Dobar dan Gospodo ja sam pocetnik sto se tice Traktora , nedavno je je otac kupio Torpedo 4506 nazalost smo tek sada kada treba treba da ore utvrdili smo da plug neostaje na nastelovanom nivou koji je nastelovan ali sto je interesanto to se nedogadja uvjek.
Molim vas za POMOC jel mi je dosta pametovanja svaki koji naidje ima ideja da te glava boli.
Ima li neko takvih iskustava.?
LP
Boris
e al bez pametovanja neće moći
pa da počnem .ko prvo neznam kakav plug,jednobrazni, dvobrazni, dali ima kopirni točak ili ne
probleme ti zna praviti i loši (tupi ) lemeši
neravan teren, ugažen teren, a i dajc zna radit probleme:finga:
e sad ako je traktor ok, lemeši dobri i teren dobar
plug moraš naštelati da kad stoji u brazdi bude potpuno vertikalan uspravno i potpuno vodoravan uzdužno (ako me razumiješ)
ovo vertikalan štelaš na desnoj poluzi na onoj ručki (tj dižeš ili spuštaš desnu polugu koliko je potrebno da bude okomit)
vodoravno štelaš na topling poluzi i mora biti vodoravan ali kad je na željenoj dubini u brazdi
a topling polugu OBAVEZNO kopčaš u najdonju rupu na traktoru
na desnom španeru naštimaš da lemeš ide do traga od zadnjeg točka (ako me razumiješ) dakle zadnji dio lemeša ide do traga zadnje gume ili ako je plug 12 cola onda od špica pluga do točka treba biti cca 30cm
ručica hidraulika (ona druga) ide u doljni položaj, a sa prvom dižeš i spuštaš
ako sve tako napraviš problema nebi trebalo biti
nekad i dajc ako nije saštelan zna zezati, ato se lako da saštelati, samo kako da ti objasnim bez slike
tamo gdje kopčaš topling imaš polugu koja ide prema ručkicama hidraulika, ima osigurač rascjepka i navoj za podešavanje
treba to skinuti i saštelati da hidraulik reagira podizanjem poluga čim se ta poluga za nekoliko mm pomakne naprijed,
jer caka je u tom da kada plug krene preduboko, on pogura topling,koji pogura preko najdonje rupe (zato ta rupa) tu polugu koja aktivira regulaciju i ona automatski diže hidraulik da bi poravnala plug na pravu dubinu
zato se dubina oranja ustvari i štela na topling poluzi
evo ja se ispametovao:roll:
a sad čekam lavinu ostalih koji će me :rolfer: