• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tomo ili Yanmar

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Re: TOMO ili YANMAR

Ima razlike od freze do freze ,freza može imati noževe cca 15 cm a može imati i 7 cm , ima razlike i u redovima ali recimo da pokriva cijelu širinu pa tu i nema razlike .
Nije isto raditi odnosno frezati 8 cm dubine s noževima od 15 cm ili noževima od 10 cm.
Ima i tazlike od zemlje do zemlje ..to nam je svima jasno ..
Ogromne su razlike u prijenosnom omjeru na frezi ...
Moj glas je na strani japanca samo zbog motora (buka i vibracija )..
Kvaliteta ,ergonomija , upravljivost je ovdje zanemariva ..ipak se radi o traktoru
Svaki je traktor napravljn za određene poslove i zahtjeve ...iako djeluje, niti jedan nije univerzalni , i to je vecina ovdje(nadam se ) shvatila , barem od onih koji imaju 2-3 razlicita ...
A filmic ..ah....ovo kaj ovaj radi baš i nije frezanje ..ovo je "brbodsnje" -plitko i na malim okretajima ..
Nadam se da nece u to posaditi ,npr, krompir

J

Jadranko

Guest
tm ili ym

strongboy kaže:
meni taj mali japanac izgleda suvise lak...mozda je dobar za frezanje..neznam jer do sad sa mojim tomom nisam nikad frezao..niti imam frezu ;) .al zato znam da mali tomica ima dosta snage za druge poslove...recimo za oranje, transport...ja sam sa tv 420 vukao veliku jednoosovinsku tratorsku prikoilicu, na kojoj sam tovarao i vise od 100 bala presiranog sena.a put jako los,preko kanala,nizbrdica i uzbrdica...tomica je bez problema i vukao i kocio prikolicu koja je tako natovarena imala ukupnu tezinu od prilike 2300-2500 kg,a sama prikolica nije imala nikakvu kocnicu.dok sam tomica je tezak oko 750-800 kg.i ne verujem da ce taj mali japanac biti tako snazan da se moze suprotstaviti prikolici sa tom tezinom...

ovako japancima do 20 konja je jedina mana sto su prelagani to sam vec napisao .
traktor od 14 konja ima jedva 500 kg.
a ti do 20 konja oko 550kg.
i to im je mana u oranju.
moras dobro natovariti utezima da ide,jer ima snage ali nema kila.
ali je u frezanju odlican,...
kao sto je zuti gore napisao nas narod je uvijek skeptican kad se pojavi nesto novo pogotovo ako je sa istoka japan,kina korea.
ali ja kazem cekajte bar 5 god. pa cete vidjeti koliko ce ih biti prodano u HR.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Ako je japanac od 20 KS težak 550 kg onda sigurno ne može vuči toliko težke prikolice kao Tomo isto tako mislim za oranje. Tomo mali npr 420 ima bez utega 730 kg, a onda imaju i utegove po 25 kg na svakom točku, a neki čak po 50 kg na svakom točku. A serija 800 bila je skromnija, pa imaju samo pozadi 2X po 25kg. Zato mislim da je za ta dva posla bolji Tomo, a isto tako možda jest japanac bolji u frezanju (bolji prenos?).
Tako mislim da je japanac možda kvalitetnije izrađen ali ima i Tomo svoje dobre strane.
Može se pričati koji je bolji- mali TV 420 ili japanac :scratch , ali da bi mi neki rekao da menjam svog TV 731 za ovakvog japanca, to nikada. TV od 30 KS je zakon za ovi mali Iseki, Yanmar... :mrgreen:

A

Alen

Guest

Ja bi prodao svog TV 818 ali samo kada bi našao nekog 830 u zamjenu i još malo nadoplatio. A ovi japanci neće u moj dvor :weedman:

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Alen kaže:
Ja bi prodao svog TV 818 ali samo kada bi našao nekog 830 u zamjenu i još malo nadoplatio. A ovi japanci neće u moj dvor :weedman:
I ja to planiram,samo mi neda komšija(nema se para)!!! :madmana: Al sam video na sajmu...lep je boga mi 830-ka! Obrisan neispravan link. i boga mi skup je,,,bar da naletim na polovni...biće dobro! Pozdrav svima!
imga0252zw7.jpg
[/url]
Obrisan neispravan link. /img]

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Zašto neće drugu sliku da prikaže? Nemogu dve slike staviti na jedan post...nešto sam sje... :scratch Pozdrav svima!

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Ajde ponovo probaj samo drugu sliku da staviš, pošto me baš zanima. Ovaj je traktor isti ko stara serija 800, samo je druge boje, drugo sjdalo, nema utega i još neke sitnice.

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

traktori su odlični,joekiki imaš li više slika-ako imaš molio bih te da staviš na forum,ako nemaš nema veze!!

Žuti jesi li se odlučio(jesi li kupio)?? ;) :roll: ;)

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

TOMO VINKOVIĆ kaže:
traktori su odlični,joekiki imaš li više slika-ako imaš molio bih te da staviš na forum,ako nemaš nema veze!!

Pozrav svima! Nažalost nisam slikao Tomicu više :madmana: ,,,samo te 3 fotke...ali pošto se spominju mali Japanci...evo jednog Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link. :lol: :lol: :lol:

Žuti

Član
Tu od
29 Lis 2008
Poruka
609

marko355 kaže:
oš ič možda u gradište?
Sory što se tek sada javljam , stalno imam nekog posla . Naravno da planiram ići u Grdište da pogledam te traktore ,ali još neznam točno kada . pozdrav

S

strongboy

Guest

ovako super izgleda taj mali japanac:).predpostavljam da je brzi u transportu.a ako je samo za frezanje(posto vidim da to dobro radi),onda mozda je i bolji izbor od malog tv-a,bas zbog brzine u transportu.jer je mali tomica uzasno spor.al sigurno da je bolji izbor ako se radi o jacim traktorima -TV.al ti najbolje znas za sta ti je potreban mali traktorcic ;) .i jos treba misliti an rezervne delove i njihovu cenu ;)

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076

Bio sam u utorak u Prodetu. Bilo mi usput kad sam išao po atomizer pa navratio. Ovi japanci što vrijede to i košta od 4 000 eura pa do 6 500 eura. Ovi mali su baš mali, vjerovatno nekih 20 godina stari i gume su u katastrofa stanju. Tako da računate i odmah na nove gume. Niti jednog traktorčića nije upalio ili ga opće htio prezentirao, očito se čovjek bavim drugim stvarima a ovo mu je eto tako.

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

strongboy kaže:
ovako super izgleda taj mali japanac:).predpostavljam da je brzi u transportu.a ako je samo za frezanje(posto vidim da to dobro radi),onda mozda je i bolji izbor od malog tv-a,bas zbog brzine u transportu.jer je mali tomica uzasno spor.al sigurno da je bolji izbor ako se radi o jacim traktorima -TV.al ti najbolje znas za sta ti je potreban mali traktorcic ;) .i jos treba misliti an rezervne delove i njihovu cenu ;)

ne virujen da je brži od tome jer ima male gume(možda i je),a i traktor ima manje snage od tome,za tv možeš nabavit rezervne djelove koji nisu skupi,mogu se nabavit u bjelovaru u dvi tvornice-masiva (hittner) i prima.
vidio sam da je žuti na 1. stranici rekao da yanmar bolje ore i freže od tome,možda bolje freže ali orat ne može bolje nikako bez obzira na prijenos jer je tomo dosta teži. ;) :lol:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Polako iz svega ovoga mogu neke stvari zaklučiti. Ovi su japanci skuplji od Tome, lakši, kad ga kupiš polovni isto treba odmah uložit nešto u njega, japanci jesu malo kvalitetniji, Tomo izgleda ima bolju vučnu silu, djelovi za Tomu jeftiniji i brzo ih možeš dobit, možda je japanac jači na kardanu. Tomo ima više konja.
Meni izgleda, da je više plusa na strani Tome.

Meni je čudno nešto:
Tomo ima više konja, a frezanje mu je lošije od japanca. Kaže se da ima jap. bolji prenos. Znači ako hočeš imat jaču silu na kardanu, onda treba zato smanjit obrtaje. Iz toga se može zaklučiti da mora japanac za veču snagu imat manje obrtaja. Ako je tako onda nema standardnu brzinu 512 O/min, a to nije dobro za druge priključke.

Šta vi kažete?

S

strongboy

Guest

TOMO VINKOVIĆ kaže:
strongboy kaže:

ne virujen da je brži od tome jer ima male gume(možda i je),a i traktor ima manje snage od tome,za tv možeš nabavit rezervne djelove koji nisu skupi,mogu se nabavit u bjelovaru u dvi tvornice-masiva (hittner) i prima.
vidio sam da je žuti na 1. stranici rekao da yanmar bolje ore i freže od tome,možda bolje freže ali orat ne može bolje nikako bez obzira na prijenos jer je tomo dosta teži. ;) :lol:
ma sobzirom da je puno laksi,a i zadnje gume su mu sigurno vece nego kod manjih TV-a(tv-420),onda skoro sam ubedjen da ide brze od,recimo tv-420.al naravno,slazem se stobom,uostalom i ja imam takvo misljenje, da je TV bolji orac,sigurniji za transport vecih tereta,onda naravno uvek treba misliti na rezervne djelove.najbitnije da ih u svakom trenutku imas na lageru i naravno da su cene pristupacne,sto sa tim japancima nije takav slucaj. e sad,kad je nov, bilo koji traktor ne zahteva puno intervencija a plus tu je i garancija....al kako ce biti posle nekoliko godina ili deceniju, kad se sve vise djelova manje vise potrosi i trazi zamjenu...e onda,japanac ce te "odrati",a mali tomica samo "pomilovati"po dzepu ;) .

Žuti

Član
Tu od
29 Lis 2008
Poruka
609

TOMO VINKOVIĆ kaže:

Pozdrav svima !! Evo mene , prošli tijedan sam morao ići po sadnice , pa sam kopao rupe , i konačno sam posadio šljive . Tako da nisam mogao uključiti u raspravu , ali sam vas redovito pratio . Traktor još nisam kupio ,na početku sam rekao da ga planiram kupiti na proljeće (dok nakupim novaca) :lol: :lol: . Moram vam reći da sam izuzeto zadovoljan sa svim vašim komentarima i vrlo dobrim obrazloženjima . Sve to će mi jako puno pomoći oko odabira . Planiram otići do Gradišta u Prodet pa da vidim kako izgledaju uživo ti Japanci . I onda ću odlučiti , moram reći da će najveću ulogu u odabiru ipak imati cijena ,koja nam je vijerujem svima najbitnija . I obećavam da će te vidijeti slike kada ga kupim . pozdrav

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076

Ako je cijena u pitanju onda ga nećeš kupiti :-( Japanac od 24 ks košta kao novi kinez iste snage. Jedino ako kupiš ovaj do 14 ks, tu je cijena ok jer dobiš i frezu. Ali ima sitnih ulaganja u traktor.

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

firemanpeter kaže:
Polako iz svega ovoga mogu neke stvari zaklučiti. Ovi su japanci skuplji od Tome, lakši, kad ga kupiš polovni isto treba odmah uložit nešto u njega, japanci jesu malo kvalitetniji, Tomo izgleda ima bolju vučnu silu, djelovi za Tomu jeftiniji i brzo ih možeš dobit, možda je japanac jači na kardanu. Tomo ima više konja.
Meni izgleda, da je više plusa na strani Tome.

Meni je čudno nešto:
Tomo ima više konja, a frezanje mu je lošije od japanca. Kaže se da ima jap. bolji prenos. Znači ako hočeš imat jaču silu na kardanu, onda treba zato smanjit obrtaje. Iz toga se može zaklučiti da mora japanac za veču snagu imat manje obrtaja. Ako je tako onda nema standardnu brzinu 512 O/min, a to nije dobro za druge priključke.

Šta vi kažete?
potpuno se slazem
ja imam osjecaj da japanci stvaraju manje vibracija prilikom rada od TV
i jos ne mogu da shvatim da japanac pogoni frezu 100- 120 cm na neuzoranom zemljistu, da je u pitanju uzorano zemljiste mogli bi me ubijediti......mozda ima drugaciji raspored/broj nozeva na frezi, ima li neko neku sliku gdje se vide nozevi

Najnoviji postovi

Na vrh