• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Torpedo TD 7506

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,015
Skineš onaj okrugli poklopac ispod sica i izvučeš klip van pa zamjeniš gumice.

Lokicatd75

Novi član
Tu od
31 Sij 2021
Poruka
1
Pozz imam Torpeda 75 1989 kosi zubi mijenjac bez prednjeg pogona, dal bi se moglo zamijenit prednji most sa prednjom vucom, ima poklopac pod mijenjacom za reduktor da se nakaci?!

Charlip

Iskusan lik
Tu od
21 Pro 2018
Poruka
1,557
Kaj bi to bilo pojačanje IMT-u ili si shvatio da ga treba zamijeniti ili jednostavno pitaš jer hoćeš znati🤔?

Zdenko80

Član
Tu od
17 Pro 2020
Poruka
92
Kaj bi to bilo pojačanje IMT-u ili si shvatio da ga treba zamijeniti ili jednostavno pitaš jer hoćeš znati🤔?
Nebi s imt sam prezadovoljan,zanimame jer ih baš nema u svakom štaglju,neki vele samo jedan,neko veli 3 neko veli jedan a da je bilo materijala za tri,a neki pak da ih je 15 pa me zanima serija kvarner

marko medved

Novi član
Tu od
17 Svi 2025
Poruka
1
Pozdrav!
Potrebna mi je shema za torpeda 7506 ima li tko?
Shema za spajanje struje.

Posljednje uređivanje od moderatora:

goran007

Član
Tu od
12 Sij 2014
Poruka
84
pozdrav ,nedavno smo kupili Torpeda 7506 a,
primjetio sam da mu grijač ne radi,
isto tako elektromagnetni ventil mu nije u funkciji ,tj.uopce nije spojen na Bosch pumpu,
jel moze neko reći gdje se on spaja na pumpu ?
ova cijevčica di pokazujem prstom,ona ide od njega,
hvala unaprijed

Axial

Aktivni član
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
247
Ako se dobro sjećam na mom traktoru to je bilo spojeno na prelivni ventil na boš pumpi (onaj koji propušta višak goriva iz pumpe natrag u spremnik i ide preko prelivnih kanala). Torpedo bi trebao dobro paliti u našim uvijetima i bez toga, ja sam svoje poodavno demontirao. A ako taj sustav propušta naftu u usisnu granu - možeš imati problema.

goran007

Član
Tu od
12 Sij 2014
Poruka
84
aha,mislis da onda bolje ne spajati taj ventil?
dobar grijač i trebao bi paliti onda jel ..

a sto misliš o ovom filteru što stoji "naopako",?
bivši gazda kaže ,da nekad na minusu zna smrznuti nafta u dnu,zato sto stoji naopako,pa kaze da odgovara nesto od golfa dvojke,neki sistem,pa da filter stoji uspravno.i onda ne može smrznuti

Axial

Aktivni član
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
247
Mislim (a to je drek znati) da taj traktor nema drugi grijač, osim ovog sa naftom. Ako je traktor ispravan upalit će bez problema bez grijanja. Što se tiče smrzavanja nafte to je drugi problem po zimi i to ovaj grijač ionako neće riješiti. U našim uvijetima dovoljno je točiti zimsku naftu ili neki od aditiva u spremnik. Filter goriva stoji okomito, nemam pojma zašto je tako i kako istera zrak iz njega. Ja imam ugrađen posebni predfilter nafte prije AC pumpe koji pokupi veliku većinu nečistoće, to mi se pokazalo najbolje riješenje na svim traktorima.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,964
Ak baš treba grijač za njega onda ima za kupiti i suhi grijač. Taj radi bez nafte i onda te neće mučit brige koje te muče sada.

goran007

Član
Tu od
12 Sij 2014
Poruka
84
Mislim (a to je drek znati) da taj traktor nema drugi grijač, osim ovog sa naftom. Ako je traktor ispravan upalit će bez problema bez grijanja. Što se tiče smrzavanja nafte to je drugi problem po zimi i to ovaj grijač ionako neće riješiti. U našim uvijetima dovoljno je točiti zimsku naftu ili neki od aditiva u spremnik. Filter goriva stoji okomito, nemam pojma zašto je tako i kako istera zrak iz njega. Ja imam ugrađen posebni predfilter nafte prije AC pumpe koji pokupi veliku većinu nečistoće, to mi se pokazalo najbolje riješenje na svim traktorima.
hvala ti ,,
zimska nafta?
misliš na eurodizel ili?
mislim te zimske nema kod nas na pumpi

goran007

Član
Tu od
12 Sij 2014
Poruka
84
Ak baš treba grijač za njega onda ima za kupiti i suhi grijač. Taj radi bez nafte i onda te neće mučit brige koje te muče sada.
👍pa ovo je moj grijač ,standard jel,sto se ušarafi u blok motora

to bi trebao biti mokri grijač ili?
a taj suhi što spominješ ,di se ugradjuje?

Najnoviji postovi

Na vrh