• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tomo ili Yanmar

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest
Re: TOMO ili YANMAR

edosoko kaže:
firemanpeter kaže:
Polako iz svega ovoga mogu neke stvari zaklučiti. Ovi su japanci skuplji od Tome, lakši, kad ga kupiš polovni isto treba odmah uložit nešto u njega, japanci jesu malo kvalitetniji, Tomo izgleda ima bolju vučnu silu, djelovi za Tomu jeftiniji i brzo ih možeš dobit, možda je japanac jači na kardanu. Tomo ima više konja.
Meni izgleda, da je više plusa na strani Tome.

Meni je čudno nešto:
Tomo ima više konja, a frezanje mu je lošije od japanca. Kaže se da ima jap. bolji prenos. Znači ako hočeš imat jaču silu na kardanu, onda treba zato smanjit obrtaje. Iz toga se može zaklučiti da mora japanac za veču snagu imat manje obrtaja. Ako je tako onda nema standardnu brzinu 512 O/min, a to nije dobro za druge priključke.

Šta vi kažete?
potpuno se slazem
ja imam osjecaj da japanci stvaraju manje vibracija prilikom rada od TV
i jos ne mogu da shvatim da japanac pogoni frezu 100- 120 cm na neuzoranom zemljistu, da je u pitanju uzorano zemljiste mogli bi me ubijediti......mozda ima drugaciji raspored/broj nozeva na frezi, ima li neko neku sliku gdje se vide nozevi

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
koliko sam vidio sa slike na jadrankovoj frezi su takozvani noževi kopačice ;) :!:

G

GROF

Guest

...OVI STRANI TRAKTORIĆI; KINESKI ILI JAPANSKI,... LIPI SU!., SAMO FREZE, FREZE SU MI RUŽNE, JAKO RUŽNE,...

MOJE MIŠLJENJE I DALJE JE VEĆ VAMA SVIMA SKUPA POZNATO., A TO JE; "TOME"!., MA LJUDI MOJI MORATE TO PRIZNAT., TOME JE SPOR I RUŽAN!!!., ALI., KADA, KADA DOJDETE U KOŠTAC S NJIM, "PADNE LJUBAV", LJUDI SE JEDNOSTAVNO ZALJUBIDU U TOG MALOG DIVA!...
...MORAM SAMO JOŠ NAPOMENUT., OVO ČA SE NUDI OD OVI JANMARA I OSTALI STRANI TRAKTORIĆA, KOD NAS U HRVATSKOJ., MA LJUDI SVE JE PREVIŠE STARO I PRESKUPO...

IMAM DOSTA VELIKO ISKUSTVO SA "TOMOM"., PONOVO PONAVLJAM., ČA TOME MORE., TO NITI JEDAN OVAJ MALI TRAKTORIĆ JEDNOSTAVNO NEMORE DELAT., UZ DUŽNO POŠTOVANJE PONOSNIM VLASNICIMA OVIH OSTALIH MALIŠANA IZ UVOZA!...

BOG! NARODE MOJ!., BEĆARINE, PONOSNE LJUDINE!!!., ČITAMO SE...

P.S. MA MORAM JOŠ OVO NAPISAT, ZNANJA RADI!...

...MOJA OBITELJ I JA., KUPILI SMO PRVOG TOMU JOŠ DAVNE; 1978. GODINE., I TO; TV-418., MA NEPUNI 18 KS., SA NJIM SMO; ORALI, BRANALI, FREZALI, SADILI KRUMPIR - REDE DELALI, NAGRNJEVALI KRUMPIR, VADILI KRUMPIR, KOSILI SENO, GRABILI SENO, PREVRAĆALI SENO, VOZILI SENO NA GUMENJAKU /ZAPREŽNA KOLA/, VOZILI I SA PRIKOLICOM - JODNOOSOVINSKOM KIPERICOM, VOZILI DRVA IZ "KAPELE" /LIČKA PLANINA - PONOS I DIKA/, VOZILI IZ "KAPELE" LIŠĆE, /LIŠĆE ŽUTO ZA NASTIRAT POD STOKU SA UDALJENOSTI NEKI 5 KM/, VOZILI PILOTINU IZ PILANE U BRINJU, /ZA NASTIRAT POD BLAGO SA UDALJENOSTI NEKI 10 KM/., VOZILI PILOTINU - PILJEVINU IZ DREŽNICE SA PILANE, /DALJINA NEKI 16 KM/, CELU ZIMU ČISTILI SMO RALICOM SNIG OKO DVORA, /KUĆE I GOSPODARSKI ZGRAD/., KADA JE BILO KOLINJE., SA ONIM MALIM HIDRAULIKOM PODIZALI SMO PRASCE, KADA BI IZVADILI PRŠUTE IZ PACA /SALAMURE/., A PRIJE SUŠENJA U PUŠNICI, SA TRAKTOROM TOMOM BI NAJAŠILI PRŠUTE KAKO BI SVA VODA IZAŠLA IZ MESA, /PREŠALI BI JI., STAVILI BI JEDNE DASKE NA POD, DVI PARALELNO, PRŠUTE PO NJIMI, PA JOPET DVI DASKE OZGOR, TRAKTOR BI NAPELJALI NANJE., TOME BI STAJAL OKO 2-3 DANA NA NJIMI, ONDA NA SUŠANAC/., I ČA VAM MOREM REĆ., DRŽALI SMO OKO; 10 KRAV, 30 OVAC, 7-8 PRASAC, 60-80 KOKIC, SVU RANU PROIZVELI SMO NA NAŠOJ ZEMLJI, /KUKURUZ, ŠENICU, ZOB, JAČMEN, KRUMPIR, RIPU-KRAVLJU, TIKVE, SENO,.../, OBRADJIVALI SMO OKO 6 JUTRI ZEMLJE, /I TO RASIPANE - RAZBACANI KOMADIĆI/., A PO LETU SMO VOZILI U PRIKOLICI; / RUČNI RAD/ U BAČVAMI VODU /6 BAČVI LIMENI PO 220 LITAR/ IZ JERUGE ZA NAPAJAT STOKU, /POTOK ČA IDE KROZ MESTO/., A PO NOĆI, KAKO LETOM, A TAKO I ZIMOM., MOJA BRAĆA IŠLA SU U PRELO SA TIM MALIM CRVOM..., OĆU JOŠ ILI IMA DOSTA...
...DOSTA DO DRUGOG PUTA., ...OVI STROJEVI ČA SAD IMAMO, MOGU SLOBODNO PISAT DA NEDELADU NIŠ!...

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076

Istina Grofe, ali neka se ima ;) Bili smo vrijedniji prije i zadovoljniji, zdraviji i ... :| Znači to je tajna pršuta, Tomom po njemu :lol: Jel to nešto slično kao kad mlade snaše gaze kupus? :lol:

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

ja se u potpunosti slažem s GROFOM. :!: ;)

brane

Član
Tu od
16 Velj 2008
Poruka
44

malo ću se i ja uključiti u raspravu pratim vas od početka ja sam prije godinu dana odlučijo kupiti traktor i dvoumio sam se između tome i japanca,odmah ću vam reci da sam kupio TV 830 i nekajem se platio sam ga dosta ali mi nije žao dosta sam gledao i japance ali pošto ništa nije vječno šta kad se pokvari japanac ? a tomo brzo i jeftino otklanjanje problema.
Pozdrav svima sutra sam u k.mostu pa onda malo u grofof lipi kraj.

S

strongboy

Guest
t ili y

ja mu to vec odavno kazem ;) tomicu na prvom mesto.onda nekoliko praznih mesta pa tek neki japanac ili kinez ;)

A

Ado

Guest

- Gledajuci na slici ovog japanca nije los, sto se tice njihovih motora sigurno su dobri to se vidi u auto industriji a sigurno i poljoprivredi .Mozda je jedini problem dijelovi da li su skupi i da li ima sve sto zatrazis u trgovini ako ih ima kod nas . Pozdrav svim forumasima - Ado_

B

Bobo

Guest

Ado kaže:
- Gledajuci na slici ovog japanca nije los, sto se tice njihovih motora sigurno su dobri to se vidi u auto industriji a sigurno i poljoprivredi .Mozda je jedini problem dijelovi da li su skupi i da li ima sve sto zatrazis u trgovini ako ih ima kod nas . Pozdrav svim forumasima - Ado_

Djelova za te traktore ima, cak i kompletnih novih motora. Cjenu ne znam, ali nekako sumnjam da je mala i pristupacna...

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571

Pa dali se u Prodetu može kupit i djelova ???

B

Bobo

Guest

Marko355 kaže:

Kako da ne!

pise lijepo na prospektu:

OSIGURAN SERVIS I REZERVNI DJELOVI

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571

Bobo kaže:
Marko355 kaže:

Kako da ne!

pise lijepo na prospektu:

OSIGURAN SERVIS I REZERVNI DJELOVI

Pa eto...kupiš negdi blizu, odma imaš servisera a i dijelove...a sad jesu skupi ja neznam.

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257

Ma nema ga pojma vozit, bezveze bode brzine, iz exstra brze da se gasi u extra sporu. Još ako ima odozdo rupu kod lamele, pa uđe pijesak, pa malo ga baci na druk ležaj, pa onda nevalja taj japanac ni za ku...

edit:
(mislim kad ga siluje pa kaže da nevalja, neko me je krivo shvatio, ali on nemože parirat s tomom)

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Petre slažem se sa tobom, to je za djecu da se igraju, a ne za neki posle!
To je jedino dobre za košenje trave u parku i ništa druge.

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257

Ma gle, vjerovatno su to ok traktori, ali nisu za ozbiljan posao (hoću reci da se nemože mjerit s tomom) više me podsjećaju na one traktoriće kosilice...

Tomo je puno robusniji, možda se čak i više kvari nego japanac ali sigurno može napravit mnogo više posla nego taj riža traktor koji je pravljen za njihovu laganu zemlju i sl..

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

petre baš si me nasmijao s tim "riža traktor" :!: :lol: :lol:

slažem se s vama da on ne može zapet tomi!!!!

tomo je izvrstan stroj koji je namijenjen za ozbiljne poslove,a ovaj mi se čini kao da je namijenjen samo za frezanje polja riže i košnju trave po parkovima :!: ;)

P

plam

Guest

Nikako da nam se javi netko ko je kupio YANMARA da čujemo utiske iz prve ruke.
Ja sam bio neki dan u Prodetu i iskreno rečeno svidjeli su mi se ali se ipak dvoumim
pogotovo nakon ovoga "riža traktori".
Žuti jesi li ga ti kupio?

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

oko čega se dvoumiš???

ako se dvoumiš između japanaca i tome kupi tomu jer nećeš pogriješit ako ga kupiš!!!

yanmar možda može orati sa većom frezom,ali tomo može sa većim plugom,može povući više tereta,jači je,........

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Tomo baš i ne znam, prije smuljam da može sa većom frezom od TV, ako ide veća freza to je sigurno u rižinom polju, ono što sam vidio po internetu to nije frezanje (dubina nekih 5cm)pa TV bi na 5 cm mogao pogoni frezu i čak i do 200 cm.

Plam ako kupiš TV nećeš pogriješiti, pogotovo ako budeš nešto i u šumi radio!

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257

Japnci prave traktore za svoja polja, a ona su prvenstveno rižina a svi znamo da u tim poljim i čovjek vuče plug...
E onda ovi naši kupe to tamo za bagatelu i pprodaju ovamo.. Ista stvar kao i sa zapadnim stvarima, oni odbacuju a mi uzimamo, samo što u zapadnim zemljama europe nemaju proizvodnju riže i muljevita polja...

Zapitajte se, zašto ruski traktori i auta pale kad ni jedan nepali?

Najnoviji postovi

Na vrh