktor tu širinu :!: :?:

B

Bobo

Guest

nemam ti ja pojma... nikad nisam frezao, nit sam vidio i jedan traktor u radu, tak da stvarno nisam tu jerodavna osoba, samo prenosim sto od ljudi cujem...

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143

Alen kaže:
Skidam vam kapu sa takvim frezanjem! Onda sam ja lud...... 18 ks i 120 cm freza ????????? :scratch
i ja se slazem sa ovim misljenjem
onda po jednostavnoj matematici bi traktor id 72 konja tjerao frezu sirine preko 4 metra-MALO MORGEN :finga:

a licno sam nesto malo probao TV i nije ostavio neki utisak na mene ja mislim da je bio 420
a licno nekako mi se vise svidjaju ovi kinezi i japaanci
ne kazem da su bolji ali mi nekako vise leze

S

strongboy

Guest

meni taj mali japanac izgleda suvise lak...mozda je dobar za frezanje..neznam jer do sad sa mojim tomom nisam nikad frezao..niti imam frezu ;) .al zato znam da mali tomica ima dosta snage za druge poslove...recimo za oranje, transport...ja sam sa tv 420 vukao veliku jednoosovinsku tratorsku prikoilicu, na kojoj sam tovarao i vise od 100 bala presiranog sena.a put jako los,preko kanala,nizbrdica i uzbrdica...tomica je bez problema i vukao i kocio prikolicu koja je tako natovarena imala ukupnu tezinu od prilike 2300-2500 kg,a sama prikolica nije imala nikakvu kocnicu.dok sam tomica je tezak oko 750-800 kg.i ne verujem da ce taj mali japanac biti tako snazan da se moze suprotstaviti prikolici sa tom tezinom...

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Dali ko zna, koliko ovaj japanac ima kilograma?
Od toga puno zavisi koliko može i povuči.

John Deere

Član
Tu od
20 Ruj 2008
Poruka
94

ja sam sa tomicom vlukel pon gumenjak kukuruza negdje oko 3/3,5 tona

Na vrh