Ne, jer te freze su tako dizajnirane da ako želiš mjenjat brzinu vrtnje noževa trebaš samo zamijeniti zupčanike u stražnjem dijelu getribe. A ako želiš mijenjat lančanike to je jako teško za izvesti jer: 1.svaki lančanik ima drugačije ozubljenje vratila. 2.Veče lančanike nemožeš stavit unutra jer između lanca i poklopca ima samo par milimetara mjesta. 3. Ako staviš manje lančanike onda trebaš kratiti lanac a mislim da za tako veliki lanac nema poluspojnica za kupiti.Zar nije lakše korektovati brzinu lančanicima ?
To ti se samo čini da mogu mijenjat mjesto i da je isto ozubljenje.Kad skineš poklopac,lanac i lančanike onda vidiš da je gornje vratilo Φ 50.8 sa 8 zuba a donje vratilo Φ 60 sa 12 zuba isto tako kada skidaš poklopac između lanca i poklopca ima samo par milimetara mjesta.Sa ove skice se vidi da ova dva lančanika mogu mijenjati mjesto i koliko se vidi da je isto ozubljenje, i takođe ima prostora da im se zamijeni mjesto , a lanac ostaje isti. Cijena lancanika je zanemarljiva u odnosu na zubčanik.
Imam 540,540eco,1000,1000eco ali za 1000 moram držat gas na oko 2100 okr/min a i freza mi se nekako sporo vrti a sa eco brzinom baš i ne želim frezat.Joža, nemaš 1000 okretaja kardana na traktoru pa bi zato vratil na 540 okretaja ili?
Ni kapi više..imaš savršenu kombinaciju..ne kužim..daj gas tom traktoru..napravljen je da se vrti..osim toga na 1000 je manji moment za istu snagu..zato imaš finjje zube..na 1000 štedis od kardana ..do lanca..štediš i traktor .ovo je s moje freze..ima slične/iste okretaje na 540 i 1000Imam 540,540eco,1000,1000eco ali za 1000 moram držat gas na oko 2100 okr/min a i freza mi se nekako sporo vrti a sa eco brzinom baš i ne želim frezat.
Zato jer mi je već jednom puklo vratilo od eco brzine.Kad sam frezao između noževa i kučišta se je zaglavio kamen i zato jer je kardan bio neispravan ( a u to vrijeme nisam znao da je neispravan) puklo je vratilo od eco brzine.A zakaj nećeš na 1000E?
Ak motor ima dovoljnu rezervu momenta, nema brige.
Davno, dok sam imal takvu frezu, na getribi je bila minimalna brzina (miskim 135), a na traktoru sam biral 540 ili 540E.
Treba mi reduktora za takvu frezu...nov...ako neko zna gdje ga mogu nabaviti neka javi...hitno jeView attachment 58827
Ovo je neko postavio ovako, vlasnik nije, kaže tako bilo, iz fabrike nije, niti može dugo raditi.Ovo zaista nema smisla, a u predhodnim slikama može se videti kako je lanac pojeo kućište. Neko od tokara je sanirao donju osovinu I nije je napravio kako treba. Sutra radim to pa ću i opisati gdje je problem ispao. Nedostaje mehanička zaštita semeringa.