To su bedastoće... Snagu ne određuje broj cilindara,već nekaj drugo.Tebe je sa 230 mucilo kaj nemas 4 klipa motor. Ipak 3 klipa je preslabo...
Za nove ti ne znam.To je pošten odgovor i cijenim ga. Koji model freze bi mi preporučili?
Hm gle, ja ti pisem iz svog iskustva. Hurli xe 70 ks, 3 klipa. I uni 640 4 klipa.To su bedastoće... Snagu ne određuje broj cilindara,već nekaj drugo.
Ionak su mnogi do 80...90ks sad trocilindraši...
Za nove ti ne znam.
Od rabljenih Howard ili Breviglieri.
Rekao bi da je lancer kopija maschio ali 16300...
Ja sam s 542 radio s batuje 180 u teskoj zemlji. 10 rali, ne znam koliko je to hektara ali je izdrzao. 542 je poluproizvod naspram ovog. Jaci je 10 ks sigurno a vjerojatno ima i vise ccm. Tak da sa 180, neces imati problema...moj Solis 50 ima 3 klipa iako je 3100 kubika, znači to bi onda mogao biti problem za veću frezu?
Ne obaziri se na ono prije napisano, jer je besmisleno...moj Solis 50 ima 3 klipa iako je 3100 kubika, znači to bi onda mogao biti problem za veću frezu?
Imaš u Draganiću freze Victory ja ju imam godinu dana i za sad sam zadovoljan 160cm na imt 542 i ne osjeti ju a zemlja nije lagana. Cijena ti je oko 10000 kn a možeš pogledati i 180cm.moj Solis 50 ima 3 klipa iako je 3100 kubika, znači to bi onda mogao biti problem za veću frezu?
Zj, pa kak mozes napisati da su moja iskustva besmislena?Ne obaziri se na ono prije napisano, jer je besmisleno...
Ima li traktor 540/540E brzine kardana?
Pri kupnji freze ima nekoliko faktora:
- vrsta zemlje (koliko ju je teško obrađivati)
- koristiš li ju za primarnu obradu ili za predsjetvenu pripremu
- kakve imaš puteve do polja ((možeš li proći sa širim priključkom putevima koje imaš, obzirom da ste imali Tomeka). Radna širina freze je manja za 15...20 cm od njezine vanjske širine.
- Kakve su ti parcele, imaš li kakve vrtove za obraditi gdje veća širina nije prednost...
- Kakvu vrstu noževa želiš (C noževi se teže pokreću nego L, npr., ali bolje drobe zemlju i ne ostavljaju toliki taban)
- Kolika je brzina vrtnje rotora (o ovom najviše ovisi potrebna snaga). Sporija napravi manje prašine od zemlje.
- Koliko ima noževa po flanđi
Pogledaj kaj se nudi, prouči specifikacije, pa tek onda kreni u potragu.
@mladenko, ima čovjek Batuje 160 i vrti ju sa Zetorom 2011 već godinama...
Pogledati na Njuškalu DABAKI agro dooImaš u Draganiću freze...........
Ima li traktor 540/540E brzine kardana?
Pri kupnji freze ima nekoliko faktora:
- vrsta zemlje (koliko ju je teško obrađivati)
- koristiš li ju za primarnu obradu ili za predsjetvenu pripremu
- kakve imaš puteve do polja ((možeš li proći sa širim priključkom putevima koje imaš, obzirom da ste imali Tomeka). Radna širina freze je manja za 15...20 cm od njezine vanjske širine.
- Kakve su ti parcele, imaš li kakve vrtove za obraditi gdje veća širina nije prednost...
- Kakvu vrstu noževa želiš (C noževi se teže pokreću nego L, npr., ali bolje drobe zemlju i ne ostavljaju toliki taban)
- Kolika je brzina vrtnje rotora (o ovom najviše ovisi potrebna snaga). Sporija napravi manje prašine od zemlje.
- Koliko ima noževa po flanđi
Da, oko 30 ks@540 o/min.Zj mozes li reci kakva je situacija s 542, snage na kardanu, ne vjerujem da je vise od 25 do 30 ks...
najbliže idealnoj.