• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

TORPEDO

car1

Novi član
Tu od
3 Lip 2013
Poruka
8
Poštovani

da li netko zna gdje ima za kupit nosač za kopčanje toplinga za torpedo 55?
hvala na odgovoru

pozz
 

haz0r

Član
Tu od
1 Lip 2012
Poruka
460
Hidraulika mi u banani. Dize, ima snage, samo ne dize do kraja. Sa ukljucenom regulacijom dize do vrha a sa iskljucenom do pola. Ne mogu podesiti da mi podize do vrha nikako. Ako povucem do kraja glavn rucicu digne na pola. Ako, pomjerim limic sa valjkom naprijed onda podize do vrha, takodjer, ako pomjerim rukom polugicu (koju pomice vanjska rucica) da izvrsi pritisak ka razvodniku onda podize do kraja...
 

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
Nesta se sa poluzjem u poklopcu poremetilo..valjda neki zeger otpao i valjcic pobjegao na stranu i ne pritisne dobovoljno regulator
 

TD48A

Novi član
Tu od
27 Svi 2016
Poruka
9
Pozdrav svima.

Nedavno smo kupili Torpedo 48 A 1989.godište. Kupljen je od nepoznatog izvora, tako da nema svoju povijest.

Čim smo ga kupili primijetili smo da hidraulika u gornjem položaju poskakiva na leru, ali je dizala do kraja i bila prilično precizna. Nakon oranja od otprilike 15-ak hektara vidjeli smo da više ne može dići do maksimuma, ali ne puno manje nego na početku.
Kad smo počeli koristiti sjetvospremač, nakon 2-3 dana hidraulika se mogla dizati tek pod punima gasom.

Savjetovali su nam da zamijenimo gumicu na klipu ispod sjedala, što smo i učinili, ali nije pomoglo. Tada smo dobili dijagnozu da je pumpa hidraulike stradala.
Nakon što smo istu skinuli, vidjeli smo da je Caproni 2009.godište i da je već rastavljana, po oznakama na deklima i kućištu. Kada smo je rastavili vidjeli smo da je unutar kućišta zazor na dijelu gdje je izlaz.

Da li me netko može posavjetovati koju tačno pumpu da kupimo, pošto je na ovoj zamjenskoj oznaka 20A14X095, a u knjizi piše Torpedova šifra 0217707. Googlanjem ove Torpedove šifre sam vidio da je Bosch oznaka te pumpe 0510615317, koja ima protok od 16 litara, a ova Caproni po šifri izgleda da ima 14.

Da li je netko mijenjao pumpu na ovakvom traktoru i koju bi pumpu preporučio da se nabavi ukoliko je moguće u BiH, pošto izgleda da se ove Caproni mogu nabaviti lako, a ako ima neka druga preporuka rado bih je čuo.

Unaprijed hvala i oprostite na malo dužem postu :)
 

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,448
Ah torpedo i njegova hidraulika. Nema tu srece. Ako hoces nesto bolje kupi si parker ili bosch pumpu, orig. razvodnik(onaj valjak) ostale gumice sto kvalitetnije i opet neces imati fini i precizni hidraulik.
Ne brini sto nisi prvi vlasnik. Ja sam prvi i isto to mi se dogadja. I ne brinem oko toga. Bolje vjerovatno moze al kosta vremena, novca i zivaca.
 

TD48A

Novi član
Tu od
27 Svi 2016
Poruka
9
Najgore je to, što više ne znam koju pumpu da kupim.
Ova Caproni pod ovom šifrom se izgleda više ne proizvodi...
 

vlč.puknuti

Iskusan lik
Premium
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,641

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,903
Ne bi htio biti bezobrazan, ali taj traktor je odlican za sjetvu 15 ha, za oranje ili pripremu tolike povrsine nije nikako. A hidraulika mu je za k...c, nemojte ga forsirati toliko, izbit ce vam, pa kad polupa kuciste, onda ce bit skuplja pita od tepsije.
 

TD48A

Novi član
Tu od
27 Svi 2016
Poruka
9
Pretpostavljao sam da će mi netko reći da je preslab za takvu površinu i vjerojatno ste u pravu, ali zemlja koju mi obrađujemo je polje bez trunke kamena i nagiba, plus ne obrađuje se puno u dubinu, jer je isključivo organska proizvodnja. Orali smo po ha, ha i pol dnevno tako da nije bilo dana kada je radio od jutra do mraka. Jednostavno kupljen je da odradi sve ove sezone, pa taman ga bacili na zimu u smeće, jer smo lani unajmljivali druge i izišlo je to sve preskupo.

Elem, danas je postavljena pumpa Parker, crijeva su se napela i mislili smo da će ići sve ok, sastavi i ćao. No međutim, hidraulika nije htjela gore. Nakon ozračivanja i provjere na dovodnoj cijevi prema razvodniku vidjeli smo da ulje ide, ali i dalje nije htjela hidraulika. Nakon dosta mozganja, izvadili smo filter ulja hidraulike koji smo stavili nov jučer kada smo montirali polovnu pumpu, postavili poklopac iznad filtera i hidraulika je radila kao luda. I tada kreće ludilo.

Postaviš filter ne radi, izvadiš radi... Izvadili smo ventil prije razvodnika, verglali i vidjeli da dolazi ulje na njega. Vratimo ventil, otvorimo kućište filtera, verglamo, ulje izlazi ko ludo. Skinuli i ventil ispod filtera i vidjeli da je u čitav i da je u komadu. Skinuli kontrolni šaraf pritiska na na cilindru i tamo nam, kada je filter postavljen uopće ne curi ulje, kada je skinut ulje izlazi kao ludo. Što je najgore, koristili smo isti filter Unico LE 5101 n, koji je bio i ranije.

I tako smo se peglali satima i jedini zaključak koji smo mogli donijeti je da je filter predugačak, jer kada se postavi u kućište, iznad dekla izlazi 10-15 mm, te kada se stavi poklopac na deklo, gurne onaj plastični ventil i otvori ga i ulje samo kruži kroz sistem, bez da ga gura na klip.

Pošto je već bilo kasno i ništa nije radilo da probamo naći drugi filter, tako je sve i ostalo do ponedjeljka.

Koji filter vi koristite za hidrauliku i da li smo mi uopće donijeli pravi zaključak ili imate možda neki savjet šta bi se trebalo pogledati dalje?
 

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,903
U kojoj vam je poziciji bila rucica za kipanje, tj od vanjkog izvosda, kad ste to radili? Cudno je, ali kad sam radio prvi put kod susjeda hidrauliku na 4806, nije htjela dizati jer mi je poluga od kipe ostala u sredini, a morala je biti tamo jer je trebalo potrefiti izvod na ventil. Filter mozda nije dobro sjeo, ako je isti, trebalo bi klapati. Taj filter je dosta sitan, probaj ga malo okretati u sjedistu. Ne vjerujem da ste ga naopako okrenuli.
A s filterom smo mi imali problema na 9006, podigne plug, a nec da ga spusti :D: Kupi novi filter i ajde dalje.

Steta ti je taj traktor unistiti oranjem, nije on toliko los, dobar je za lakse radove, okretan je, kratak, stavi mu uske gume i radi sjetvu, kultivaciju, prihranu... Za 15 ha oranja si uzmi TD 7506, to je vec ozbiljniji stroj. Nema ni kod mene kamena, ni nagiba, a isto se bavim ekoloskom proizvodnjom.
 

TD48A

Novi član
Tu od
27 Svi 2016
Poruka
9
I ja se nadam da je sve do filtera, jer zbilja nemam nekakvo logično objašnjenje zašto bez filtera sve radi super, a kada se stavi filter pritisak uopće ne ide na klip i hidraulika je mrtva. Čak se u ručicama hidraulike ne osjeti nikakav otpor, kao da su izvan stroja totalno. Samo bih volio znati koji filter stavljaju vlasnici iste ili slične mašine, pa da probam naći takav isti.
Probat ćemo i tu foru sa polugom kipe, vjeruj mi nemam pojma u kojem je položaju, jer još ništa nismo kipali.

Što se traktora tiče, svjesni smo i mi da nam treba još jedan jači za oranje i teže poslove, a ovaj čuvati za lakše, ali nije se imalo više para. U budućnosti ćemo svakako uzeti jedan iznad 70 KS.
 

haz0r

Član
Tu od
1 Lip 2012
Poruka
460
Trebalo bi da zuje cijevi koje vode ulje od pumpe na poklopac hidraulike ako filter ne odgovara , odnosno zatvori prolaz prema razvodniku.
 

TD48A

Novi član
Tu od
27 Svi 2016
Poruka
9
Vjeruj da nemam pojma koji je, to je onaj mali filter koji se nalazi na prednjoj strani ispod sjedala, ulazi u aluminijsko kuciste ciji poklopac se sarafa sa 3 matice broj 10. Ispod toga filtera sa nalazi nekakav usarafljeni plasticni ventil.
 

vlč.puknuti

Iskusan lik
Premium
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,641
ne viidm zašto bi povratni filter zejebavao , moram još jednom sve pročitati , možda je nešto promaklo ..

taj ventil ispod , možda ima funkciju prelivnog ventila za slučaj kad je filter začepljen .

Provjeri odušak , znači na najvišem mjestu poklopca ima neki rupa , sito ili nešto kaj konpenzira rastezanje ulja i zraka unutar kučišta ..

Ako se kod pumpe i djelu usisnog i tlačnog cijevovda javljaju vibracije u čudni zvukovi usis je začepljen ..
 

TD48A

Novi član
Tu od
27 Svi 2016
Poruka
9
Skidan je i taj ventil ispod, plastični je, i ima oprugu dole, te se ventil skupi kada se stavi filter. Na ventilu gore imaju rupice koje su čiste totalno.
 

TD48A

Novi član
Tu od
27 Svi 2016
Poruka
9
Na moju veliku radost, zadnji problem je bio u (ne)kvaliteti filtera, postavljanjem novog, hidraulika radi ko luda :)
 

TD48A

Novi član
Tu od
27 Svi 2016
Poruka
9
Na žalost, sreća je trajala kratko. Tj. par dana dok je bila sijačica zakačena sve je radilo po PS-u.
Zakačili smo sjetvospremač (2,5 m) sa dva valjka, i čim smo sišli sa asfalta na makadam, hidraulika je opet pala :(
 

Najnoviji postovi

Na vrh