Pretpostavljao sam da će mi netko reći da je preslab za takvu površinu i vjerojatno ste u pravu, ali zemlja koju mi obrađujemo je polje bez trunke kamena i nagiba, plus ne obrađuje se puno u dubinu, jer je isključivo organska proizvodnja. Orali smo po ha, ha i pol dnevno tako da nije bilo dana kada je radio od jutra do mraka. Jednostavno kupljen je da odradi sve ove sezone, pa taman ga bacili na zimu u smeće, jer smo lani unajmljivali druge i izišlo je to sve preskupo.
Elem, danas je postavljena pumpa Parker, crijeva su se napela i mislili smo da će ići sve ok, sastavi i ćao. No međutim, hidraulika nije htjela gore. Nakon ozračivanja i provjere na dovodnoj cijevi prema razvodniku vidjeli smo da ulje ide, ali i dalje nije htjela hidraulika. Nakon dosta mozganja, izvadili smo filter ulja hidraulike koji smo stavili nov jučer kada smo montirali polovnu pumpu, postavili poklopac iznad filtera i hidraulika je radila kao luda. I tada kreće ludilo.
Postaviš filter ne radi, izvadiš radi... Izvadili smo ventil prije razvodnika, verglali i vidjeli da dolazi ulje na njega. Vratimo ventil, otvorimo kućište filtera, verglamo, ulje izlazi ko ludo. Skinuli i ventil ispod filtera i vidjeli da je u čitav i da je u komadu. Skinuli kontrolni šaraf pritiska na na cilindru i tamo nam, kada je filter postavljen uopće ne curi ulje, kada je skinut ulje izlazi kao ludo. Što je najgore, koristili smo isti filter Unico LE 5101 n, koji je bio i ranije.
I tako smo se peglali satima i jedini zaključak koji smo mogli donijeti je da je filter predugačak, jer kada se postavi u kućište, iznad dekla izlazi 10-15 mm, te kada se stavi poklopac na deklo, gurne onaj plastični ventil i otvori ga i ulje samo kruži kroz sistem, bez da ga gura na klip.
Pošto je već bilo kasno i ništa nije radilo da probamo naći drugi filter, tako je sve i ostalo do ponedjeljka.
Koji filter vi koristite za hidrauliku i da li smo mi uopće donijeli pravi zaključak ili imate možda neki savjet šta bi se trebalo pogledati dalje?